Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζώδια, αγγαρείες, υποχρεώσεις και ..λουφάρισμα

Ποια ζώδια το κάνουν και ποια όχι;
Είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι υπάρχουν πάντα δουλειές που πρέπει να γίνουν και που όλοι τις αποφεύγουν.. Όμως στα δύσκολα κάποιοι κάνουν την καρδιά τους πέτρα και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους , και κάποιοι άλλοι συνεχώς αναβάλλουν ή ακόμη χειρότερα τις φορτώνουν σε άλλους..
Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; Και τα αγαπημένα σου πρόσωπα; Μπορείς να βασίζεσαι την βοήθειά τους ή καλύτερα να το ξεχάσεις;

Διάβασε εδώ την άποψη της αστρολογίας συνοδευόμενη με το απαραίτητο χιούμορ φυσικά..

★ ΚΡΙΟΣ
Ελάχιστοι τρόποι υπάρχουν να εξαναγκάσεις για κάτι έναν Κριό, που να μην περιλαμβάνουν το να του κρατάς ένα πιστόλι κολλημένο στον κρόταφο. Ο Κριός θα εκφράσει απερίφραστα, και ενδεχομένως όχι πολύ κόσμια, τα αρνητικά συναισθήματά του ως προς αυτό που υποχρεώνεται να κάνει και θα καταλήξει με ένα βροντερό «αποκλείεται». Τα καλά νέα είναι ότι, αν με λογικά επιχειρήματα ή και με γαλιφιές πειστεί, θα το κάνει αμέσως, γιατί δεν του αρέσουν οι αναβολές και μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει. Αλλά την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να μην αιφνιδιαστεί και να αποκρούσει την αγγαρεία που πάνε να του φορτώσουν.

★ ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος είναι από τους τύπους με έντονη αίσθηση του καθήκοντος και επειδή του αρέσει να υπάρχει μια τάξη στη ζωή του, ξέρει ότι σε αυτήν περιλαμβάνονται και ορισμένα όχι και τόσο ευχάριστα πράγματα. Έτσι, συνήθως δέχεται αδιαμαρτύρητα το μερίδιο των αγγαρειών που του ανατίθενται. Εδώ τελειώνει η ομορφιά του πράγματος, γιατί το «πότε» θα τις διεκπεραιώσει, είναι μια άλλη υπόθεση. Να απλώσει την μπουγάδα; Εντάξει μωρέ, μέσα στο πλυντήριο είναι τα ρούχα, δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Τι θα πάθουν, θα μουχλιάσουν; Σιγά τώρα, υπερβολές. Μέχρι 24 ώρες αντέχουν μια χαρά, το έχει μελετήσει. Και πάψε να τον πρήζεις, αφού είπε ότι θα το κάνει, θα το κάνει.

★ ΔΙΔΥΜΟΙ
Απ’ όλα τα ζώδια ο Δίδυμος έχει το μεγαλύτερο ταλέντο στη λούφα. Η τακτική του συνοψίζεται στο να λέει πάντα «ναι». Φυσικά και θα πάει στο σούπερ μάρκετ, κανένα πρόβλημα, μήπως θέλεις να σου κάνει και καμιά άλλη δουλειά, μια και θα βγει; Και μείνε τώρα εσύ με την εντύπωση ότι θα έρθουν ψώνια στο σπίτι. Μπορεί να έρθουν, αν πας να τα πάρεις εσύ αυτοπροσώπως. Γιατί στο μεταξύ ο Δίδυμος θα έχει βρεθεί για μια επείγουσα δουλειά στην άλλη άκρη της πόλης ή/και θα πάει για καφέ με έναν φίλο που συνάντησε τυχαία στον δρόμο. Και μετά θα σου πει αθώα, «μα αφού θα ψώνιζα εγώ, δεν είπαμε;»

★ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος αντιμετωπίζει μια κάποια εσωτερική σύγκρουση, ανάμεσα στην ανάγκη του να περιποιείται τους άλλους και την ανάγκη να τον νταντεύουν. Σε αυτή τη βάση λοιπόν, οι δυσάρεστες υποχρεώσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, μπορεί να υπάγονται σε μια από τις δυο αυτές καταστάσεις. Αν μεν πρόκειται για κάτι που θα του δώσει ευκαιρία να εκδηλώσει τον «περιποιητικό» του εαυτό θα το κάνει, για χάρη των άλλων, μην παραλείποντας να το τονίσει κιόλας. Αν όμως πρόκειται για κάτι που του βγάζει ανασφάλειες, όπως να πάει στη ΔΕΗ να διαπραγματευτεί τις δόσεις για τον λογαριασμό του ρεύματος, εκεί ξέχνα τον. Δεν θα πάει κι ας του κόψουν το ηλεκτρικό.

★ ΛΕΩΝ
Περισσότερες πιθανότητες έχεις να δεις ένα αληθινό λιοντάρι να κυκλοφορεί τη νύχτα στην Αργυρούπολη, παρά έναν Λέοντα να κατεβάζει τα σκουπίδια. Ο βασιλιάς του ζωδιακού θα αναθέσει σε κάποιον άλλο κάθε υποτιμητική και βαρετή αγγαρεία, έστω και με αντάλλαγμα, προκειμένου να μην την κάνει ο ίδιος. Το αντάλλαγμα αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια άλλου είδους χάρη και εξυπηρέτηση, μέχρι απλώς το να τον ανεβάσει αρκετές βαθμίδες στην εύνοιά του. Το απορίας άξιον είναι πώς τα καταφέρνει πάντα να «τουμπάρει» τους πάντες, ώστε να νιώθουν ακόμα και ευγνωμοσύνη που τους τίμησε, φορτώνοντάς τους μια δική του υποχρέωση.

★ ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το τέλεια τακτοποιημένο σύμπαν μέσα στο οποίο φιλοδοξεί να ζει ο Παρθένος έχει ως προϋπόθεση την παντελή έλλειψη ενοχλητικών εκκρεμοτήτων. Έτσι επιδιώκει να τις εξαλείψει αμέσως μόλις εμφανίζονται, απολαμβάνοντας την ανακούφιση που νιώθει όταν τις διαγράφει από τη λίστα των υποχρεώσεών του. Ο μόνος λόγος που θα καθυστερήσει είναι αν κρίνει ότι κάτι απ’ όλα χρειάζεται κάποιον ειδικό σχεδιασμό, τον οποίο και θα κάνει προτού να δράσει. Το καλό (για τους άλλους) είναι ότι συχνά επεκτείνεται και σε ξένα χωράφια αγγαρειών. Μπορεί π.χ. να τον καλέσεις σπίτι σου για καφέ και κατόπιν να σου πλύνει τα φλιτζάνια και ό,τι άλλο υπάρχει στον νεροχύτη, γιατί «δεν μπορεί να τα βλέπει».

★ ΖΥΓΟΣ
Η άποψη του Ζυγού ως προς τις ενοχλητικές αγγαρείες είναι πως ό,τι δεν καταστρέφει άμεσα την αισθητική αρμονία στο περιβάλλον του, οπτικά, οσφρητικά κλπ., μπορεί να περιμένει. Θα πέρναγε και αιώνες, περιφρονώντας την εκκρεμότητα σαν να μην υπάρχει. Στο μεταξύ εύχεται να μπορούσε να τακτοποιηθεί από μόνη της, λες και κάποιο ανοσοποιητικό σύστημα του σύμπαντος θα την θεράπευε σαν ένα κοσμικό συνάχι. Μερικές φορές το κόλπο πετυχαίνει, γιατί τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή, γιατί το θέμα ξεχνιέται ή γιατί κάποιος άλλος απηυδισμένος το διεκπεραιώνει. Άλλοτε πάλι τρέχει και δεν φτάνει, για να αποτρέψει την πλημμύρα από τον σωλήνα που έσταζε και τελικά έσπασε, γιατί δεν διορθώθηκε εγκαίρως.

★ ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός είναι συνήθως αγύριστο κεφάλι και αν πει «όχι» σε μια αγγαρεία, θα επιμείνει σε αυτό μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. Δεν βρίσκει κανένα λόγο να ξοδέψει χρόνο και ενέργεια για κάτι που κατά την άποψή του είναι περιττό και δυσάρεστο. Το καλό είναι ότι αναγνωρίζει το μερίδιο των υποχρεώσεών του και αν έχει δεσμευτεί για κάτι, θα το κάνει, και μάλιστα γρήγορα και αποτελεσματικά. Θα βγάλει το σκύλο βόλτα εφόσον είναι η σειρά του, αλλά όχι, δεν θα πάει με την καμία στο τσάι που οργανώνει η μαμά του για να τον επιδείξει στην τρίτη ξαδέλφη της, που έχει να τον δει από παιδί.

★ ΤΟΞΟΤΗΣ
Η λέξη «υποχρέωση» έχει τόση σχέση με τον Τοξότη όσο το ψάρι με το ποδήλατο. Πολύ απλά, ο μόνος τρόπος να κάνει κάτι ένας Τοξότης, είναι να μη νιώσει πως είναι υποχρεωμένος. Αυτό αφορά και στα πιο στοιχειώδη πράγματα, όπως το να φάει το φαγητό του (η μαμά του έχει περάσει πολλά…), ιδίως αν τονίσεις ότι το μαγείρεψες ειδικά γι’ αυτόν και πρέπει να αδειάσει το πιάτο για να σου δείξει ότι το εκτίμησε. Πόσο μάλλον, λοιπόν, αν πρόκειται για κάτι αντικειμενικά σπαστικό, κάτι που η πλειοψηφία των ανθρώπων θα προτιμούσε να μην κάνει. Απλώς μη βάλεις μπροστά τη λέξη «πρέπει» και έλπιζε να μην το πάρει στραβά.

★ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η επιστήμη ακόμα δεν έχει ικανοποιητική εξήγηση για την αιτία που οι περισσότεροι Αιγόκεροι δεν αντιδρούν στη λέξη «καθήκον» με κάποια ενόχληση, όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Απλώς ο Αιγόκερως συγκεντρώνεται σε αυτό που αισθάνεται υποχρεωμένος να κάνει και το διεκπεραιώνει χωρίς πολλά-πολλά. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι το να βλέπει πραγματικά κάτι σαν υποχρέωση, με τα δικά του τα κριτήρια. Τα οποία κριτήρια είναι λογικά, αρκετά δίκαια και σε κάποιο βαθμό ωφελιμιστικά, καθώς όλο και κάποιο σχέδιο παίζει μέσα στο μυαλό του. Με λίγα λόγια σπάνια θα προσπαθήσει να λουφάρει. Ή θα αρνηθεί κάτι εξαρχής ή θα το κάνει σε εύλογο χρόνο και με ικανοποιητικό τρόπο.

★ ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος μπορεί να δεχτεί την καταπίεση της ελευθερίας του, δηλαδή το να του επιβληθεί να κάνει κάτι, μόνο εφόσον αυτό το κάτι έχει μια χροιά ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Με άλλα λόγια, αν ξυπνήσει μέσα του ο φιλάνθρωπος, ο ακτιβιστής και ο οραματιστής ενός καλύτερου κόσμου, θα υποστεί ευκολότερα την όποια αγγαρεία. Στην πράξη αυτό μεταφράζεται στο ότι θα κατεβάσει ευχαρίστως τα σκουπίδια που πάνε στην ανακύκλωση, αλλά όχι τόσο ευχαρίστως τα υπόλοιπα σκουπίδια, που τον εκνευρίζουν γιατί εκπροσωπούν τη σπατάλη της σύγχρονης κοινωνίας. Οπότε, θα σου πάρει μεν τα σκουπίδια, αλλά μετά θα υποστείς την ανάλυση της έμπνευσής του να εγκαταστήσεις ένα κάδο κομποστοποίησης για τις φλούδες.

★ ΙΧΘΕΙΣ
Γεγονός είναι ότι με τις αγγαρείες οι σχέσεις του Ιχθύ είναι ιδιαίτερα διαταραγμένες. Δηλαδή, τι πάει να πει είναι υποχρεωμένος να το κάνει; Κι αν δεν το κάνει, τι θα γίνει; Θα πάψει να γυρίζει η γη; Ε, μην τον πρήζεις λοιπόν. Τι θέλεις, να σου πει «ναι» για να τον αφήσεις ήσυχο και μετά απλώς να το αγνοήσει; Παρεκτός κι αν πρόκειται να το κάνει για χατίρι κάποιου άλλου, για να δώσει χαρά, βοήθεια ή ανακούφιση σε κάποια ταλαιπωρημένη ύπαρξη. Α, όλα κι όλα, ο Ιχθύς είναι ο υπέρτατος ψυχοπονιάρης. Αλλά ως γνωστόν, καμιά πραγματικά καλή πράξη, σαν αυτές που του αρέσουν, δεν γίνεται μετά από καταναγκασμό.
 astrologo

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια