Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αποσύρθηκε η σοκολάτα Mars

Η αμερικανική σοκολατοποιία Mars προχώρησε σε μια γιγάντια ανάκληση εκατομμυρίων προϊόντων της από 55 χώρες όλου του κόσμου μετά την ανακάλυψη ενός "μικρού, κόκκινου πλαστικού" σε ένα από αυτά που παράγονται σε ένα εργοστάσιο της Ολλανδίας.
Οι ανακλήσεις αφορούν κυρίως ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και ορισμένες άλλες όπως τη Σρι Λάνκα και το Βιετνάμ, όπου εξάγονται τα προϊόντα αυτά.
Το πρόβλημα δεν αφορά τις ΗΠΑ, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της Mars στην Ολλανδία, Ελίνε Μπάιφελντ.
"Εξ όσων γνωρίζουμε, αφορά 55 χώρες", είπε διευκρινίζοντας ότι ανακαλούνται μόνο τα προϊόντα που έχουν παρασκευαστεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Βέγκελ της νότιας Ολλανδίας.
Η εκπρόσωπος απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο των χωρών.
Μολονότι ο αμερικανικός κολοσσός δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των προϊόντων που ανακαλούνται, εκτιμάται ότι πρόκειται για πολλά εκατομμύρια.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μόνο στην Ολλανδία ανακαλούνται τέσσερα εκατομμύρια σοκολάτες.
Στις 8 Ιανουαρίου ένας καταναλωτής από τη Γερμανία βρήκε "ένα μικρό πλαστικό κομμάτι" μέσα σε ένα Snickers.
Η εταιρεία προχώρησε σε ελέγχους και διαπίστωσε ότι το πλαστικό αυτό προερχόταν από τα προστατευτικά φίλτρα του εργοστασίου στο Βέγκελ.
"Ερευνούμε για να δούμε τι ακριβώς συνέβη, όμως δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι κάποιο άλλο κομματάκι δεν θα βρεθεί σε άλλα προϊόντα μας που βγήκαν από την ίδια μονάδα", συνέχισε η Μπάιφελντ.
Για τον λόγο αυτό η εταιρεία προχώρησε "εθελοντικά" και "για προληπτικούς λόγους" στην ανάκληση μολονότι "ο κίνδυνος δεν είναι πολύ υψηλός", τόνισε.
"Πρόκειται για μεμονωμένο συμβάν", διαβεβαίωσε εξάλλου η εκπρόσωπος.
Η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ισπανία περιλαμβάνονται στις ευρωπαϊκές χώρες απ' όπου ανακαλούνται τα προϊόντα της Mars.
Ανάλογα με τη χώρα, η ανάκληση αφορά διαφορετικά προϊόντα με διαφορετικές ημερομηνίες παραγωγής και λήξης.
Οι καταναλωτές που έχουν στη διάθεσή τους τέτοια προϊόντα καλούνται να επικοινωνήσουν με την εταιρεία, τηλεφωνικά ή μέσω του διαδικτύου.
Ωστόσο, ο ιστότοπος της εταιρείας δεν ήταν προσβάσιμος τις απογευματινές ώρες σήμερα.
"Χάθηκε η εμπιστοσύνη, αυτό είναι σίγουρο", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γυναίκα που ψώνιζε σε ένα σουπερμάρκετ της Φραγκφούρτης.
"Υπάρχουν τόσες επιλογές, που θα αγοράσουμε κάτι άλλο", πρόσθεσε.
Η Mars Inc είναι κυρίως γνωστή για τα γλυκά της (Mars, Snickers, Balisto, Twix, M&M's) αλλά παράγει επίσης ζωοτροφές (Whiskas) και ρύζι (Uncle Ben's).
Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ξεπερνά τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία διαθέτει πολλά εργοστάσια σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια