Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τραγουδίστρια Natalie Cole 1950-2015

Μια ημέρα πριν «εκπνεύσει» το 2015 έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Νάταλι Κόουλ, η κόρη του θρύλου της τζάζ Νατ «Κινγκ» Κόουλ. Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε η ατζέντης της Μορίν ο Κόννορ, η οποία, όμως, δεν ανακοίνωσε τα αίτια του θανάτου της.
Στο παρελθόν η Νάταλι Κόουλ είχε «πολεμήσει» αρκετές φορές με τον εθισμό της στα ναρκωτικά ενώ το 2009 χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού. Η Νάταλι Κόουλ έπασχε και από ηπατίτιδα, κάτι το οποίο επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση της υγείας της.
Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Κόουλ προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή τη μουσική κληρονομιά του πατέρα της –κάτι, που για πολλά χρόνια κατάφερε.
Ο δίσκος «Unforgettable… With Love» (Αξέχαστος… Με Αγάπη) πούλησε περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα και κέρδισε έξι βραβεία Γκράμι. Οι κριτικοί της ισχυρίστηκαν τότε ότι η Κόουλ προσπάθησε να κλέψει λίγο από τη «λάμψη» του πατέρα της, καθώς ο δίσκος περιείχε remix των πιο γνωστών τραγουδιών της. Το τραγούδι Unforgettable (Αξέχαστος), ένα εικονικό ντουέτο με τον πατέρα της που είχε πεθάνει πολλά χρόνια πριν, είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που ακόμα και η ίδια η Κόουλ δεν το περίμενε.

Παρά τις «κακές γλώσσες», η πορεία της στην παγκόσμια μουσική σκηνή ήταν αδιαμφισβήτητη. Τη δεκαετία του ’70, η νεαρή τότε Νάταλι βγάζει τον πρώτο της δίσκο R&B και εμφανίζεται στα τσαρτς με τα τραγούδια «This Will Be», «Ιnseperable» και «Our Love». Μέχρι το 1980 έχει κυκλοφορήσει άλλα οκτώ άλμπουμ.
Ο επόμενος, μεγάλος δίσκος της έρχεται το 1987 μετά από μια μικρή παύση, όταν η Κόουλ επιστρέφει ως τραγουδίστρια της ποπ.
Σχεδόν 17 χρόνια μετά από «Unforgettable… With Love», η Κόουλ επιστρέφει με το νέο δίσκο «Still Unforgettable», που εκτός από remix των τραγουδιών του Νατ «Κίνγκ» Κόουλ περιλαμβάνει και ορισμένα του Φρανκ Σινάτρα. Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η τραγουδίστρια πούλησε περισσότερους από 30 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα προβλήματα Το 1983, τα προσωπικά προβλήματα της Νάταλι Κόουλ αρχίζουν να εμφανίζονται στα περιοδικά και τις εφημερίδες. Το «άστρο» της φθίνει και οι πωλήσεις των δίσκων της πέφτουν. Η τραγουδίστρια αποφασίζει να μπει σε κλινική αποτοξίνωσης, όπου περνάει έξι ολόκληρους μήνες.
H Κόουλ επιστρέφει στο τραγούδι αλλά αργότερα ξαναπέφτει στα ναρκωτικά και κολλάει ηπατίτιδα C.
Η κατάσταση της υγείας της αρχίζει να επιδεινώνεται και το 2009 χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια