Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η επιστήμη σηκώνει τα… πόδια ψηλά

Οι τελευταίες έρευνες αποκαλύπτουν αν οι άνδρες ελέγχουν τις επιθυμίες τους, γιατί οι φούστες κονταίνουν σε περιόδους οικονομικής κρίσης, τα μυστικά του καλού σεξ, πώς οι δουλειές στο σπίτι αυξάνουν τις σεξουαλικές επαφές και γιατί οι ψηλοί άνδρες έχουν ωραιότερες γυναίκες.

Ελέγχουν οι άνδρες τις ορμές τους;
Mελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας διαπιστώνει ότι οι άνδρες που είναι σε θέση να ρυθμίσουν τη σωματική και ψυχική σεξουαλική τους διέγερση είναι σε θέση να ελέγχουν και άλλα συναισθήματα. Η μελέτη βασίστηκε σε 16 τυχαία βιντεοκλίπ, από τα οποία τα μισά ήταν ερωτικά και τα άλλα μισά αστεία.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες να ελέγχουν την ανταπόκρισή τους στα βίντεο και απλώς να παρακολουθούν τους άλλους. Μετά από κάθε βιντεοκλίπ αξιολογούσαν τη διέγερσή τους, ενώ ήταν συνδεδεμένοι με μηχανές που μετρούσαν τη στύση τους. Οι ερευνητές θέλησαν να μάθουν: Μπορούν οι άνδρες να ελέγξουν τη σεξουαλική τους διέγερση, κοροϊδεύοντας τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους; Πράγματι, οι συμμετέχοντες ήταν, κατά μέσο όρο, σε θέση να ρυθμίζουν τη φυσιολογική σεξουαλική διέγερση όταν τους ζητήθηκε να το κάνουν. Στην πραγματικότητα είχαν κατά 25% μειωμένη στύση.

Οι δουλειές του σπιτιού αυξάνουν τον αριθμό σεξουαλικών επαφών του ζευγαριού
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα ζευγάρια των πόλεων όσο πιο πολλές δουλειές σπιτιού κάνουν τόσο πιο συχνές είναι οι σεξουαλικές τους επαφές. Στις ερωτήσεις των ερευνητών απάντησαν 6.877 παντρεμένα ζευγάρια. Κι όσοι βιάζονται να προβάλλουν φόρτο εργασίας για να μη συμμετέχουν στη «φασίνα», η μελέτη απαντά πως εξακριβώθηκε ότι όσοι εργάζονται σκληρά σε έναν τομέα έχουν περισσότερη ενέργεια και για άλλους τομείς, όπως το σεξ και οι δουλειές του σπιτιού, λέμε εμείς.
Οι ψηλοί άνδρες έχουν πιο όμορφες συντρόφους
Το μέγεθος μετράει και στο ύψος. Οι ψηλοί άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πιο ελκυστικές συντρόφους, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να μείνουν άτεκνοι ή να αποκτήσουν λίγα παιδιά σε σύγκριση με πιο κοντούς άνδρες. Αυτό προκύπτει από έρευνα που έγινε στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Central Lancashire. Στη μελέτη συμμετείχαν 98 άνδρες, ηλικίας 19-72 ετών, όλοι δεσμευμένοι, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του τύπου «Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη σχέση σας;» ή «Πόσο επιρρεπείς είστε στη ζήλια;». Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί άνδρες ήταν όντως πιο ευτυχισμένοι και ζήλευαν λιγότερο, ενώ είχαν περισσότερες πιθανότητες να μονοπωλήσουν το χρόνο των συντρόφων τους και να απειλήσουν τους αντίζηλούς τους.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι φούστες κονταίνουν
Το 2001 ο Leonard Lauder, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Estée Lauder, διαπίστωσε ότι σε δύσκολες οικονομικές περιόδους οι πωλήσεις των κραγιόν αυξάνονται. Η εξήγηση δεν είναι πολύπλοκη. Καθώς οι αγορές μεγάλης αξίας αποκλείονται από τον προϋπολογισμό, οι γυναίκες προσαρμόζονται σε πιο συμφέρουσες αγορές, όπως τα κραγιόν. Το 2005 μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων δημοσίευσε ένα άρθρο στο περιοδικό «Human Nature», όπου αναλύεται η προκλητικότητα των γυναικείων ενδυμάτων, όπως απεικονίζεται στο περιοδικό «Vogue» την περίοδο από το 1916 μέχρι το 1999. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι όσο οι οικονομικές συνθήκες γίνονταν πιο δύσκολες η γυναικεία μόδα ήταν πιο προκλητική. Αυτό είναι αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τα μυστικά του καλού σεξ
«Τα συστατικά της απόλυτης σεξουαλικότητας: Ένα πορτρέτο του τέλειου σεξ» είναι ο τίτλος της μελέτης που διήρκεσε δέκα χρόνια και διεξήγαγε η σεξολόγος και ερευνήτρια Peggy Kleinplatz από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Στόχος της έρευνας ήταν να περιγράψει τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στο καλό σεξ. Τα συστατικά, λοιπόν, είναι 8, όπως προέκυψαν από συνεντεύξεις με άτομα και των δύο φύλων:
• Παρουσία ψυχή τε και σώματι.
• Επαφή και συγχρονισμός.
• Βαθιά σεξουαλική και ερωτική οικειότητα.
• Επικοινωνία και συναισθηματική ταύτιση.
• Αυθεντικότητα και έλλειψη αναστολών.
• Υπέρβαση και ευδαιμονία.
• Εξερεύνηση και φαντασία.
• Παράδοση άνευ όρων.
press

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια