Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έκαναν τα καρκινικά κύτταρα να φωσφορίζουν

Σκοπός μιας χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση όγκων από ασθενείς με καρκίνο είναι να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν λιγότερος υγιής ιστός που περιβάλλει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά ταυτόχρονα να μην υπάρξει πιθανότητα να μείνουν ίχνη του καρκίνου.
Ο καρκίνος, λοιπόν, όσον αφορά την χειρουργική του αφαίρεση, έχει ένα υπερβολικά υψηλό ρίσκο στην πιθανότητα σφάλματος για τους χειρουργούς.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Duke κατάφεραν με μια ειδική ουσία την οποία χορήγησαν σε ενέσιμη μορφή σε ασθενείς με καρκίνο, να κάνουν τα καρκινικά κύτταρα των όγκων να «φωτιστούν».
Συγκεκριμένα, η χημική ουσία που ονομάζεται LUM015 κάνει τον καρκινικό ιστό να «λάμπει», βοηθώντας τους χειρουργούς να βλέπουν ξεκάθαρα ποια κύτταρα πρέπει να αφαιρέσουν.
Η ουσία LUM015, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Lumicell, ενεργοποιείται από ένζυμα που υπάρχουν σε κύτταρα κάθε καρκινικού όγκου και μπορεί να είναι ορατή από τους χειρουργούς μέσω μιας απλής φορητής συσκευής με μια φωτογραφική μηχανή που «βλέπει» αυτήν τη λάμψη, η οποία δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι.Σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Science Transnational Medicine, η ουσία LUM015 κάνει τα καρκινικά κύτταρα να «φωσφορίζουν» 5 φορές περισσότερο από τα υγιή κύτταρα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια