Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φτιάξτε τον τέλειο Χιονάθρωπο !

Είτε βαριέστε αφόρητα στα χιονοδρομικά - και πόσες ζεστές σοκολάτες να πιει ο μέσος άνθρωπος μέχρι να τελειώσει η παρέα τα σλάλομ της; είτε αναζητάτε μια ψυχαγωγική δραστηριότητα για τα παιδιά στην επόμενη εκδρομή στο χιονισμένο βουνό είτε θέλετε απλά να νιώσετε δημιουργικοί πλάθοντας και φωτογραφίζοντας τον πρωταγωνιστή του καλλιτεχνικού project που θα κοσμήσει τους τοίχους ή το άλμπουμ σας, ο Χιονάνθρωπος αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση για ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό χειμωνιάτικο πρωινό.
Αν μειδιάτε ήδη με ελαφρά ειρωνεία στη σκέψη ότι δεν χρειάζεστε οδηγίες για μια τόσο απλοϊκή, "παιδική" κατασκευή, θυμηθείτε ότι οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να πάρει μεγαλειώδης διαστάσεις και να θεωρηθεί τέχνη - δεν είδατε την πρόσφατη ρωγμή στο πάτωμα της tate; - ανάλογα με την αξία και βέβαια, τον τίτλο - εν τοιαύτη περιπτώσει το όνομα- που θα του δώσει ο δημιουργός του. Στην προκειμένη περίπτωση εσείς.
Οδηγίες κατασκευής:
Ξεκινήστε εντοπίζοντας το κατάλληλο σημείο: συνήθως αυτό είναι μια κατηφορική πλαγιά, αν θέλετε το έργο σας να παραμείνει ενσωματωμένο στον τόπο δημιουργίας του - στην οποία περίπτωση ή "βάση" του χιονάνθρωπού σας δε θα είναι μια στρογγυλή χιονόμπαλα, αλλά ένα "σκαλοπάτι" χιονιού στο έδαφος, από το οποίο θα ξεκινήσει η κατασκευή του υπόλοιπου σώματος - ή μια οποιαδήποτε, χιονισμένη ή μη ευθεία, αν θέλετε να μεταφέρετε τη δημιουργία σας στο σπίτι ή κάπου αλλού για την απαραίτητη φωτογράφηση.
Και στις δύο περιπτώσεις απαραίτητη προϋπόθεση είναι κάπου κοντά στο σημείο που θα επιλέξετε να υπάρχει άφθονο χιόνι, όχι ιδιαίτερα υγρό - αλλά ούτε και εντελώς στεγνό - για να μη λυγίζει στα δύσκολα ο χιονάνθρωπος.
Η πρώτη μπάλα - βάση του χιονάνθρωπού σας είναι το μυστικό της επιτυχίας, στην περίπτωση που δεν επιλέξετε να τον στηρίξετε σε πλαγιά.
Αυτή πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη σε διάμετρο, και κυρίως αρκετά λεία στο επάνω μέρος, ώστε να μπορεί να στηρίξει το βάρος του υπόλοιπου σώματος. Για να το επιτύχετε, φτιάξτε μια αρκετά μεγάλη χιονόμπαλα, και κυλήστε την στο έδαφος, το χιόνι από το οποίο θα αρχίσει να κολλά επάνω της χωρίς να χρειάζεται να το προσθέσετε με τα χέρια.
Όταν η βάση γίνει αρκετά μεγάλη - θα την υπολογίσετε ανάλογα με το συνολικό μέγεθος που θέλετε να έχει ο χιονάνθρωπός - ισιώστε το επάνω μέρος της με τα χέρια - φοράτε γάντια, έτσι; μέχρι να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεία.
Με τον ίδιο τρόπο θα φτιάξετε τη μέση και το κεφάλι του χιονάνθρωπου.
Γενικά, ο κανόνας λέει πως το σώμα πρέπει να έχει τρία μέρη, καθώς με περισσότερα είναι δύσκολο - αν και όχι ακατόρθωτο - να στηριχτεί.
Αν παρ όλα αυτό θέλετε να επιχειρήσετε τον "ψηλό χιονάνθρωπο", χρησιμοποιείστε ένα ξύλο ή ένα αρκετά ίσιο κλαδί δέντρου το οποίο τοποθετήστε κάθετα στη μέση της βάσης, και καλά στερεωμένο στο έδαφος και γύρω από το οποίο θα τοποθετήσετε τις υπόλοιπες μπάλες.
Σαφέστατα το πλέον ενδιαφέρον και διασκεδαστικότερο, σημείο είναι η διαμόρφωση του προσώπου. Εδώ αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Κουμπιά, πέτρες ή κάρβουνο για τα μάτια, γυαλιά ηλίου, καρότο ή ξύλο για μύτη, χορταράκι για μαλλιά, σκουφάκι, κασκόλ, ακουστικά γουόκμαν, τσιγάρο στο στόμα, ροζ σπρέι ή κραγιόν για τα μάγουλα.
Οτιδήποτε έχετε φέρει μαζί σας στο βουνό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει στυλ, ύφος και χαρακτήρα στο χιονάνθρωπό σας.
Εννοείται πως, ακόμη και αν δεν προορίζεται τη δημιουργική σας έξαψη για εξώφυλλο παιδικού βιβλίου, θα βγάλετε πολλές φωτογραφίες, με όσο καλύτερα διαμορφωμένα σκηνικό γίνεται, γιατί τι αξία έχει τόση ομορφιά χωρίς σκηνική παρουσία; Άλλωστε, αυτός είναι, δυστυχώς ο μόνος τρόπος να περάσει ο χιονάνθρωπός σας στην αιωνιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια