Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πάνω από 40 ηφαίστεια μαίνονται αυτή την στιγμή

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις έχουν σημειωθεί στην Κόστα Ρίκα και την Ινδονησία και πολλές άλλες μικρότερες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.
Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα σημειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο ηφαιστείων volcanodiscovery.com, έχουν σημειωθεί εκρήξεις σε 42 ηφαίστεια αυτή την στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μόνο τον Απρίλιο έχουν σημειωθεί πάνω από 3000 σεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι αυτοί στον Ισημερινό με 6,7 και 6,8 βαθμούς ρίχτερ.
Τα περισσότερα ηφαίστεια βρίσκονται στην περιοχή που λέγεται «Δακτυλίδι της Φωτιάς» στον Ειρηνικό, πράγμα που έχει ανυσηχήσει την παγκόσμια κοινότητα ηφαιστειολόγων-γεωλόγων.
Η ανησυχία όμως έγκειται και σε άλλους τομείς που επηρεάζουν άμεσα τις οικονομίες των χωρών όπου συμβαίνουν οι ηφαιστειακές εκρήξεις με το πρόβλημα να γίνεται και διεθνές.
Βέβαια υπάρχουν και πιο ακραίες φωνές που μιλάνε μέχρι και παγκόσμια οικονομική κατάρρευση αλλά και ξύπνημα υπερηφαιστείων όπως αυτό του Γελοουστόουν.
Να σημειώσουμε ότι άλλα 43 ηφαίστεια είναι ενεργά και εμφανίζουν σημάδια επικείμενης έκρηξης. Ένα από αυτά είναι και το ηφαίστειο της Αγίας Ελένης στην Αμερική το οποίο είχε δώσει και την καταστρεπτική έκρηξη το 1980.

Για να δείτε την παγκόσμια ηφαιστειακή δραστηριότητα μπορείτε να μπείτε στον σύνδεσμο εδώ:    volcanodiscovery.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια