Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Gadget που σκανάρει τις θερμίδες του φαγητού σας

Αυτό το μικρό και θεόσταλτο gadget, ίσως είναι μία απ’τις εφευρέσεις που θα θελήσετε να αποκτήσετε δια καώς, ειδικά όσοι κάνετε δίαιτα ή αντιμετωπίζετε καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη. Και αυτό φαίνεται γιατί ανάμεσα στις καινοτομίες που θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη την ζωή μας στην παρουσίαση της CES, φαίνεται ότι μονοπώλησε αρκετά το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Ο λόγος για το SCiO που δημιούργησε η γαλλική startup DietSensor, το οποίο έχει την μαγική ικανότητα να σκανάρει το φαγητό και να μετράει τις θερμίδες του. Μάλιστα, δίνει και τις απαραίτητες πληροφορίες για την διατροφική αξία του κάθε πιάτου που σας σερβίρεται.
Πώς λειτουργεί το SCiO;
Το SCiO συνδέεται με το smartphone σας και χρησιμοποιεί υπέρυθρο φασματοσκόπιο, και χάρη σε αυτό μπορεί να αναλύσει την σύνθεση των τροφίμων και των ποτών με ένα απλό πάτημα κουμπιού. Σύμφωνα με το Mashable, το app της συσκευής θα μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν αλλά θα απαιτείται μηνιαία συνδρομή, ενώ η τιμή πώληση της στην αγορά θα φτάσει τα 249 δολάρια.
Αφορμή πάντως για την δημιουργία του SCiO στάθηκε μία 9 χρονη που διαγνώστηκε με διαβήτη, γι’αυτό και οι γονείς της Remy & Astrid Bonnasse σκέφτηκαν να δημιουργήσουν κάτι που θα την βοηθήσει και θα την κάνει προσεκτική στην κατανάλωση υδατανθρακών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια