Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

8 Τρόποι Για Να Ανακαλύψετε Τον Ανώτερο Σας Εαυτό

Ξέρετε ποιος είναι ο ανώτερος, ο πνευματικός μας εαυτός;
Πρόκειται, για το ιδιαίτερο εσωτερικό κομμάτι μας που είναι σοφό, δυνατό, πνευματικό, άυλο, και μας συνδέει με την πνευματική, αλλά και Θεία υπόσταση του κόσμου.
Ο ανώτερος, πνευματικός εαυτός μας είναι, το κομμάτι του εαυτού μας που βρίσκεται, πέρα από το «Εγώ» και είναι η αυθεντική, υψηλής ποιότητας εσωτερική μας πυξίδα.
Υπάρχουν, πολλά συνώνυμα για τον Ανώτερο Εαυτό: εσωτερική σοφία, ψυχή, αιώνιος εαυτός, αυθεντικός εαυτός, κ.λ.π.
Η χριστιανική θρησκεία αναγνωρίζει την ύπαρξή του, γιατί η Βίβλος διδάσκει ότι όλοι οι άνθρωποι, έχουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, που τους ενώνει με τον Θεό.
Ο ανώτερος εαυτός μας, αποτελεί τη δύναμη, που έχουν οι χαρισματικοί άνθρωποι, οι ηγέτες, οι πετυχημένοι σε διάφορους τομείς, οι άνθρωποι που έχουν μείνει στην ιστορία για τον χαρακτήρα, και τα κατορθώματά τους...
Ο ανώτερος εαυτός, αποτελεί το κλειδί για μια ‘γεμάτη’, χαρούμενη, πετυχημένη ζωή.

1. Αυτογνωσία...
Για να ανακαλύψετε τον ανώτερό σας εαυτό, θα πρέπει να πιστεύετε ότι υπάρχει! Αυτό σημαίνει, ότι χρειάζεται να επενδύσετε στην εσωτερική σας καλλιέργεια, και αυτογνωσία... Για οτιδήποτε επιθυμείτε να πετύχετε στη ζωή σας, το σημαντικό είναι, να γνωρίζετε τον εαυτό σας.
Πως, να ξεκινήσετε αυτή την ουσιαστική γνωριμία; Θέστε το ως στόχο!
Πέστε στον εαυτό σας, ότι επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή, με τον ανώτερο πνευματικό εαυτό σας, και δουλέψτε προς αυτή την κατεύθυνση.

2. Δέστε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία...
«Πρέπει να αγοράσω αυτό», «Πρέπει να έχω εκείνο», «Πρέπει να καταφέρω το άλλο»… είναι μερικές από τις σύγχρονες επιταγές της κοινωνίας, που εστιάζουν περισσότερο στα υλικά αγαθά, και λιγότερο στην πνευματική διάσταση του εαυτού...
Φυσικά και είναι χρήσιμα και καλά τα υλικά αγαθά, αλλά από μόνα τους, δεν είναι αρκετά για να δώσουν νόημα, και μια βαθύτερη διάσταση στη ζωή.
Ποιος, είναι ο ρόλος του πνεύματος στη ζωή σας;
Δέστε τη ζωή σας, από άλλη οπτική γωνία…

3. Μάθετε να μιλάτε θετικά...
Μάθετε να μιλάτε θετικά, τόσο στον εαυτό σας, όσο και στους άλλους.
Μη, λέτε πράγματα που δεν τα εννοείτε, μην πληγώνετε με τα λόγια σας, τους άλλους... Κυρίως όμως, μη αναλώνεστε σε αρνητική αυτοκριτική, αυτοαμφισβήτηση και αμφιβολία, για τον εαυτό σας.
Μιλώντας θετικά, η διάθεσή σας βελτιώνεται, και μαζί με αυτή και η ποιότητα της ζωής σας...
Η δύναμη της γλώσσας, συνδέεται με τη δύναμη του πνεύματος.
Μιλώντας θετικά, και λέγοντας στον εαυτό σας την αλήθεια, βοηθάτε τον πνευματικό σας εαυτό, να εμφανιστεί στη ζωή σας, και να αξιοποιήσετε τις δυνάμεις του.

4. Ραντεβού με τον Εαυτό...
Βρέστε χρόνο με τον εαυτό σας... Μείνετε μόνοι σας, σε ένα ήσυχο μέρος.
Αν θέλετε, κλείστε τα μάτια σας.
Στην αρχή θα παραξενευτείτε, θα νιώσετε άβολα, θα σας έρθουν χίλιες-δυο σκέψεις και αμφιβολίες στο μυαλό...
Μην, κάνετε απολύτως τίποτα! Προσπαθήστε να τις αγνοήσετε.
Αφουγκραστείτε, την εσωτερική σας φωνή... Τι σας λέει;
Παρατηρήστε τους ανθρώπους, τις καταστάσεις γύρω σας: είναι πολύ πιθανό, ότι κάποια ένδειξη προς τα που να κινηθείτε, ή κάποια απάντηση που επιθυμείτε, θα εμφανιστεί.
Συνεχίζοντας την παραπάνω πρακτική, ουσιαστικά κάνετε διαλογισμό, δηλαδή εκπαιδεύετε το μυαλό σας, να μένει ήρεμο και άδειο από σκέψεις.
Η ιδέα είναι, να μάθετε να κλείνετε τον διακόπτη της εσωτερικής φλυαρίας, των σκέψεων, των αμφιβολιών, των κρίσεων και των κατακρίσεων, και να ηρεμήσετε εσωτερικά...
Παρατηρώντας απλώς, τον ρυθμό της αναπνοής σας, μπορείτε σταδιακά να πετύχετε αυτή την εσωτερική ηρεμία.
Όταν ο νους σας, πάψει να ασχολείται με τα καθημερινά και τετριμμένα, θα δημιουργηθεί χώρος και χρόνος, για να αναδυθεί ο πνευματικός σας εαυτός, και να τον ακούσετε να σας δίνει, σκοπό και κατεύθυνση στη ζωή σας...

5. Ημερολόγιο...
Σημειώστε, σε καθημερινή βάση τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα όνειρά σας… Δε χρειάζεται να γράψετε έκθεση ιδεών, απλώς λίγες σειρές ή ακόμα και λέξεις-κλειδιά.
Αυτό, θα σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή, με τη βαθύτερη πλευρά του εαυτού σας, πέρα από τα διεκπεραιωτικά και πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας.

6. Μάθημα Ζωής...
Αντί να μιζεριάζετε, αντί να στεναχωριέστε, για κάθε τι που σας συμβαίνει, και δεν είναι τέλειο, ή όπως θα το επιθυμούσατε, σταθείτε μια στιγμή και αναρωτηθείτε: «τι μάθημα ζωή, μου δίνει αυτό που μου συμβαίνει τώρα;».
Πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, έχουν να μας διδάξουν κάτι, να μας δείξουν το δρόμο προς κάτι καλύτερο.
Όμως κανένα θαύμα, δεν είναι αρκετό από μόνο του, αν δεν αναλάβουμε δράση εμείς οι ίδιοι.

7. Όνειρα...
Τα όνειρα συχνά, μας δίνουν κλειδιά για να κατανοήσουμε, αυτά που μας απασχολούν, ή να μας προτείνουν λύσεις, και διαφορετικά μονοπάτια...
Πριν πέσετε για ύπνο, διαλογιστείτε και κάντε στον εαυτό σας, μια ερώτηση.
Τι απάντηση, πήρατε το πρωί; Αποκωδικοποιήστε την!

8. Ενσυνειδητότητα...
Μάθετε να επικεντρώνεστε στο «Εδώ-και-τώρα» αντί να σκέφτεστε διαρκώς, το «εκεί-και-ύστερα»...
Μάθετε να παρατηρείτε τη στιγμή, να την απολαμβάνετε, και μη λειτουργείτε διαρκώς σε μέλλοντα χρόνο, τι θα κάνετε μετά, που θα πάτε μετά, τι θα γίνει ύστερα…
greekpsychologypages.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια