Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρεβιθοκεφτέδες

.
Το λέμε και falafel!
Απλά, μιλάμε για τηγανιτά κεφτεδάκια με ρεβίθια και δυόσμο.
Ό,τι καλύτερο δηλαδή για τις μέρες της νηστείας...

Ετοιμάζονται πανεύκολα και τρώγονται μετά μανίας!

Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 4 μέτριες πατάτες (βρασμένες)
  • 4 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • δυόσμο (τριμμένος)
  • μαντζουράνα (τριμμένη)
  • μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
  • αλεύρι (για πασπάλισμα)
  • ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
Πώς τους φτιάχνεις
1. Καταρχάς θα χρειαστεί μια μικρή προετοιμασία: βάλε τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη, ρίξε λίγη σόδα στα ρεβίθια και άφησέ τα να μουλιάσουν για κάνα μισάωρο ακόμα. Ξύπλυνέ τα στη συνέχεια καλά, αλλάζοντας νερό 3-4 φορές.

2. Βάλε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και πολτοποίησέ τα. Αν το μείγμα σου βγει αραιό για να το πλάσεις, πρόσθεσε λίγο αλεύρι μέχρι να πήξει.

3. Πλάσε με τα χέρια σου το μείγμα ωσότου γίνει μια ενιαία μάζα. Κόψε μετά κομματάκια και πλάσε στρογγυλά κεφτεδάκια στο μέγεθος της αρεσκείας σου.

4. Αλεύρωσε τους ρεβιθοκεφτέδες και τηγάνισέ τους για 4 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.

Πανέτοιμοι και λαχταριστοί!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια