Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Dami Im

Γέννηση: 17 Οκτωβρίου 1988 (ηλικία 27), Σεούλ, Νότια Κορέα
Η Dami Im γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1988 στη Νότια Κορέα και από 9 ετών μετακόμισε με την οικογένειά της στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας. Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε την ενασχόληση της με τη μουσική, που οδήγησε σε σπουδές στο κλασσικό πιάνο και σε μεταπτυχιακό στην ερμηνεία της τζαζ. Αν και έχει ξεχωριστό ταλέντο για τη τζαζ, το μεγάλο πάθος της ζωής της είναι η ποπ μουσική.
Το 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά στην Κορέα με τίτλο Dream με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Τον Ιούλιο του 2011 επανακυκλοφόρησε με δύο ακόμη τραγούδια στα αγγλικά. Τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε μια Χριστουγεννιάτικη συλλογή με τίτλο Snow & Carol και τον Ιούλιο του 2012 τη συλλογή Intimacy.
Το 2013 με την υπέροχη φωνή της και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ύφος της κέρδισε το X Factor στην Αυστραλία. Ακολούθησε μεγάλη και πολλαπλή αναγνώριση από τη μουσική βιομηχανία της χώρας, με αρκετές νούμερο 1 θέσεις στα charts και πλατινένιες πωλήσεις για το πρώτο της album με τίτλο Dami Im και τα singles Alive, Super Love και Gladiator.
Η τρίτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε την ημέρα των γενεθλίων της το 2014 με τίτλο Heartbeats, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τον ερχόμενο Απρίλιο θα κυκλοφορήσει το νέο album της με τίτλο Classic Carpenters.
Μουσικές επιρροές της είναι η Beyoncé, η Mariah Carey, η Norah Jones, η Corinne Bailey Rae, ο Chris Tomlin και η BoA. Εκτός από το τραγούδι η Im έχει συνθέσει αρκετά από τα τραγούδια της και παίζει πιάνο και βιολί.
Η επιτυχία της δεν περιορίστηκε στην Αυστραλία. Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα τη λάτρεψαν και από φέτος ξεκίνησε την προσπάθεια να αγαπηθεί από το κοινό σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια