Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Cinnamon Raisin Bread Day - Ημέρα Ψωμιού Σταφίδας Κανέλας

Ημέρα Ψωμιού Σταφίδας Κανέλας
Η Ημέρα Ψωμιού Σταφίδας Κανέλας γιορτάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, η γκάφα που οδήγησε στην εφεύρεση του ψωμιού σταφίδας κανέλας από τον Henry David Thoreau θεωρήθηκε σκανδαλώδης εκείνη την εποχή. Το ψωμί σταφίδας της κανέλας έχει διανύσει πολύ δρόμο για την επικρατούσα αποδοχή και την αγάπη από τότε και τώρα απλά δεν μπορούμε να το χορτάσουμε!

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Ψωμιού Σταφίδας Κανέλας

Η Εθνική Ημέρα Ψωμιού Σταφίδας Κανέλας είναι μια γιορτή που χρησιμοποιείται για να γιορτάσει την καλοσύνη των καρεϊνών με γεύση κανέλας του ψωμιού.

Το ψωμί ονομάζεται επίσης μερικές φορές «Το ψωμί του σιδήρου» λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο των σταφίδων που περιέχει που βοηθούν το σώμα να εκτελέσει πολλές από τις ζωτικές του λειτουργίες. Μπορείτε να απολαύσετε βουτυρωμένο και φρυγανισμένο με ένα φλιτζάνι καφέ, πορτοκάλι, ή μαρμελάδα βερίκοκου και είναι ως επί το πλείστον ένα προσάρτημα στα μενού τροφίμων στις εθνικές ημέρες ψωμιού σταράνδρα Cinnamon.

Ιστορικά, Αυτό που σήμερα είναι το ψωμί σταφίνης κανέλας έχει εξελιχθεί σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές όπως το γερμανικό ψωμί φρούτων με μπαχαρικά και ζαχαρωμένα φρούτα που ονομάζονται ψωμί Stollen, Russian Kulich και ιταλικό Panettone. Το σημερινό ψωμί σταφίδας που γιορτάζουμε κάθε 16η Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε δημοφιλές στην Αγγλία τη δεκαετία του '60.

Οι σταφίδες που είναι το κύριο προσάρτημα του ψωμιού λαμβάνονται από τα σταφύλια. Ένα φρούτο που οι ΗΠΑ παράγουν πολλά και γιορτάζει μέχρι την Εθνική Ημέρα Ραϊνσί που συμβαίνει στις 30 Απριλίου κάθε χρόνο. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια