Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ceviche, φιλέτο λευκού ψαριού

.
Περού.. η χώρα του χαμόγελου και της ανοιχτής καρδιάς.. η χώρα των αντιθέσεων.. η χώρα που σε ανεβάζει ενεργειακά..
Υπέροχα μέρη.. ωκεανός.. οροσειρές.. ζούγκλα.. μοναδικοί άνθρωποι αλλά και εκπληκτικό φαγητό..
Μία συνταγή από το μακρινό Περού…
Ceviche.. ίσως το πιο γνωστό πιάτο της περουβιανής κουζίνας και σίγουρα ένα από τα νοστιμότερα…!!! Παράλληλα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και κατάλληλο για όσους κάνουν προσπάθεια να χάσουν βάρος!!!

Υλικά:
Φιλέτο λευκού ψαριού πχ λαβράκι ψιλοκομμένα σε κυβάκια πάχους 1cm
Χυμός από 3 λεμόνια
1 μικρή πιπεριά τσίλι
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1 Κρεμμύδι
Πιπεριές κόκκινες
½ κουτ. γλ φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

Κόβουμε το ψάρι σε κυβάκια πάχους 1 cm και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα τοποθετούμε όλα μαζί με παγωμένο νερό σε ένα μπωλ στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια αλατίζουμε καλά το λαβράκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το τσίλι.
Σε αυτό το μίγμα μαρινάρουμε το ψάρι για περίπου 7-8 λεπτά (ο ακριβής χρόνος εξαρτάται και από το πάχος των κομματιών του ψαριού).
Ουσιαστικά το ψάρι αλλάζει χρώμα και είναι σαν να έχει ψηθεί.
Εφόσον είναι έτοιμο το ψάρι μας το σερβίρουμε με το κρεμμύδι και τις πιπεριές και προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι και το τζίντζερ.
Σε ένα από τα εστιατόρια που το επέλεξα μου το συνόδευαν επίσης με βραστό καλαμπόκι και βραστή γλυκοπατάτα..
Καλή απόλαυση.. και εύχομαι κάποια στιγμή να γευτείτε την υπέροχη χώρα του Περού κυριολεκτικά..
Ευανθία Παγουρτζή
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια