Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το μότο της ζωής κάθε ζωδίου

Από τον Κριό μέχρι τον Ιχθύ, το κάθε ζώδιο του κύκλου διαποτίζεται πνευματικά με διαφορετικές ηθικές αξίες και πεποιθήσεις. Έχει άλλα χαρακτηριστικά, άλλες προτιμήσεις, άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Υπάρχει, όμως, ένα στοιχείο που τα ξεχωρίζει όλα μεταξύ τους και αυτό είναι το μότο της ζωής τους.
Το καθένα τους ξεχωριστά έχει μία συγκεκριμένη άποψη για τη ζωή, την οποία ενστερνίζεται, ακολουθεί και εφαρμόζει σε κάθε της πτυχή της. Ουσιαστικά, το μότο είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις στη ζωή σου και το καθαρό, προσωπικό σου βλέμμα απέναντι σε καταστάσεις και ανθρώπους. Για να δούμε τι πρεσβεύει το κάθε ζώδιο και ποιο μονοπάτι επιλέγει να ακολουθεί επαγγελματικά και προσωπικά. 
Κριός ~ Ξέρω τι ζητάω!
Ο Κριός είναι ένα ζώδιο που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Δε χρειάζεται τη βοήθεια των άλλων για να πετύχει αυτά που θέλει. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και με ποιον τρόπο. Η αυτοπεποίθησή του μπορεί να μην είναι στα ίδια επίπεδα με του Λέοντα, αλλά και εκείνος είναι ένα τολμηρό και κυριαρχικό ζώδιο, το οποίο πατάει γερά στα πόδια του. Από την αρχή της ζωής του, λειτουργεί με πλάνο. Έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα και έχει θέσει ψηλά τους στόχους του σχετικά με την καριέρα του και σε δεύτερο επίπεδο, με την οικογένειά του.

Το μότο του είναι το «είμαι», σα να λέει πως ξέρω τι είμαι, ξέρω τι πιστεύω και ξέρω πώς να τα καταφέρω. «Είμαι ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί για να δημιουργεί, να πράττει και να επιτυγχάνει τους σκοπούς του», θα μπορούσε να πει ένας Κριός. Ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν του πηγαίνουν έτσι όπως ακριβώς τα επιθυμεί, τότε ξέρει πως πρέπει να ψάξει να βρει τη λύση μόνος του, χωρίς να περιμένει τη βοήθεια κανενός. Ξέρει ή τουλάχιστον έχει την πεποίθηση πως για να είναι ευτυχισμένος και επιτυχημένος, δεν πρέπει να περιμένει κάτι από τους γύρω του και πόσο μάλλον να ανησυχεί γι’ αυτούς! Αυτό, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο ζώδιο, θα τον καθυστερούσε και θα τον έκανε πιο ευάλωτο απέναντι στους άλλους, αλλά και στον εαυτό του. Η συνέχεια…θα ήταν καταστροφική για την καριέρα του, καθώς θα έβαζε το συναίσθημα πιο ψηλά και οι επιλογές του δε θα ήτανε νηφάλιες και σωστά ζυγισμένες.

Ταύρος ~ Έχω τον τρόπο!
Είναι γνωστό πως ο Ταύρος είναι υλιστής. Του αρέσει να κατέχει πράγματα και να γίνονται κτήμα του. Αυτό, συνήθως, λειτουργεί τόσο με τα αντικείμενα, όσο και με τους ανθρώπους. Δε θέλει να του χαρίζουν αυτά που προσδοκά, θέλει να κοπιάζει και να τα κατακτά. Μόνο έτσι έχει νόημα για εκείνον. Οι στόχοι του όλοι σχετίζονται με την απόκτηση πραγμάτων ή με την καταξίωση, μέσω της σκληρής προσπάθειας και του κόπου. Το μότο της ζωής του Ταύρου είναι το «έχω», γιατί μόνο τότε καταλαβαίνει πως τα’ χει καταφέρει καλά. Δεν μπορεί να ζει με την αγωνία για το άγνωστο. Αυτό που κάνει σε όλη του τη ζωή είναι να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει και μέσα από αυτό να πραγματοποιεί δύσκολα επιτεύγματα στην καριέρα του, αλλά και στα προσωπικά του.

Ο Ταύρος είναι από τα ζώδια που δεν πετάνε ποτέ στα σύννεφα. Είναι βαθιά ρεαλιστής και γι’ αυτό το λόγο δίνει μεγάλη αξία στα υλικά αγαθά. Ούτε αυτός περιμένει κάτι από τους ανθρώπους. Δεν του αρέσει να δημιουργεί υποχρεώσεις και να ζητάει χάρες. Επιθυμεί η ζωή του να είναι φτιαγμένη με τα δικά του χέρια και να αποκτά συνεχώς τα αγαθά που τόσο πολύ ποθεί. Ένας Ταύρος θα έλεγε τα εξής: «Προσπάθησε όσο μπορείς να κατακτήσεις όσα περισσότερα επιθυμείς. Και μη φοβάσαι…άμα κοπιάσεις πραγματικά, ό,τι θες θα γίνει δικό σου». Πείσμα, θέληση και πολλή δουλειά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Ταύρου για να «έχει» αυτά που του αρμόζουν.

Δίδυμος ~ Κάτσε, να το σκεφτώ λίγο!
«Σκέφτομαι, άρα υπάρχω», είχε πει ο φιλόσοφος και μαθηματικός Ρενέ Ντεκάρτ, αν και δε νομίζω πως το ίδιο ισχυρίζεται και ο Δίδυμος. Το συγκεκριμένο ζώδιο σκέφτεται πολύ, μα πάρα πολύ, για να πάρει μία απόφαση και για να πάει παρακάτω τη ζωή του. Δε φημίζεται για την αποφασιστικότητα του, παρόλο που φημίζεται για την τόλμη και τον αυθορμητισμό του. Ο Δίδυμος είναι ένα ζώδιο, που αρέσκεται στο να περνάει καλά και να ζει την κάθε στιγμή λες και είναι η τελευταία. Μέσα όμως, από τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του, κρύβεται και ένας άλλος χαρακτήρας που ανησυχεί για το «αύριο». Και αυτός ο χαρακτήρας σκέφτεται και βυθίζεται μέσα στις απόγνωση του για τις κινήσεις του.

Το μότο του είναι το «σκέφτομαι», αλλά δεν το φανερώνει. Προτιμά να διατηρεί ένα τσακπίνικο προφίλ, το οποίο να είναι αρεστό σε όλους, παρά να τους σκοτίζει με τα προβλήματα και με τις έννοιες του. Επιπλέον, το κακό του Διδύμου είναι πως αλλάζει τόσο εύκολα απόψεις, τις οποίες στηρίζει απόλυτα κι ας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, που και ο ίδιος χάνεται μέσα στη δική του παράνοια. Αν και τον απασχολεί τι θα κάνει στον επαγγελματικό, αλλά και στο συναισθηματικό τομέα, δε δρα, προτού σκεφτεί και ξανασκεφτεί και ξανασκεφτεί τι πραγματικά θέλει. Το συγκεκριμένο ζώδιο θα έλεγε πως: «Είμαι διχασμένος και έχω βαλτώσει στις σκέψεις μου. Κι αν δε βγει αυτό που θέλω και πάρω τη λάθος απόφαση, τότε τι θα κάνω;». Όλα αυτά, όμως, είναι μέσα στη ζωή και ο εκκεντρικός Δίδυμος αργά ή γρήγορα θα τη βρει τη λύση που ζητάει.

Καρκίνος ~ Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου!
Είναι γνωστό πως ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα ζώδια του κύκλου. Δεν τον νοιάζουν τόσο τα υλικά αγαθά, όπως νοιάζουν τον Ταύρο, αλλά δεν φτάνει και στα άκρα όπως είναι ο Ιχθύς. Το συγκεκριμένο ζώδιο έχει κάποιες ευαισθησίες. Θέλει οτιδήποτε κάνει, να το κάνει με αγάπη και δε δρα ποτέ με τη λογική, αλλά με την καρδιά του. Ο Καρκίνος «νιώθει» πρώτα και έπειτα πράττει. Άμα κάτι δεν του ταιριάζει και το ένστικτό του τον προειδοποιεί, τότε δεν προχωρά σε καμία κατάσταση και σε καμία επιλογή. Το κακό, βέβαια, με τον τόσο συναισθηματισμό είναι πως μερικές φορές, οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει στη ζωή του θα ήταν πιο αποτελεσματικές και πιο εύκολες, εάν έβαζε μπρος και λίγο τη λογική του.

Το μότο του Καρκίνου είναι το «νιώθω», είναι η ψυχή του. Ο συναισθηματικός πλούτος του Καρκίνου είναι το Α και το Ω για την κάθε του πράξη και κίνηση. «Επιλέγω τους ανθρώπους γύρω μου, βασισμένος στο συναίσθημά μου και όταν τους βάζω δίπλα μου, τους κάνω οικογένειά μου. Το ίδιο κάνω με τις επαγγελματικές μου επιλογές. Όταν βρω κάτι που αγαπάω πραγματικά, το κάνω κομμάτι μου και ζω μέσα από αυτό», αυτά θα μπορούσε να πει ένας Καρκίνος. Ο γνώμονας της ζωής του είναι αυτός και ακόμα κι όταν φαίνεται απόμακρος μερικές φορές, είναι γιατί προσπαθεί να προστατευτεί από τα ίδια τα συναισθήματά του. Φοβάται μήπως πληγωθεί και δε θέλει να απογοητεύεται. Το «νιώθω» είναι ο εαυτός του και το απόλυτο νόημα της ζωής.

Λέων ~ Θέλω και μπορώ!
«Μπορώ να κάνω οτιδήποτε μου περάσει από το μυαλό» αυτό είναι το μότο για τον Λέοντα. Είναι το πιο αποφασιστικό, το πιο φιλόδοξο και άκρως φιλάρεσκο ζώδιο του κύκλου. Θέλει να τραβάει την προσοχή των άλλων και με τα κατορθώματά του, αλλά και με την εμφάνισή του. Ο ουρανός είναι το όριο για τον Λέοντα και δε διανοείται πως υπάρχει κάτι, το οποίο δεν μπορεί να καταφέρει. Έχει υψηλές και ίσως παράτολμες φιλοδοξίες και του αρέσει να βάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Συνήθως, οι στόχοι του αφορούν τα επαγγελματικά του, καθώς τα προσωπικά του φαίνεται πιο εύκολα.

Το σκεπτικό του είναι το εξής: «Εάν έχεις κατακτήσει ένα πολύ δύσκολο εργασιακό χώρο ή εάν έχεις ξεχωρίσει σ’ ένα άκρως ανταγωνιστικό επάγγελμα, τότε οι λοιπές σχέσεις σου φαίνονται παιχνιδάκι. Μπορώ να καταφέρω ό,τι βάζω στο μυαλό μου, διότι έχω την αντοχή, το μυαλό και τη στρατηγική να το κάνω!». Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει, εξού και το «μπορώ» είναι τόσο ισχυρό. Είναι από τα ζώδια που μόλις βάλει κάτι στο μυαλό του, οφείλει να το πετύχει με όποιο κόστος, φτάνοντας ακόμα και στα άκρα. Δε θα ηρεμήσει, εάν δεν πραγματοποιήσει τους στόχους του, οι οποίοι είναι πολλοί και ιδιαιτέρως απαιτητικοί. «Θέλει» να κατακτήσει τον κόσμο και έχει τον τρόπο να το κάνει. Μερικά ζώδια μπορεί να διαφωνούν με τις μεθόδους του, αλλά ο Λέοντας αισθάνεται πάντα περήφανος για τον εαυτό του και του αρέσει να είναι τόσο διαφορετικός και ριζοσπαστικός. Σκέφτεται πως όποιος «μπορεί», πετυχαίνει!

Παρθένος ~ Ανάλυσε το!
Ο Παρθένος θέλει να έχει τα πάντα υπό τον έλεγχό του. Είναι το ζώδιο που σκέφτεσαι συνεχώς, χωρίς να παίρνει ανάσα και αγχώνεται για οτιδήποτε έχει συμβεί, συμβαίνει ή είναι πιθανό να συμβεί. Όμως, ο Παρθένος δε μένει μόνο στη σκέψη, προχωράει και στην ανάλυση. Σκέφτεται τι θέλει να κάνει με τη ζωή του, τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα και που θέλει να καταλήξει. Αναλύει την κάθε στιγμή, το πώς του φέρεται ο κόσμος, το ποιος τον έχει αδικήσει και ποιος του έχει φερθεί καλά και προσπαθεί πάντοτε να είναι τύπος και υπογραμμός. Επιθυμεί να κρατά το προφίλ του «άψογου» ανθρώπου, που κάνει την τέλεια ζωή και είναι υπόδειγμα καλοσύνης, ευπρέπειας και μεθοδικότητας.

Το μότο του Παρθένου είναι το «αναλύω» τα πάντα, ώστε να μη μου ξεφύγει τίποτα. Μισεί την προχειρότητα και τους εμπαιγμούς, αλλά λατρεύει την τυπικότητα και την έξυπνη, σωστά δουλεμένη σκέψη. Ένας Παρθένος θα μπορούσε να πει τα εξής: «Λειτουργώ με το μυαλό μου και όχι με το ένστικτό μου. Η λογική παίρνει τον πρώτο λόγο και η καρδιά μου ακολουθεί αυτά που της προστάζω. Δεν κάνω τίποτε εν βρασμό ψυχής και αναλύω την κάθε κίνηση ή σκέψη, δική μου και του άλλου». Είναι το ζώδιο που δε θα μπορέσει να κοιμηθεί, εάν δεν ξέρει τι θα γίνει με τη δουλειά του, με τις σχέσεις του και για να ανακουφιστεί του αρέσει να αναλύει όλα τα πιθανά σενάρια της εκάστοτε κατάστασης και να έχει προαποφασίσει τα λόγια και τις επιλογές του.

Ζυγός ~ Ναι μεν, αλλά…!
Ο Ζυγός θέλει αρμονία και ισορροπία στη ζωή του. Δεν μπορεί να λειτουργήσει σε καταστάσεις που τον αγχώνουν ή τον στεναχωρούν. Είναι το ζώδιο που αγαπά τους καλούς τρόπους, την αληθινή τυπικότητα και δε θέλει ποτέ να προσβάλει ή να μειώσει κάποιον. Το «ισορροπώ» είναι το μότο του, καθώς αυτό αντικατοπτρίζει τα πάντα στη ζωή του. Προσπαθεί, σε κάθε του ευκαιρία, να δημιουργήσει ένα ιδανικό κλίμα για εκείνον και για τα άτομα που τον ενδιαφέρουν. Δε θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, οπότε για να αισθανθεί εκείνος καλύτερα, θα προσπαθήσει να το φτιάξει. Με τη φυσική του ευγένεια κερδίζει πάντοτε τους άλλους και καταλήγει να είναι άκρως διπλωματικός και αποτελεσματικός.

Αν μας έλεγε τη γνώμη του ένας Ζυγός θα έλεγε τα εξής; «Η ανάγκη μου για ισορροπία και αρμόνια στη ζωή μου με κάνει να λειτουργώ με τον αντίστοιχο τρόπο. Μου δίνει το πάτημα για να μπορώ να αντιμετωπίζω δύσκολες καταστάσεις και να ασχολούμαι με δυσάρεστες περιπτώσεις. Μόνο έτσι ηρεμώ και να βρίσκω τη γαλήνη στην ψυχή μου». Και όλο αυτό πηγάζει από τον ίδιο. Δεν είναι προσποιητό, είναι καθαρά μία βιώσιμη λύση για το συγκεκριμένο ζώδιο. Βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε πως αυτό δεν έχει επίπτωση στην ψυχολογία του…αλλά, αυτό είναι κάτι που το βάζει πολύ πιο χαμηλά, συγκριτικά με δημιουργία ενός ειρηνικού κλίματος στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Σκορπιός ~ Πόσο σε θέλω!
Εδώ ο Σκορπιός λέει «θέλω», αλλά σημαίνει «επιθυμώ, ποθώ». Το μότο της ζωής του είναι πως «ποθεί» το άλλο φύλο πιο πολύ απ’ ότι «ποθεί» μία δουλειά ή μία επαγγελματική καταξίωση. Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που έχει τη λαγνεία και τον πόθο μέσα του. Τον διακατέχει μία ερωτική ανάγκη, η οποία δεν κατευνάζεται εύκολα. Όλα όσα περιστρέφονται στο μυαλό του, σχετίζονται με το σεξ και με τον έρωτα. Δεν μιλάμε μόνο για τη σαρκική πράξη, αλλά για όλη την τελετουργία στο κεφάλι του. Του αρέσει να φλερτάρει, να εξιτάρει τον άλλον και να του δημιουργεί ένα ερωτικό και αισθησιακό κλίμα, από το οποίο δεν μπορεί ξεφύγει. Θέλει να νιώθει όμορφα και αυτό επιθυμεί και για τους γύρω του. Δεν το κάνει μόνο για να ικανοποιήσει το «εγώ» του, αλλά και για να δώσει στους απέναντι του τη μαγεία που τους λείπει. «Ποθεί» τη δημιουργία μίας ερωτικής ατμόσφαιρας, ακόμη και με κάποιον που δεν βλέπει σαρκικά.

Εάν μας μίλαγε ένας Σκορπιός θα έλεγε το εξής; «Για εμένα το φλερτ είναι τρόπος ζωής. Είναι το οξυγόνο που αναπνέω και το νερό που πίνω. Ποθώ να έχω ανθρώπους δίπλα μου και αγαπάω το αντίθετο φύλο. Πιστεύω πως εάν όλοι οι άνθρωποι ικανοποιούσαν τη λίμπιντο τους πιο συχνά, θα είχαμε λύσει ένα μεγάλο ποσοστό των προβλημάτων μας». Και δεν έχει απολύτως άδικο… «Ποθεί», λοιπόν, και πράττει ανάλογα με την εκτίμηση και την ανταπόκριση που θα λάβει.

Τοξότης ~ Φεύγω μακριά!
Είναι γεγονός πως το πιο περιπετειώδες και το πιο παρορμητικό ζώδιο του κύκλου είναι ο Τοξότης. Το μότο του συγκεκριμένου ζωδίου είναι το «φεύγω», αλλά όχι γιατί δεν αντέχω άλλο μία κατάσταση, αλλά το «φεύγω μακριά», γιατί η δουλειά μου εδώ τελείωσε! Το ζώδιο αυτό, αν και πέφτει με τα μούτρα στις καταστάσεις και δίνει όλο του το «είναι», βαριέται πολύ εύκολα. Θεωρεί πως πρέπει να γεύεται τα πάντα και να βιώνει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες στη ζωή του και γι’αυτό το λόγο δεν μπορεί να κάτσει ήσυχο σε ένα μέρος και να ζήσει μία ζωή ρουτίνας. Δεν υπάρχουν ρίζες για τον Τοξότη και επιλέγει να «φύγει μακριά», όποτε οι εκάστοτε εμπειρίες του έχουνε ολοκληρωθεί.

Επιθυμεί να γυρίσει τον κόσμο, να γνωρίσει νέους ανθρώπους και καινούργιους, άγνωστους πολιτισμούς, και πάνω απ’ όλα επιθυμεί να νιώθει ζωντανός σε κάθε στιγμή της ζωής του. Η αδρεναλίνη είναι στο αίμα του και είναι το μόνο ζώδιο που ξέρει να την αξιοποιεί. Φεύγει από το ένα μέρος στο άλλο ή ακόμα και από το ένα πρόσωπο στο άλλο, διότι νιώθει την «ελευθερία» του στο έπακρο. Κατανοεί πως έχει έρθει μία φορά σε αυτή τη ζωή και θέλει να γεμίσει από εικόνες, από εμπειρίες και από έντονα συναισθήματα. Ακόμα κι όταν αγαπήσει έναν άνθρωπο, θα του είναι δύσκολο να δεσμευτεί και μπορεί μετά από καιρό να επιθυμήσει να κάνει την προσωπική του επανάσταση και να ετοιμαστεί για το επόμενο συναισθηματικό ή κυριολεκτικό ταξίδι. Προσοχή! Αυτό δε σημαίνει πως σε κάποια φάση της ζωής του δε θα θελήσει να ξεκουραστεί, αλλά και πάλι, ο τόπος παραμονής του θα αποτελέσει μία στάση μακράς διαρκείας και όχι έναν μέρος μόνιμης παραμονής!

Αιγόκερως ~ Σε χρειάζομαι κάτι άλλο;!
Όσο ισχυρό κι αν ακούγεται το «χρησιμοποιώ», είναι αναμφίβολα το μότο της ζωής του Αιγόκερου. Το συγκεκριμένο ζώδιο ξέρει τι θέλει και πώς να το πετύχει. Η ανάγκη του για επίτευξη ενός στόχου είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να μην τον απασχολήσει, εάν θα πληγώσει ή θα στεναχωρήσει τους δικούς του ανθρώπους, καθώς βλέπει μόνο τη μεγάλη εικόνα. «Χρησιμοποιεί» τους τρόπους, τα μέσα, ακόμα και τους ανθρώπους, ώστε να μπορέσει να πάει παρακάτω και να γίνει αυτό που επιθυμεί. Ο Αιγόκερως είναι ένα άξιο και ισχυρό ζώδιο, το οποίο ξέρει πώς να διαχειρίζεται το χρόνο του, τις ιδέες και τις καταστάσεις για να εκτελέσει τα σχέδιά του. Επιθυμεί την ανοδική πορεία, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά του και ακόμα και να συναντήσει εμπόδια, θα βρει τρόπο να τα ξεπεράσει.

Αν μας μίλαγε ένας Αιγόκερως θα έλεγε τα εξής: «Βάζω ένα στόχο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιώ οτιδήποτε χρειάζεται για να τον καταφέρω. Τα μάτια μου δε φεύγουν από πάνω του και έχω την υπευθυνότητα και το ταλέντο να τελειώσω τις δουλειές μου, χωρίς να ζητήσω ή να χρειαστώ τη βοήθεια κανενός». Τέλος, ένας Αιγόκερως ξέρει πολύ καλά να «χρησιμοποιεί» το μυαλό του και κάνει τις σωστές επιλογές σε ανθρώπους και σε δουλειές, αλλά και τις σωστές επενδύσεις, οι οποίες θα του αποβούν πολύ αποδοτικές στο μέλλον.

Υδροχόος ~ Άιντε μία είναι η…ουσία!
Το «ξέρω» του Υδροχόου δεν είναι το ξέρω τι θέλω από τη ζωή μου, ούτε το ξέρω τον τρόπο να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Το «ξέρω» αυτό σημαίνει πως γνωρίζω ποια είναι η ουσία της ζωής, έχω μία φιλοσοφία και την ακολουθώ μέχρι τέλους. Το συγκεκριμένο ζώδιο φημίζεται για την πρωτοτυπία, την εφευρετικότητα και την επαναστατική του φύση. Δεν του αρέσουν οι τετριμμένες καταστάσεις και θέλει πάντα να τις αναπτύσσει και να τις εξελίσσει.

Το μότο της ζωής του Υδροχόου είναι το «ξέρω», καθώς εκείνος πιστεύει πως έχει βρει και «ξέρει» κάτι που οι άλλοι άνθρωποι πασχίζουν ακόμα να βρουν. «Ξέρει» το νόημα, μέσα από τις συνεχείς αναζητήσεις και προσπάθειες να κάνει έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που ζει. Ονειρεύεται κάτι που ακόμα δεν υπάρχει και «ξέρει» τον τρόπο για να τον κάνει πραγματικότητα. «Μου αρέσει να ερευνώ, να εξελίσσομαι και μιλάω με προοδευτικούς ανθρώπους που θα με παροτρύνουν να πάω παρακάτω. Κατανοώ την ουσία των πραγμάτων και «ξέρω» πως πρέπει να φτιάξω ένα νέο κόσμο, ανώτερο του σημερινού», θα μπορούσε να μας πει ένας Υδροχόος. Το συγκεκριμένο ζώδιο χάνεται μέσα στις μεγάλες ιδέες και τα φιλόδοξα σχέδια και «ξέρει» πως δεν πρέπει να τον απασχολούν οι καθημερινές, μικρές, βιοποριστικές ασχολίες, καθώς είναι ανούσιες και εφήμερες για εκείνον.

Ιχθύς ~ Έχε πίστη!
Ο ευαίσθητος Ιχθύς έχει δύο μότο στη ζωή του, το «αισθάνομαι» και το «πιστεύω». Είναι το ζώδιο που αισθάνεται τα πάντα, μετράει λόγια, καταστάσεις και πράξεις. Είναι υπερευαίσθητος και έχει μία καλλιτεχνική φύση, η οποία τον κάνει, πολλές φορές, να πετάει στα σύννεφα. «Πιστεύει» στην καλή καρδιά των ανθρώπων, στις καλές τους προθέσεις και είναι από φύση του ρομαντικός και ονειροπόλος.
Αναμφίβολα, αυτό μπορεί να του προκαλέσει πολλές απογοητεύσεις και δυσκολίες, αλλά επιλέγει να μένει αγνός στην αλήθεια των ανθρώπων, όσο κι αν αυτό του κοστίζει.

Είναι ευκολόπιστος και εξαιρετικός σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα συναισθήματα, τα μυστικά, τις εκ βαθέων συζητήσεις και τις εξομολογήσεις. Ακόμη, η πίστη του αγγίζει τη δημιουργικότητα, και γι’ αυτό έχει τόσο έντονα αναπτυγμένη την καλλιτεχνική του φύση. Επιπλέον, μέσω αυτής έχει αποκτήσει κατανόηση και συμπάθεια προς τους άλλους και γίνεται εύκολα φιλικός και αρεστός. Αν μας μιλούσε ένας Ιχθύς θα έλεγε τα εξής: «Αγαπώ τη ζωή, τη φύση και τον άνθρωπο. Πιστεύω στην ατέλειά του και στα μαγικά στοιχεία της ψυχής του. Προτιμώ να απογοητευτώ δοκιμάζοντας έναν άνθρωπο, παρά να μην τολμήσω να τον μάθω καθόλου». Το ζώδιο του Ιχθύ είναι μοναδικό στις ευαισθησίες του και φαίνεται πολλές φορές πως ζει σε έναν παράλληλο, εξιδανικευμένο κόσμο, ο οποίος τον γεμίζει με φανταστικές, αλλά δυστυχώς ουτοπικές εμπειρίες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια