Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μέγεθος του Πέους

Πόσο είναι το μέγεθος ενός φυσιολογικού πέους και πως καθορίζεται;
Το μέγεθος του πέους χαρακτηρίζεται από το μήκος και από την διάμετρό του. Το μήκος ενός φυσιολογικού πέους στον ενήλικα (κλείσιμο της εφηβείας) κυμαίνεται κατά μέσον όρο 12-15 cm σε στύση. Η μέση διάμετρος σε χάλαση υπολογίζεται σε 2,8 cm. Το μέγεθος αυτό παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Πραγματικές μικροφαλλίες είναι σπάνιες και χαρακτηρίζονται όταν το μήκος είναι μικρότερο από 10 cm σε στύση. Το μέγεθος του πέους δεν εκτιμάται ποτέ όταν βρίσκεται σε χάλαση. Τα υπερμεγέθη πέη είναι δυνατόν να εμφανίσουν λόγω της γεωμετρίας τους στυτικά προβλήματα, εξαιτίας της αυξημένης αιμάτωσης που απαιτούν.

Η σεξουαλική απόλαυση συσχετίζεται με το μέγεθος του πέους;
Οι μύθοι και οι αντιλήψεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μιλούν και δείχνουν τον μεγάλο φαλλό που εκφράζει τον "σούπερ" άνδρα, τροφοδοτώντας τις φαντασιωσικές φοβίες του ανδρικού πληθυσμού με το άγχος και την αγωνιώδη σύγκριση του πόσο μεγάλο και περήφανο είναι. Οι συσχετίσεις αυτές μιας κοινωνικής κουλτούρας που σηματοδοτεί τη λατρεία του ανδρικού οργάνου και την υποταγή της γυναίκας σε αυτό, σκιαγραφούν τη διαφυλική ανταγωνιστική επικράτηση όταν και η γυναίκα προσπαθώντας να αμφισβητήσει την ανδρική κυριαρχία στο κρεβάτι, του δείξει ότι υπολείπεται σε εκατοστά. Η εκδραμάτιση αυτής της λογικής απέχει πολύ από την πραγματικότητα που θέλει να εκφράζει με τις σωστές ιατρικές και επιστημονικές εκτιμήσεις, τη μη συσχέτιση μεγέθους πέους και σεξουαλικής ικανοποίησης της γυναίκας. Όσο και αν σήμερα, πολλά περιοδικά καλούν τους άνδρες να δουν το μέγεθος του πέους τους και να τους υποσχεθούν μέσα από αυτό, θαυμάσιους γυναικείους οργασμούς, η αλήθεια σταματάει στην πραγματική σωματική επαφή και την τεχνική της σεξουαλικής πράξης, που ο εραστής σεξουαλικός σύντροφος προσφέρει απόλαυση και ηδονή στην γυναίκα με όλη τη σεξουαλική του μαγεία.

Υπάρχουν τεχνικές που εγγυώνται την αύξηση του μεγέθους του πέους;
Η αύξηση του μεγέθους το πέους είναι εφικτή μόνο μετά από χειρουργική επέμβαση. Διάφοροι μύθοι οι οποίοι προβάλλουν ως δυνατότητα αύξησης του πέους φαρμακευτικά σκευάσματα είτε συσκευές είναι ανακριβείς. Οι χειρουργικές αυτές επεμβάσεις συνήθως γίνονται για αισθητικούς λόγους και για βελτίωση της αυτοεκτίμησης του άνδρα. Απαραίτητο είναι πριν από τη χειρουργική επέμβαση να προηγείται ψυχομετρική εκτίμηση και ενδεχόμενη ψυχιατρική προσέγγιση, δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό νεαρών κυρίως ανδρών ,ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή με το άγχος του φόβου της μικροφαλλίας που τους καθηλώνει και τους δημιουργεί πολλαπλά ψυχολογικά προβλήματα, αγγίζοντας την καθημερινή τους έκφραση, οργανώνοντας ακόμη απελπιστικές σκέψεις αυτοκτονίας, αν μάλιστα ένα αγόρι βιώσει μια τραυματική εμπειρία σεξουαλικής επαφής, με γυναίκα που ανώριμα και ρηχά του αμφισβητεί το γεννητικό του μόριο.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις διακρίνονται σε 2 είδη:
  • Χειρουργικές επεμβάσεις επιμήκυνσης με διατομή του κρεμαστήρα συνδέσμου του πέους και διαφόρων ειδών πλαστικές του δέρματος του εφηβαίου
  • Χειρουργικές επεμβάσεις πάχυνσης του πέους, είτε με τοποθέτηση αυτόλογου λίπους που λαμβάνεται με λιποαναρρόφηση από το κοιλιακό τοίχωμα, είτε με τοποθέτηση δερμολιπώδους μοσχεύματος, το οποίο λαμβάνεται είτε από τις βουβωνικές είτε από τις γλουτιαίες πτυχές αμφοτερόπλευρα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια