Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι 10+1 πιο sexy παραλίες του κόσμου!

Καταγάλανα νερά που λαμπυρίζουν, χρυσή αμμουδιά που κολλάει στα πόδια, εξωτικοί φοίνικες και πολύχρωμα λουλούδια, beach bars με άφθονο κέφι, μαυρισμένα καλογυμνασμένα κορμιά, όμορφα νεανικά πρόσωπα…
Τι κάνει μία παραλία να θεωρηθεί sexy;
Αναζητώντας την απόλυτη ομορφιά, το περιοδικό Forbes συγκέντρωσε πρόσφατα σε μία λίστα τις 25 πιο sexy παραλίες του κόσμου, από την οποία ξεχωρίσαμε αυτές που μας εντυπωσίασαν περισσότερο. Το κριτήριο της επιλογής μιας sexy παραλίας για το Forbes δεν ήταν μόνο το μαγευτικό τοπίο, η μοναδική γεωγραφική τους θέση και τα πεντακάθαρα νερά, αλλά και τα συναισθήματα που η κάθε παραλία γεννά: ο ρομαντισμός, ο αισθησιασμός, οι μαγνητικές ιδιότητες του έρωτα με την πρώτη ματιά. Είστε έτοιμοι;
Δείτε τις παρακάτω:

1. Byron Bay (Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία)
Αμμουδιά στο λευκό της κιμωλίας, απολαυστικά ισορροπημένος καιρός, και τακτικές επισκέψεις δελφινιών και αποδημητικών φαλαινών. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα από τα ελκυστικότερα τοπία της Gold Coast στη Νότια Αυστραλία, που μαγνητίζει κάθε χρόνο περί τα 2 εκατομμύρια επισκεπτών.

2. Eleuthera (Μπαχάμες)
Λίγα μόνο βήματα ανατολικά από την πρωτεύουσα των νήσων Μπαχάμες, Nassau, ξετυλίγεται η Eleuthera. Μία παραλία 160 χιλιομέτρων με μαγευτικούς, καταπράσινους κόλπους, φοινικόδεντρα και πολλούς πιστούς θαυμαστές, που ζουν την έννοια της λέξης «Ελεύθερα» (Eleuthera) στο έπακρο.

3. Pinney’s Beach (Νέβις)
Το μικρό αδερφάκι του νησιού St. Kitts, η νήσος Νέβις διαθέτει κάποιες από τις πιο ήσυχες και παρθένες ακτογραμμές της Καραϊβικής. Ξεχωρίζει ανάμεσά τους η Pinney’s Beach, με έκταση 6,5 χιλιομέτρων σπαρμένη από την άμμο του ηφαιστείου στο δυτικό μέρος του νησιού. Τα ήσυχα νερά της είναι ιδανικά για όσους θέλουν να απολαμβάνουν χαλαρά το κοκτέιλ τους κάτω από τον ήλιο.

4. Punta Cana (Δομινικανή Δημοκρατία)
Έχοντας πλέον ξεφύγει από τις λίστες των οικονομικών προορισμών, η Δομινικανή Δημοκρατία αρχίζει πλέον να θεωρείται προορισμός πολυτελείας, με αμέτρητους celebrities να πλημμυρίζουν κάθε χρόνο τις ακτογραμμές της. Δημοφιλέστερη εξ αυτών, η Punta Cana, που βρίσκεται σε ένα απάνεμο κόλπο στα ανατολικά του νησιού, κερδίζει χρόνο με το χρόνο το ψευδώνυμο «το νέο Cancun».

5. Saline Beach (Άγιος Βαρθολομαίος)
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά περίπου 24 παραλίες περικυκλώνουν τον Άγιο Βαρθολομαίο, χαρίζοντας μία αστραφτερή λευκότητα στο κομψό αυτό νησί, γνωστό για τις υπερπολυτελείς του βίλες και τα διεθνώς αναγνωρισμένα εστιατόρια. Τα ελεύθερα πνεύματα των πάμπλουτων επισκεπτών, ωστόσο, επιλέγουν την Saline Beach για να ανταλλάξουν μαζί της λίγη από τη χρυσόσκονή τους.

6. Shoal Bay (Αγκίλα)
Γαλήνια νερά και παρθένες παραλίες είναι το σήμα κατατεθέν της Αγκίλα. Μερικά ευλογημένα θαλασσινά αεράκια και μία ιδανική μέση ετήσια θερμοκρασία στους 26 βαθμούς κάνουν τις ημικυκλικές ακτογραμμές να φαντάζουν παραδεισένιες. Κάπως έτσι τουλάχιστον πρέπει να νιώθουν οι αμέτρητοι επισκέπτες που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο κάτω από τις πολύχρωμες ομπρέλες και τις αναπαυτικές ξαπλώστρες της Shoal Bay.

7. Copacabana (Ρίο ντε Τζανέιρο)
Με την εκπληκτική θέα στο όρος Sugarloaf, τα εντυπωσιακά κύματα 2,5 μέτρων και την ατελείωτη παραλία γεμάτη ημίγυμνα (στην καλύτερη περίπτωση), μαυρισμένα κορμιά, η Copacabana κατέχει ακόμα περίτρανα τον τίτλο του πιο ηδονιστικού θερινού καταφυγίου στο Ρίο.

8. Placencia (Μπελίζε)
Αν αναζητά κανείς φυσικές αντιθέσεις δεν θα βρει κάτι καλύτερο από τους κρυστάλλινους κοραλλιογενείς υφάλους και τα καταπράσινα δέντρα με τις τεράστιες ρίζες της παραλίας Placencia, στην άκρη του Μπελίζε. Σφηνωμένη ανάμεσα στη θάλασσα και τη λιμνοθάλασσα, η χερσόνησος αυτή των 17,5 χιλιομέτρων αποτελεί οικολογικό παράδεισο, με τροπικά πουλιά και ιγουάνα να συγκατοικούν αρμονικά εκεί που οι scuba-divers ανακαλύπτουν ένα νέο κόσμο και οι ωριμότεροι απολαμβάνουν τη χαλάρωση μιας αιώρας.

9. Lover’s Beach (Κάμπο Σαν Λούκας, Χερσόνησος Baja)
Τοποθετημένο στην άκρη της χερσονήσου Baja, το Κάμπο Σαν Λούκας είναι διάσημο για το ψάρεμα, τα σπα και τον «Χρυσό Διάδρομο» με τις άψογες παραλίες. Χωμένη ανάμεσα σε δύο γιγαντιαίους βράχους στο Land’s End, η Παραλία των Ερωτευμένων αποτελεί έναν ακριβοθώρητο προορισμό που δένει τα ζευγάρια για πάντα.

10 Nga Bay (Πουκέτ)
Την 21η θέση της λίστας καταλαμβάνει ένας προορισμός απόλυτης φυσικής ομορφιάς Στα βόρεια του νησιού το θεαματικό τοπίο της ακτής Phang Nga, εκεί όπου γιγαντιαίοι ασβεστόλιθοι σουβλίζουν κυριολεκτικά το πράσινο νερό, επένδυσε το φόντο της ταινίας του James Bond ‘The man with the golden gun’ (1974).

Και φυσικά…
11. Paradise Beach (Μύκονος)
Στη λίστα με τις πιο sexy παραλίες του κόσμου –και μάλιστα στη 14η θέση- δε θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνεται το Super Paradise, με τη σούπερ παραλία του, στη Μύκονο. Εκεί όλη η δράση ξεκινάει το απόγευμα με μοναδικό σκοπό να συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ και έτσι οι επισκέπτες του νησιού να απολαύσουν τη βραδινή τους έξοδο… τα ξημερώματα. Για τη συγκεκριμένη παραλία, άλλωστε, τα γνωρίζετε και εσείς καλύτερα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια