Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κοτόπιτα με τραχανά

.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Χωριάτικο φύλλο
Χωριάτικο φύλλο (φρέσκια ζύμη ψυγείου)
1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
700γρ. φιλέτο από μπουτάκια κοτόπουλου, σε κυβάκια
1 φλιτζάνι τραχανά
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένο
1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ φλιτζάνι νερό ζεστό
πάπρικα γλυκιά
λίγο καρδάµωµο κοπανισµένο
1½ φλιτζάνι φέτα χοντροτριµµένη
2 αβγά
1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
αλάτι, πιπέρι

Για το άλειµµα των φύλλων και το τελείωµα της πίτας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα
2 αβγά σουσάµι άσπρο και µαύρο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1
Σοτάρετε σε ευρύχωρο τηγάνι µε λίγο από το ελαιόλαδο τα κυβάκια του κοτόπουλου µέχρι να πάρουν χρώµα και τα βγάζετε στην άκρη.

Βήμα 2
Προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 5 λεπτά. Ρίχνετε ξανά το κοτόπουλο, το καρδάµωµο και την πάπρικα και ανακατεύετε όλα τα υλικά µαζί στο τηγάνι για λίγο ακόµα.

Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε µε το κρασί. Όταν εξατµιστεί το οινόπνευµα ρίχνετε τον τραχανά και το ζεστό νερό και σιγοβράζετε µέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από τον τραχανά. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο η γέµιση.

Βήμα 4
Στο µεταξύ, προθερµαίνετε τον φούρνο στους 180˚C και λαδώνετε καλά ένα µακρόστενο ταψί. Στρώνετε τα τέσσερα πρώτα χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη, λαδώνοντάς τα καλά ένα ένα µε πινέλο.

Βήμα 5
Προσθέτετε στη γέµιση τα αβγά, τη φέτα και τον µαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε οµοιόµορφα τη γέµιση πάνω από τα φύλλα και φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από τριγύρω και τα απλώνετε πάνω από τη γέµιση, λαδώνοντάς τα πάλι. Σκεπάζετε την πίτα µε τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνετε και µετά σουρώνετε ελαφρά έτσι ώστε να µην εξέχουν από την περιφέρεια του ταψιού.

Βήμα 6
Με ένα κοφτερό µαχαίρι χαράζετε την πίτα σε κοµµάτια. Χτυπάτε το γάλα µε τα αβγά και όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει από το άλειµµα και µε µια κουτάλα περιχύνετε όλη την πίτα. Πασπαλίζετε µε τα σουσάµια και ψήνετε την πίτα στον προθερµασµένο φούρνο µέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη σερβίρετε ζεστή κόβοντας σε κοµµάτια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια