Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπρικόπιτα Αγρινίου

.
60 λεπτά Για 1 ταψί
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 
1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
1 κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ κιλό
2 κρεμμύδια μεγάλα χοντροκομμένα
1 κύβος λαχανικών
6 αυγά
½ κιλό σιμιγδάλι (μισό χοντρό και μισό ψιλό)
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζάνι βούτυρο
λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες. Ζεσταίνετε το 1/3 από το βούτυρο και ροδίζετε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε αρκετό νερό (περίπου 2 λίτρα) και τον κύβο λαχανικών. Αφήνετε να βράσει το πουλερικό μέχρι να μαλακώσει και το βγάζετε από το ζουμί με τρυπητή κουτάλα.

Βήμα 2
Στραγγίζετε το ζουμί και προσθέτετε το σιμιγδάλι. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και δένετε την κρέμα. Προσθέτετε αλάτι και αρκετό πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στην κρέμα.
Ξεκοκαλίζετε το πουλερικό και κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα με βούτυρο.

Βήμα 3
Μόλις η κρέμα με το σιμιγδάλι κρυώσει, την απλώνετε πάνω στα φύλλα και από πάνω βάζετε το κοτόπουλο. Πιέζετε ώστε τα κομματάκια του κοτόπουλου να μισοβυθιστούν στην κρέμα. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάλι το κάθε φύλλο με λίγο βούτυρο και χαράζετε την πίτα. Ψήνετε στους 200° C για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια