Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η οικονομική κρίση βλάπτει σοβαρά τον ύπνο...

...αλλά υπάρχουν μυστικά για να κοιμάστε σωστά.
Μπορεί στους τεχνοκράτες και τους εργασιομανείς ο ύπνος να φαντάζει χαμένος χρόνος, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί κλειδί για τη διατήρηση της ψυχοσωματικής υγείας και της παραγωγικότητας σε υψηλά επίπεδα.
Γι αυτό, άλλωστε, η γνωστή παροιμία υποστηρίζει ότι ο ύπνος - και όχι το φαγητό - θρέφει το παιδί, που όντας στην ανάπτυξη έχει μεγαλύτερες ανάγκες από τους ενήλικες τόσο σε "καύσιμα" όσο και σε ξεκούραση.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι σύγχρονοι "κλέφτες" του ύπνου - το άγχος, η κακή διατροφή και η ανασφάλεια που δημιούργησε προσφάτως η ύφεση στου περισσότερους ανθρώπους βλάπτουν σοβαρά την υγεία.
Κι αυτό γιατί ή έλλειψη ύπνου δεν δημιουργεί μονάχα ορμονικές διαταραχές, αλλά επιπλέον μας κόβει και χρόνια - όπως το τσιγάρο - γεγονός που επιβεβαιώνουν όλες οι πρόσφατες έρευνες.
Η νυχτερινή ξεκούραση είναι ανεκτίμητη και δεν αναπληρώνεται με σύντομες σιέστες κατά τη διάρκεια της ημέρας ούτε με το να λαγοκοιμόμαστε στον καναπέ του σαλονιού μπροστά σε μια τηλεόραση που παίζει στη διαπασών.
Το ευχάριστο όμως είναι πως αποτελεί ένα ανέξοδο δώρο που μπορούμε όλοι να προσφέρουμε στον εαυτόν μας.
ΕΤ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια