Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποινή εξαετούς φυλάκισης στον Πιστόριους

Εξι χρόνια φυλάκισης είναι η ποινή, που ανακοίνωσε σήμερα το συνταγματικό δικαστήριο της Νότιας Αφρικής, στον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013. Ετσι ο Νοτιοαφρικανός πρωταθλητής μετά την ανακοίνωση της ποινής οδηγήθηκε στις φυλακές.
Η δικαστής, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία, τόνισε: "Η δολοφονία είναι πάντα ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Το ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να σκέφτηκε ότι ήταν ένας εισβολέας, δεν το κάνει λιγότερο σοβαρό".
Μιλώντας στην οικογένεια της Στέενκαμπ, είπε: "Είναι βαρύς ο πόνος σας και οι επιπτώσεις από τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου στην οικογένεια του θύματος, ήταν καταστροφικές".
"Η ζωή των συγγενών της Στέενκαμπ άλλαξε για πάντα. Το ίδιο και η ζωή του κατηγορουμένου. Ήταν ένας ήρωας που κατέπεσε. Έχει εκφράσει την επιθυμία του, να εκτίσει κοινωνική εργασία και πρέπει να υπολογιστεί το διάστημα που έχει ήδη περάσει στη φυλακή", συμπλήρωσε η δικαστής.
Σημειώνεται ότι η ελάχιστη ποινή που προβλεπόταν ήταν 15 έτη φυλάκισης, ωστόσο η δικαστής τόνισε ότι υπήρχαν ουσιαστικοί και επιτακτικοί λόγοι για τη μείωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια