Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υποστήριξη ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία

"Κάποτε στην Ελλάδα θα πρέπει να μιλήσουμε για βοηθούς φροντιστές επαγγελματίες και όχι για ανθρώπους χωρίς καμία γνώση. Έχοντας πλήρη σωματική εξάρτηση, πόσο μπορείς να κρατήσεις τα όρια του εργοδότη και να μην εξαρτηθείς πλήρως συναισθηματικά και πρακτικά από τον οποιοδήποτε βοηθό;"
"Στην Ελλάδα τον ρόλο του βοηθού/φροντιστή συνήθως αναλαμβάνουν αλλοδαποί, με μεγάλες πολιτισμικές αποκλίσεις από τις δικές μας, οι οποίοι πολλές φορές δεν έχουν συναντήσει στο παρελθόν ανθρώπους με αναπηρία".
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα νοικοκυριά στρέφονται όλο και πιο συχνά προς μετανάστες από τρίτες χώρες για να καλύψουν τη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για προσωπικό παροχής υπηρεσιών φροντίδας.
Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους δηλώνει ότι είτε ο ίδιος είτε κάποιο μέλος της οικογένειάς του βιώνει αναπηρία, ενώ περίπου το 17% του πληθυσμού των χωρών της Ε.Ε. "27" είναι άτομα άνω των 64 ετών, πολλοί εκ των οποίων χρήζουν βοήθειας στη διεκπεραίωση καθημερινών δραστηριοτήτων.
Ανάγκη οργανισμού στη δημιουργία ενός "μοντέλου - οργανισμού" για την υποστήριξη φροντιστών και ατόμων που χρήζουν βοήθειας. Ο οργανισμός αυτός θα στοχεύει μεταξύ άλλων στην παροχή εργασίας σε μετανάστες μετά την κατάλληλη εκπαίδευση και τη βελτίωση της παροχής φροντίδας μέσω επιλεκτικής προσαρμογής προσωπικού στις ανάγκες των ατόμων που χρήζουν βοήθειας. ...

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια