Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διατροφή ανάλογα με το ζώδιο

ΚΡΙΟΣ:
Οι Κριοί απολαμβάνουν περισσότερο την ποσότητα και τους αρέσουν τα χορταστικά φαγητά. Συχνά τρώνε με υπερβολική βιασύνη. Για τους Κριούς οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές και τα πιάτα με κρεατικά, συνοδευμένα από νόστιμες σάλτσες, είναι τα αγαπημένα τους. Aγαπητοί μου Κριοί, για να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή σύμφωνα με το ωροσκόπιο σας, προτιμήστε τα λευκά κρέατα, όπως τα πουλερικά, συνοδευμένα από λαχανικά.
ΤΑΥΡΟΣ:
Ο Ταύρος θεωρείται το πιο καλοφαγάδικο ζώδιο. Είναι μοναδικό στο να ξεχωρίζει το καλομαγειρεμένο φαγητό, αφού και από τη γεύση του ακόμα μπορεί να διακρίνει τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο μαγείρεμα. Οι περισσότεροι Ταύροι έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στις μοσχαρίσιες μπριζόλες, αλλά δεν αρνούνται και όλα τα υπόλοιπα, σερβιρισμένα στο πιάτο τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ:
Οι Δίδυμοι, εξαντλούν πολλές φορές τον εαυτό τους, με τον άτσαλο τρόπο διατροφής τους! Περνάνε περιόδους που ξεχνάνε να φάνε και άλλες στιγμές που κάνουν υπερβολές. Επιπλέον, το αρνητικό με εσάς του Διδύμους είναι ότι μπορείτε όλη μέρα να μην φάτε και το βράδυ μετά τις 11 να κάτσετε στο τραπέζι για να απολαύσετε το βραδινό σας! Όπως καταλαβαίνετε, αυτές τις ατσαλιές πρέπει να τις κόψετε γιατί εκτός από ότι καταπονείτε τον οργανισμό σας, δεν βοηθάτε και τον μεταβολισμό σας! Με έναν πιο συγκροτημένο τρόπο διατροφής, θα νιώσετε πολύ καλύτερα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:
Το μοναδικό λάθος που κάνετε στην διατροφή, είναι ότι πολλές φορές ξεσπάτε τα συναισθήματά τρώγοντας μεγάλες ποσότητες, που μετά μετανιώνετε. Κατά τα άλλα, είστε λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας, επομένως το μόνο που πρέπει να συγκρατήσετε είναι τον ανεξέλεγκτο ρυθμό διατροφής που έχετε, όταν δεν είστε στα καλά σας!

ΛΕΩΝ:
Αν είστε Λέων, τα γούστα σας στο φαγητό είναι ακριβά και εκλεπτυσμένα. Θέλετε να αισθάνεστε ότι σας περιποιούνται κι ότι τα πάντα στο τραπέζι έχουν ετοιμαστεί ειδικά για εσάς. Σας αρέσει να τρώτε με παρέα. Περιορίστε τα πολλά λιπαρά και τα γλυκά. Αρχίστε να τρώτε πιο απλά φαγητά. Αύξηστε τη βιταμίνη C.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ:
Το πόσο μπορεί να ενδιαφέρει έναν Παρθένο η σιλουέτα και η υγεία του είναι κοινό μυστικό. Κι αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και η μιζέρια του σε σχέση με την κατασκευή των εδεσμάτων, τότε αυτός που αναλαμβάνει να ταΐσει Παρθένο, πρέπει να έχει γερά νεύρα. Κατ' αρχήν, η κουζίνα θα πρέπει να είναι πάντα καθαρή έως και… αποστειρωμένη. Μάλιστα, στις καλοκαιρινές διακοπές πιθανόν να χρειαστεί να κουβαλάτε μαζί σας και… σακούλες με λεμόνια, για την καλού - κακού απολύμανση του νερού.

ΖΥΓΟΣ:
Αν ξέφυγες από τον έλεγχο και το έριξες στο φαγητό, τότε ο ιδανικός τρόπος για να ακολουθήσεις ένα καλό πρόγραμμα διατροφής, που θα σε επαναφέρει σε φόρμα, είναι να ξεκινήσεις παρέα με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο μία δίαιτα! Θέλεις παρακίνηση για να μπορείς να ακολουθήσεις έναν πιο συγκροτημένο τρόπο διατροφής, άσε που θέλεις και επίβλεψη κάποιες στιγμές, γιατί σου είναι πολύ δύσκολο να τηρήσεις πρόγραμμα, προκειμένου να φτάσεις στο στόχο σου!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ:
Αν είσαι Σκορπιός, πιθανόν σου αρέσει να ξεκινάς το γεύμα σου με ορεκτικά μεζεδάκια και να έχεις περιθώριο επιλογής στο κυρίως πιάτο, ακόμα κι αν τρως σε σπίτι. Σε ενοχλεί αν το φαγητό δεν είναι πετυχημένο και αυτό μπορεί να σου χαλάσει όλη τη διάθεση. Σου αρέσει ό,τι προέρχεται από τη θάλασσα: τα ψάρια, τα οστρακοειδή, τα μαλάκια. Προτιμάς βέβαια πάντα τα ακριβότερα θαλασσινά.

Μερικές συμβουλές: Εμπλούτιστε τη διατροφή σας με πουλερικά, ψάρι και φρούτα. Απόφυγε τα φαγητά με πολλά λίπη και μπαχαρικά. Αύξησε την κατανάλωση θειικού ασβεστίου, που είναι το αντίστοιχο στο ζώδιό σας βιοχημικό άλας και περιέχεται στο σταφύλι, τα δαμάσκηνα, τα σύκα, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

ΤΟΞΟΤΗΣ:
Ξεχνάς να φας σπιτικό φαγητό, δεν τα πας καλά με την μαγειρική και αρκείσαι στο γρήγορο φαγητό απέξω… Για να μπορέσετε όμως να βελτιώσετε την φόρμα σας, θα πρέπει να κόψετε τα «μπινελίκια» και θα πρέπει να ζορίσετε κάποιες στιγμές τον εαυτό σας, να μπείτε επιτέλους σε ένα πρόγραμμα και να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:
Καλώς ή κακώς, ο Αιγόκερως δεν μοιάζει με την «κατσίκα», το σύμβολο του ζωδίου του. Αυτή μπορεί να τρώει όσο επιθυμεί, χωρίς να της δημιουργούνται στομαχικές διαταραχές. Ο Αιγόκερως όμως, έχει την ατυχία να απαρνείται φαγητά της αρεσκείας του, καθότι μπορεί να μην του επιτρέπονται λόγω του ευαίσθητου πεπτικού του συστήματος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:
Οι Υδροχόοι είναι ίσως οι πιο αμελείς και απρόσεκτοι με τη διατροφή τους και αν προστεθούν σε αυτό και οι ακατάστατες ώρες ύπνου, επιβαρύνεται η προδιάθεση που έχουν για ασθένειες του καρδιαγγειακού τους συστήματος.

ΙΧΘΥΕΣ:
Το πρόβλημα με την διατροφή σας είναι ότι επηρεάζεται από την συναισθηματική κατάσταση που βρίσκεσαι! Το άγχος σας κάνει να τσιμπολογάτε σοκολάτες και λιχουδιές, οι οποίες πρέπει να κοπούν ή να αντικατασταθούν με δημητριακά ή φρούτα, που θα σας ξεγελούν! Το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να περιορίσετε το άγχος, που επηρεάζει έντονα τις διατροφικές σας συνήθειες!
Αλίντα Κανάκη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια