Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χοροθέατρο βασισμένο στη ζωή του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος» - Παράρτημα Αθήνας παρουσιάζει την χοροθεατρική παράσταση «Όταν ξυπνούν τα χρώματα» το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στη θεατρική σκηνή του Λεοντείου Λυκείου της Νέας Σμύρνης.
Η παράσταση αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, βασισμένο στη ζωή του ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, το έργο του οποίου έφερε στο φως ο Μυτιληνιός τεχνοκρίτης Στρατής Ελευθεριάδης, γνωστός ως Τεριάντ.
Ένα παλιό μπαούλο θα φέρει αναμνήσεις και θα μας ταξιδέψει στη Λέσβο και το Παρίσι της εποχής του Μεσοπολέμου. Η Μαρία θα φθάσει μαζί με ένα μπουλούκι στην Καρίνη, στον καφενέ όπου ζωγραφίζει ο Θεόφιλος και φεύγοντας θα πάρει μαζί της μια ζωγραφιά - δώρο. Λίγα χρόνια μετά, το δώρο αυτό θα περάσει στα χέρια του καταξιωμένου Τεριάντ και θα γίνει αφορμή για ένα ταξίδι πίσω στο νησί, για ένα ταξίδι πίσω στα χρώματα.

Τρεις διαφορετικοί άνθρωποι σε μια ιστορία έξω από τον αληθινό χρόνο, θα μας χαρίσουν το άρωμα του καφενέ, τις μελωδίες και τους στοχασμούς του μπιστρό. Σαν μια παλιά ζωγραφιά που τα χρώματά της μιλούν ακόμη στις καρδιές των ανθρώπων.
Σύλληψη: Λίτσα Σουλελέ
Κείμενο: Γιώτα Αθανασίου
Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Μπαρή
Χορογραφίες: Κλειώ Σπανού, Μαίρη Ζηλωτή, Χρήστος Μπακόπουλος, Γρηγόρης Γρηγορίου
Φωνητική ενορχήστρωση χορωδίας: Feli Moschos
Σκηνικά: Αλεξάνδρα Μπαρή
Κοστούμια: Νάσος Ασημακόπουλος, Αλεξάνδρα Μπαρή, Κλειώ Σπανού
Επιμέλεια κομμώσεων και μακιγιάζ: Νάσος Ασημακόπουλος
Φωτισμοί: Ελεονόρα Λύτρα
Ηχητική επιμέλεια: Ντίνος Καπώλης, Σταύρος Σπανός

Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
Θέατρο Λεοντείου Λυκείου (Θεμιστοκλή Σοφούλη 2, Νέα Σμύρνη)
Ώρα: 20:30
Πληροφορίες-κρατήσεις: Λίτσα Σουλελέ 6977.820998, Γεωργία Ράδη 6949.126894

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια