Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καρχαρίας 200 κιλών και 4 μέτρων μεταξύ Ερέτριας και Ωρωπού

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ψαράδες όταν αντίκρισαν στα δίχτυα τους, έναν καρχαρία – «αλεπού», , ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ερέτριας και Ωρωπού
Πρόκειται για λευκό καρχαρία μήκους τεσσάρων μέτρων, που ζύγιζε πάνω από 200 κιλά και προσπαθούσε απεγνωσμένα να απελευθερωθεί.
Πατέρας και γιος πήγαν, όπως κάθε μέρα, με το καΐκι τους «Γεώργιος» για να αλιεύσουν φαγκριά το βάρος των οποίων κυμαίνεται από 8 έως 15 κιλά. Γύρω στις 10.00 κατάλαβαν ότι στο δίχτυ είχε μπλεχτεί κάτι… πολύ βαρύτερο από τα συνηθισμένα.
«Μέχρι να ανέβει στην επιφάνεια δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν» είπε στην εφημερίδα «Espresso» ο Γιάννης Δαφνής και πρόσθεσε: «Αναυδος είδα ότι ήταν ένας λευκός καρχαρίας μήκους τεσσάρων μέτρων, που ζύγιζε πάνω από 200 κιλά και προσπαθούσε απεγνωσμένα να απελευθερωθεί. Φυσικά, ήταν αδύνατο να τον ανεβάσουμε στη βάρκα και τον ρυμουλκήσαμε μέχρι τη στεριά (απόσταση περίπου τριών ναυτικών μιλίων). Χρειάστηκαν άλλοι έξι άντρες για να μας βοηθήσουν να τον βγάλουμε στην ξηρά».
Ο 40χρονος με τον πατέρα του και τους άλλους συναδέλφους τους έμειναν να περιεργάζονται τον μεγάλο καρχαρία με τα κοφτερά δόντια: «Το έδωσα στην ιχθυόσκαλα, από όπου θα μεταφερθεί το πρωί της Δευτέρας σε ιχθυοπωλείο  στο Περιστέρι Αττικής. Οι ειδικοί μού είπαν ότι το κρέας του είναι κόκκινο, σαν του μοσχαριού, και θα γίνει ένας πρώτης τάξης μεζές».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δαφνής ψαρεύει καρχαριοειδές, αφού πριν από περίπου δύο χρόνια είχε αλιεύσει ένα που ήταν βάρους περίπου 150κιλών.
www.eviazoom.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια