Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

81η ΔΕΘ

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
9-17 Σεπτεμβρίου 2023
Σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, η 87η ΔΕΘ με διαχρονική συνέπεια στο ραντεβού της κάθε Σεπτέμβριο, έρχεται να παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της αγοράς σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας, εκπαίδευσης, νεοφυών επιχειρήσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αντανακλώντας ουσιαστικά τη σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα της χώρας.

Στη φετινή διοργάνωση επίσης, φιλοξενείται ως τιμώμενη χώρα η Δημοκρατία της Βουλγαρίας - η γειτονική χώρα με την οποία η Ελλάδα συνδέεται με φιλικούς δεσμούς πολλών δεκαετιών - η οποία δίνει το «παρών» στις διοργανώσεις της ΔΕΘ από το 1926 ανελλιπώς, ενώ συμμετέχει και σε κλαδικές εκθέσεις της HELEXPO.

Η 87η ΔΕΘ παράλληλα, διατηρώντας ζωντανό τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα, εμπλουτίζεται από πλήθος θεματικών αφιερωμάτων, εκδηλώσεων και συναυλιών που θα προσελκύσουν όπως κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών.
Σε ότι αφορά τα ΑΜΕΑ, θα ισχύει η δωρεάν είσοδος μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης οργανώνεται κάθε χρόνο από το 1926 τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη στο κέντρο της πόλης, και αποτελεί θεσμό που που έχει ταυτιστεί με την πολιτική και οικονομική ιστορία του τόπου.
Τιμώμενη Χώρα - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Η Βουλγαρία είναι μία από τις αρχαιότερες χώρες της Ευρώπης. Μια χώρα με στρατηγική θέση, υπέροχη φύση και αξιοθέατα που την καθιστούν ένα εξαιρετικό τόπο τόσο για επιχειρήσεις όσο και για τουρισμό. Πέντε πανευρωπαϊκοί διάδρομοι μεταφορών διέρχονται από τη Βουλγαρία, συνδέοντας την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Η Βουλγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και αναμένει να ενταχθεί στον χώρο Σένγκεν μέχρι το τέλος του 2023. Αναμένεται επίσης να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ τον Ιανουάριο του 2025, γεγονός που θα δώσει νέα ώθηση στις επενδύσεις εκεί.

Δεσμοί μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας
Η Ελλάδα είναι ένας ξένος οικονομικός εταίρος προτεραιότητας της Βουλγαρίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι και οι δύο χώρες είναι μέλη της ΕΕ και γειτνιάζουν γεωγραφικά. Η Βουλγαρία και η Ελλάδα αναπτύσσουν ενεργά και με επιτυχία τη συνεργασία στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ‘INTERREG ‘Ελλάδα-Βουλγαρία 2021—2027’. Οι προτεραιότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για τη νέα προγραμματική περίοδο είναι σύμφωνες με τη στρατηγική Next Generation EU και θα επικεντρωθούν στην καινοτομία, την ψηφιοποίηση, τη συνδεσιμότητα, την κοινωνική συνοχή, την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, την οικολογία.

Καινοτομία στη Βουλγαρία
Η Βουλγαρία είναι ένας τόπος που παρέχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη καινοτομιών σε διάφορους τομείς, αλλά κυρίως στον τομέα της ψηφιοποίησης και της πράσινης οικονομίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των λύσεων χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech), της άμυνας, της διαστημικής πολιτικής και άλλων. Η Βουλγαρία είναι περιφερειακός ηγέτης στη δημιουργία οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2022, η χώρα ηγείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με πάνω από 1.600 νεοφυείς επιχειρήσεις.

Επενδύσεις στη Βουλγαρία
Η Βουλγαρία είναι μια χώρα με σταθερό και προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον, με μερικούς από τους χαμηλότερους φόρους στην Ευρώπη και τα χαμηλότερα λειτουργικά κόστη. Το περιβάλλον αυτό παρέχει μια σειρά εργαλείων που ενθαρρύνουν τα επιχειρηματικά σχέδια. Οι κύριοι τομείς που έχουν δει τις μεγαλύτερες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια είναι η υψηλή τεχνολογία, η αυτοκινητοβιομηχανία, οι πράσινες τεχνολογίες, η ενέργεια και οι υποδομές μεταφορών.

Η εκπαίδευση στη Βουλγαρία
Η Βουλγαρία διαθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό και ειδικούς υψηλής ειδίκευσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαθέτει ένα πολύ καλά ανεπτυγμένο σύστημα διαπιστευμένων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι Βούλγαροι μαθητές συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων και παραδοσιακών νικητών των διεθνών Ολυμπιακών Αγώνων στη φυσική, την τεχνολογία των πληροφοριών και τα μαθηματικά. Η Βουλγαρία έχει επίσης κατασκευάσει το πρώτο Ινστιτούτο Επιστήμης Υπολογιστών, Τεχνητής Νοημοσύνης και Τεχνολογίας στην Ανατολική Ευρώπη (INSAIT) — ένα παγκόσμιο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης και πληροφορικής, όπου διδάσκουν σήμερα μερικοί από τους κορυφαίους καθηγητές του κόσμου.

Τουρισμός στη Βουλγαρία
Η Βουλγαρία έχει τέσσερις εποχές, μοναδική φύση με μοναδικά αξιοθέατα, πολιτισμό και παραδόσεις που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες. Το ποικίλο κλίμα επιτρέπει τον τουρισμό όλο το χρόνο ενώ τα παραθαλάσσια και ορεινά θέρετρα προσφέρονται για καλοκαιρινά και χειμερινά σπορ. Η Βουλγαρία φημίζεται για τις ιαματικές πηγές της, τον καθαρό αέρα και το ποιοτικό φαγητό. Η χώρα κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα αναφορικά με την πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρώπη και είναι ο τόπος όπου ανακαλύφθηκε ο παλαιότερος χρυσός θησαυρός στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια