Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το κουτσομπολόμετρο

1. ΛΕΞΙΚΟ:
Αργόσχολη συζήτηση με κακόβουλο σχολιασμό πράξεων και ενεργειών άλλων ανθρώπων. Ετυμολογικά πολυπολιτισμικό προέρχεται από σύνθεση του βαλκανικού «κουτσο» emoticon smile μικρό) η του οθωμανικού «κουτσουκ» και του ισπανικού «bola» (=ψευτιά)

2. ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ:
Οι άρρενες κυνηγοί σχολιάζουν τα όπλα και τις κινήσεις της αντίπαλης φυλής. Ανιχνεύουν τα τρωτά σημεία που θα τους δώσουν λαβή για υπεροχή. Oι θήλεις στη σπηλιά διεκδικούν τους καλύτερους επιβήτορες και σχολιάζουν μεταξύ τους τα τρωτά των άλλων θήλεων αντεκδικητριών επί της γονιμοποιήσεως.

3. ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ.
Πρόσκαιρη ανακούφιση από την κατωτερότητα την οποία μόνιμα αισθάνεται ο κουτσομπόλης, μαθαίνοντας και διαδίδοντας, ότι ο φαινομενικά ανώτερος κοινωνικά η επαγγελματικά ή οικονομικά ή ερωτικά έχει ατασθαλίες ή υποκύπτει στα ζωώδη ένστικτα. Η κουτσομπόλα ομοίως, γαργαλίζεται εκ των πλαγίων οδών τις οποίες χρησιμοποιεί το αντικείμενο σχολίων εις αλλαξογκομενιάς και σχετικάς χαμουροπρεπείς δραστηριότητας. Η ψευδοανωτερώτης καθίσταται οργασμική υπό την ενετένισιν του απατηθέντος κοινώς κεκερατωμένου ή της απατηθείσης κεκερατωθείσας ταράνδου συζύγου.

4. ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΛΗΞΗΣ.
Οι πληκτικοί συνομιλητές, μη διαθέτοντας στοιχειώδη ικανότητα σύνθεσης και πλοκής υποφέρουν από βαρεμάρα. Εισάγουν τοιουτοτρόπως ολίγη κρεββατοκάμαραν, ολίγον πορτοφόλιον, ολίγη δυστυχία, ολίγη αρρώστια, ολίγον γκομενικόν μεζέν, ίνα σπάσουν την αβάσταχτη ελαφρότητα του ισοπεδωμένου παντοιοτρόπως βίου των.

5. ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ.
Επειδή η ερωτική ζωή καθίσταται ομοίως πληκτική και επειδή οι ερωτικοί υπερήρωες δεν δύνανται να εξέλθουν από το sex dvd και το ιντερνετικό πορνοsite ίνα ερωτοτροπήσουν μετά του κουτσομπόλη, αναπαρίστανται με ολογραφικάς 3D διηγήσεις. Το μπανιστηροκουτσομπολιό εις το μακρυνό «Χρωστάν» έχει τις ρίζες του εις την περιώνυμη σελίδα Νο4 της «Απογευματινής» των 70΄s

6. ΖΗΛΕΙΑ.
Με φτυάρι και στειλιάρι θάβεται ο αντίζηλος που τα κατάφερε καλύτερα. Το ζηλοκουτσομπολιό απαντάται πολλαπλώς εις τους περί των καλλιτεχνικών χώρους.

7. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ.
Ελάτε δηλαδή όλοι εσείς, που έχουμε κάποιο κοινό συμφέρον να δεθούμε μεταξύ μας με την κοινή γνώση των απόκρυφων της αντίπαλης ομάδας και να ενισχύσουμε έτσι τη ματαιόδοξη αυνανιστική μας υπεροχή. Απαντάται συχνάκις εις επαγγελματικούς χώρους προς τόνωσιν των εργαζομένων. Το ομαδοκουτσομπολιό απαντάται ομοίως εις τας φήμας προ μιας μάχης. Οι Γερμανοί διέδιδαν στο μέτωπο της Αφρικής, ότι οι Εγγλέζοι είναι αδελφές.

8. ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ.
Δώστε μου σημασία ρε παιδιά, είμαι σημαντικός, γιατί θα σας αποκαλύψω πράματα και θάματα. Μετά την αποκάλυψη όμως, ο αδιάφορος πληροφοριοδότης διακατέχεται από το στρες νέας εξεύρεσης κουτσομπολίστικης πηγής, για να διατηρήσει σταθερό το ενδιαφέρον προς τη χαλεπή του προσωπικότητα.

9. ΑΠΟ ΘΥΜΟ.
Δηλαδή καταστροφική διάθεση μέσω αποκαλύψεων που κάνουν το αντίπαλο θύμα να καταστραφεί. Απαντάται λίαν στους περί των πολιτικών κύκλους. Μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί και από εγκαταλειμμένες γκόμενες όπως η τραβεστί ερωμένη του Ιόλα. Δεν είναι σπάνια η εφαρμογή από απολυμένους υπαλλήλους προς την πρώην εργοδοσία. Το κοινό χαρακτηριστικό του θυμοκουτσομπολιού είναι η λέξη παρατάω. Είναι άλλωστε γνωστή η φράση: Κάνει σαν παρατημένη γκόμενα !

Ο Πλάτων ορίζει ως χαμερπέστερο το επίπεδο ενασχόλησης «Των Άλλων» σε αντίθεση με το επίπεδο των «Γεγονότων» καθώς και των «Ιδεών». Ένα είναι όμως σίγουρο, ότι στο χώρο των κουτσομπολιών ισχύει η βασική αρχή διατηρήσεως η οποία διδάσκεται από τη φυσική: ΟΣΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΨΕΙΣ – ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΤΕΙΣ ήτοι ας είμεθα σίγουροι, ότι μετά τη λήξη ακροάσεως ενός κουτσομπολιού, και την οίκαδε αποχώρησιν θα κουτσομπολευθώμεν ομοίως.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια