Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Emilia Clarke - Daenerys Khaleesi στο Game of Thrones

Η Emilia Clarke έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο της βασίλισσας Daenerys στη δημοφιλή σειρά ‘Game of Thrones’ κι έχει καταφέρει να γίνει μία από τις πιο αγαπητές σταρ του Hollywood, χάρη στη μεγάλη απήχηση που έχει ο ρόλος που υποδύεται αλλά και στην ενδιαφέρουσα προσωπικότητά της. Η 28χρονη ηθοποιός, σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter, αμείβεται με 7 εκατομμύρια δολάρια για κάθε σεζόν της σειράς, απέρριψε τον ρόλο της Anastasia Steele στο ‘Fifty Shades of Grey’ ενώ υπέγραψε συμφωνία για τον ρόλο της στην νέα ταινία ‘Terminator’ με μεγαλύτερη αμοιβή από αυτή του πρωταγωνιστή, Arnold Schwarzenegger. Η βρετανίδα έχει γίνει μία από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς έχοντας ήδη στο βιογραφικό της υποψηφιότητες για Emmy και ρόλους τόσο σε σημαντικές ταινίες όσο και σε παραγωγές του Broadway.
«Έχω κάνει γυμνό στο παρελθόν και δεν ήθελα να με κατηγοριοποιήσουν για αυτό» είπε για την απόφασή της να μην υποδυθεί την Anastasia Steele, τονίζοντας ότι δεν έχει μετανιώσει παρά την μεγάλη εμπορική επιτυχία της ταινίας. Εξάλλου, η Emilia πλέον δέχεται πολλές επαγγελματικές προτάσεις. Στην πρώτη σεζόν του Game of Thrones, βέβαια, χρειάστηκε να κάνει κάποιες γυμνές σκηνές, πλέον όμως έχει το προνόμιο να επιλέγει αν θα εμφανιστεί ή όχι γυμνή. «Υπάρχουν γυναίκες που βγάζουν τα ρούχα τους στη σειρά, οπότε εγώ μπορώ να μειώσω τις σκηνές που δείχνω το στήθος μου», είπε η ηθοποιός εξηγώντας ότι οι συντελεστές της σειράς έχουν καταφέρει «να παρουσιάσουν την ιστορία με ένα ρεαλιστικό τρόπο. Ποτέ δεν υποκριθήκαμε ότι είναι μια σειρά για παιδιά. Είναι μια θαρραλέα σειρά με ένα καλό και ρεαλιστικό τρόπο».
Γέννηση: 26 Οκτωβρίου 1986 (ηλικία 29), Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ύψος: 1,57 μ.
Γεννημένη στο Λονδίνο, η Εμίλια Κλαρκ πήγε σε δημόσιο σχολείο της Οξφόρδης και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός εμπνεόμενη από τον πατέρα της που εργάζεται ως μηχανικός ήχου στο θέατρο. Η πρώτη στιγμή που κατάλαβε ότι έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα της, ήταν όταν πήγε στην audition για τον ρόλο της Daenerys. Όπως θυμάται «υπήρχε μια μεγάλη πιατέλα με φρούτα και σκέφτηκα ότι τα κατάφερα, ήταν μια σημαντική audition». Εκείνη την ημέρα, η ηθοποιός άλλαξε την καριέρα της και την ζωή της, αφού το Game of Thrones έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα σήριαλ του αμερικάνικου HBO με τηλεθέαση που υπερβαίνει τoυς 18 εκατομμύρια τηλεθεατές σε κάθε επεισόδιο. Το ταλέντο της Emilia εκτίμησε, μάλιστα, και ο Oliver Stone που της πρότεινε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολυαναμενόμενη ταινία του ‘Snowden’. Η ηθοποιός αρνήθηκε με βαριά καρδιά, όπως δήλωσε, και αυτόν τον ρόλο αφού είχε ήδη υπογράψει να συμμετέχει στο ‘Me Before You’.
Η ηθοποιός που δεν μιλάει ποτέ για τα προσωπικά της, για την προηγούμενη σχέση της με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Seth MacFarlane ή τον νυν σύντροφό της, τον αυστραλό ηθοποιό Jai Courtney, αποκάλυψε κάποια μυστικά για τα γυρίσματα του Game of Thrones αλλά και την καινούρια σεζόν που θα προβληθεί στις 12 Απριλίου. Οι δράκοι, τα μαλλιά της είναι όλα ψεύτικα όπως λέει: «δεν υπάρχει τίποτα αληθινό.
Προετοιμάζομαι δυόμισι ώρες κάθε μέρα», λέει για την μεταμόρφωσή της σε Khaleesi με τα ασημένια μαλλιά και εξηγεί πως «φτιάχνουν πλεξούδες στην περούκα, μετά τις στερεώνουν με τσιμπιδάκια, κολλάνε ένα σκούφο από κάτω, μετά το βάφουν, μετά κολλάνε την περούκα, την κόβουν στα μέτρα μου και μετά την φοράω». 
Μπορεί η προετοιμασία να είναι δύσκολη, όμως, αυτό που ανησυχεί περισσότερο εκείνη αλλά και τους συμπρωταγωνιστές της είναι… ποιος θα είναι ο επόμενος που θα φύγει από τη σειρά. Ο Sean Bean ήταν ο πρώτος ηθοποιός που έφυγε, αφού ο χαρακτήρας του σκοτώθηκε, και με τόσες μάχες και δολοφονίες στην πλοκή, το καστ βρίσκεται συνέχεια σε αναμμένα κάρβουνα, όπως εξηγεί: «Ως ηθοποιό σε κρατάει συνέχεια σε αγωνία, αφού ειλικρινά δεν ξέρεις τι θα γίνει μετά. Αυτό είναι ωραίο με αυτή τη σειρά, το κοινό πρέπει να μαντεύει συνέχει την εξέλιξη της πλοκής. Έχω όμως πίστη στην Dany, δεν νομίζω ότι θα φύγει».
Το Game of Thrones, εξάλλου, όπως τονίζει η Emilia έχει δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες. «Η Daenerys είναι ένα καλό όχημα για να πλησιάσεις το γυναικείο κοινό. Παρακολουθείς ένα κόσμο που είναι ανδροκρατούμενος και βλέπεις την αρχαϊκή οπτική για τους ρόλους των δύο φύλων. Χρειαζόσουν 10 φορές περισσότερο θάρρος να είσαι γυναίκα τότε από ότι στην σύγχρονη κοινωνία». Σύμφωνα με την ηθοποιό, το Game of Thrones διαθέτει περισσότερους ενδιαφέροντες γυναικείους ρόλους από ότι αντρικούς και για αυτό όπως πιστεύει, η βασίλισσα Daenerys έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τη μάχη για τον Σιδερένιο Θρόνο. Όπως λέει, άλλωστε, αστειευόμενη «η Daenerys έχει δράκους. Πως μπορεί κάποιος να συναγωνιστεί με αυτό;».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια