Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τέταρτες στην κωπηλασία Ασουμανάκη-Νικολαϊδου

Η 19χρονη κωπηλάτρια του ΕΝΟΑ, Σοφία Ασουμανάκη, εξήγησε τι πήγε λάθος στα πρώτα 500 μέτρα. "Τέταρτες... μέχρι την επόμενη φορά", άφησε υποσχέσεις για το μέλλον η ύψους 1.91 κωπηλάτρια από την Κρύα Βρύση του Ρεθύμνου.
Τα προγνωστικά την έδιναν φαβορί για βάθρο, μαζί με την έμπειρη του ελληνικού διπλού σκιφ, Κατερίνα Νικολαϊδου. Στην εκκίνηση της κούρσας του τελικού, οι προσδοκίες της ΕΚΟΦΝΣ και των Ελλήνων... έφταναν μέχρι και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Η 19χρονη κωπηλάτρια του ΕΝΟΑ, Σοφία Ασουμανάκη, εξήγησε τι πήγε λάθος στα πρώτα 500 μέτρα, μιλώντας στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης. «Τέταρτες... μέχρι την επόμενη φορά», άφησε υποσχέσεις για το μέλλον η ύψους 1.91 κωπηλάτρια από την Κρύα Βρύση του Ρεθύμνου.

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας. Ολες οι κούρσες ήταν δύσκολες στο Ρίο. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Όλοι πίστευαν πως θα δυσκολευτούμε με τον καιρό. Κι έτσι έγινε. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την ανατροπή, μετά το κακό ξεκίνημα. Είχε, όμως κύμα και χτυπούσαν τα κουπιάς μας. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε το χαμένος έδαφος, αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Οι αντίπαλοί μας ήταν πίσω, σε καλύτερη θέση από εμάς, έβλεπαν και είχαν τον έλεγχο της κούρσας», ήταν τα πρώτα λόγια της Ασουμανάκη.

Για λίγα δευτερόλεπτα, οι Ελληνίδες κωπηλάτριες έμειναν εκτός βάθρου, με την Ασουμανάκη, να επισημαίνει: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι χαρούμενη με την 4η θέση. Μαζί με την Κατερίνα (σ.σ. Νικολαϊδου) δουλέψαμε πολύ σκληρά. Αφήσαμε πολλά, αφοσιωθήκαμε στο κουπί, τον χειμώνα στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και το καλοκαίρι στη λίμνη της Καστοριάς. Είναι αρκετά επίπονο, φτάσαμε πολλές φορές να κλαίμε. Τα εμπόδια, όμως είναι για να τα ξεπερνάμε. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Υπάρχει και επόμενη φορά... που μπορούμε να κυνηγήσουμε αυτό που δεν πετύχαμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο».

Κολυμβήτρια μέχρι πριν τρία χρόνια, το 19χρονο κορίτσι από την Κρήτη είπε: «Ασχολούμαι μεν μόνο τρία χρόνια με την κωπηλασία, αλλά για να φθάσω ως εδώ είχα πολύ μεγάλη ομάδα πίσω μου να με στηρίζει. Θεωρώ πως πρέπει να είσαι λίγο τυχερός. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που πάντα με στηρίζουν σε όλα, τους παράγοντες της Ομοσπονδίας που προσπάθησαν να μας παρέχουν ό,τι καλύτερο για την προετοιμασία μας δύο χρόνια. Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), τους χορηγούς μας και ιδιαίτερα τους προπονητές μας, Τζιοβάνι Ποστιλιόνε και Τόλη Παλαιοπάνο. Ειδικά, ο Παλαιοπάνος είναι... κηδεμόνας μας. Πιο πολύ βλέπουμε τον Παλαιοπάνο παρά τους γονείς μας. Ευχαριστώ και τους Ολυμπιονίκες Βασίλη Πολύμερο και Χρύσα Μπισκιτζή, τους φυσιοθεραπευτές και τους δύο γιατρούς μας».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν συνέχισε στην κολύμβηση απάντησε: «Απλά αισθάνθηκα πως δεν είχε κάτι άλλο να μου δώσει, αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλό μου στην κολύμβηση που με έμαθε το "ευ αγωνίζεσθαι" και να βάζω στόχους. Στο δρόμο μου βρέθηκε ο Βασίλης Πολύμερος και μου μίλησε για την κωπηλασία... ένιωσα πως κάτι καλό θα συμβεί και πήρα την απόφαση να αλλάξω άθλημα».

Και τώρα τι για την 4η Ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο: «Έχω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23ων στο Ρότερνταμ (σ.σ. αναχωρεί στις 18 Αυγούστου), όπου θα κυνηγήσω αυτό που δεν πήρα με την Κατερίνα εδώ, για να το αφιερώσω σε όσους πίστεψαν σε εμάς. Και μετά διακοπές...».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια