Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διάγνωση για φυματίωση σε 1 ώρα

Νέα εξέταση, που μπορεί να διαγνώσει μέσα σε μία ώρα, αν κάποιος πάσχει από φυματίωση επινόησαν βρετανοί επιστήμονες.
Η εξέταση εντοπίζει μια συγκεκριμένη περιοχή του DNA στο βακτήριο της φυματίωσης, το οποίο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι κοινό σε όλα τα στελέχη της ασθένειας.
Μια αντίπαλη διαγνωστική εξέταση από αμερικανούς επιστήμονες στην Καλιφόρνια εντοπίζει την ασθένεια στο 98% των περιπτώσεων σε λιγότερο από δύο ώρες.
Ο βάκιλος της φυματίωσης σκοτώνει 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως στον κόσμο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι φορείς του βακτηρίου.
Όμως μόνο το 5 - 10% εξ αυτών θα εκδηλώσει την ασθένεια.
Η ανίχνευση των φορέων του βακτηρίου είναι σήμερα περίπλοκη διαδικασία.
Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και οκτώ εβδομάδες, για να διαπιστωθεί, αν κάποιος έχει την ασθένεια, και μέχρι τότε μεταδίδεται σε πολλούς άλλους ανθρώπους ή ακόμη και σε άλλες ηπείρους.
Σημειώνεται ότι η φυματίωσπ δεν είναι κληρονομική νόσος, αλλά οφείλεται σε μικρόβιο που λέγεται μυκοβακτπρίδιο της φυματίωσης ή αλλιώς βάκιλος του Koch.
Είναι ένας μικροοργανισμός που πολλαπλασιάζεται πολύ αργά, γι'αυτό και η αρρώστια δεν εκδηλώνεται αμέσως μετά τπ μόλυνση, όπως γίνεται με άλλα μικρόβια, αλλά πολύ αργότερα.
Ζει για μερικές ώρες στο έδαφος ή στο πάτωμα του δωματίου ή στα οικιακά σκεύη (πιρούνια, κουτάλια, πιάτα), όμως η μόλυνση γίνεται κατά 98% από τους πνεύμονες με την αναπνοή σταγονιδίων που αποβάλλει ο ενήλικος άρρωστος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια