Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως νιώθει ένας αυτιστικός

Αυτό το βίντεο θα σας δείξει πως νιώθει ένας αυτιστικός.
Μπορείτε να το δείτε μέχρι τέλους;
Γνωρίζετε τι είναι ο αυτισμός και τις επιπτώσεις του στο άτομο που πάσχει;
Ο *αυτισμός* είναι μια πολύπλοκη αναπτυξιακή διαταραχή που τυπικά εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 χρόνων της ζωής.
Χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά.
Διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και δεν είναι ψυχιατρική νόσος, αλλά εντάσσεται στην κατηγορία των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών.
Η επίσημη ονομασία του αυτισμού στα αγγλικά είναι Autistic Spectrum Disorder (ελεύθερη μετάφραση: «Διαταραχή Αυτιστικού Εύρους»), ένας όρος ο οποίος βασικά είναι πιο ακριβής, καθώς ο αυτισμός δεν είναι μια μονοδιάστατη αναπτυξιακή διαταραχή. Αντιθέτως, τα αυτιστικά άτομα
παρουσιάζουν εντελώς διαφορετικά συμπτώματα μεταξύ τους, σε βαθμό που είναι δύσκολο να βρεθούν δύο άτομα με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της διαταραχής όμως είναι η προβληματική επικοινωνία του ατόμου με το περιβάλλον του (ιδιαίτερα η μη λεκτική) και η έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων.
Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε στη συνέχεια θα δείτε ένα μικρό αγόρι να μπαίνει σε ένα εμπορικό κέντρο με τη μητέρα του. Όλο το βίντεο γυρίστηκε από την προοπτική του συγκεκριμένου αγοριού το οποίο πάσχει από αυτισμό: Τι βλέπει, τι ακούει και πώς αντιδρά.
Αυτό το βίντεο θα σας δείξει πως νιώθει ένας αυτιστικός.
Είναι μια ενδιαφέρουσα ματιά στο πώς αντιλαμβάνονται τα αυτιστικά άτομα τον κόσμο γύρω τους. Θα σας εμπνεύσει και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τι σημαίνει αυτιστικό παιδί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια