Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μηλόπιτα με ρόδι 🍏

.
(Για 8 περίπου άτομα)
Τι θα χρειαστείτε
Για την κρούστα:
2 μεγάλες κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
¾ κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
¼ της κούπας μαργαρίνη
7 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Για την γέμιση:
½ κούπα ζάχαρη άχνη
¼ της κούπας μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού τριμμένη κανέλα
¼ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
¼ κουταλιά του γλυκού αλάτι
1,5 κιλό μήλα κόκκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
½ κούπα καρπός ροδιού
1 κουταλιά της σούπας φρέσκος χυμός λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

Τι θα κάνετε:
Βήμα 1: Για την κρούστα, χτυπάτε στο μίξερ το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτετε το βούτυρο και την μαργαρίνη, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και τα κομμάτια του βουτύρου να έχουν το μέγεθος ενός μπιζελιού. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Προσθέστε 2-3 ακόμα κουταλιές της σούπας νερό, ανακατεύοντας με το πιρούνι, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει. Μεταφέρετε την ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, πλάστε την σαν μια μπάλα και χωρίστε την σε δύο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο, ανοίγοντάς την σε δύο ταψάκια. Τυλίξτε το κάθε ταψάκι με ένα σελοφάν και αφήστε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες.

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε την σχάρα του φούρνου στην χαμηλότερη θέση και ανάψτε τον φούρνο για να προθερμαίνεται στους 220 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό πυρέξ, εκεί όπου θα ψηθεί το γλυκό.

Όταν περάσουν οι δύο ώρες που θα έχει παγώσει η ζύμη, πάρτε το μεγάλο κομμάτι, απλώστε το λίγο και τοποθετήστε το στον πάτο του βουτυρωμένου πυρέξ, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια -αν θέλετε μπορείτε να χαράξετε πολύ λεπτές γραμμές στον πάτο για να ψηθεί καλύτερα. Ό,τι περισσέψει από το μεγάλο ζυμάρι κρατήστε το για να κάνετε σχεδιάκια πάνω στην μηλόπιτα πριν την ψήσετε.

Βήμα 2: Για την γέμιση, αναμείξτε σε ένα μεγάλο μπολ την λευκή και μαύρη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Προσθέστε τα μήλα, το ρόδι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά ώστε η ζάχαρη να πάει παντού. Έπειτα απλώστε το μείγμα πάνω από την ζύμη και ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, ενώ από πάνω, αφού την έχετε ανοίξει λίγο, τοποθετήστε την μικρή ζύμη, ώστε το μείγμα να «κλειστεί» από παντού, πιέζοντας ελαφρά.

Ψήστε για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς. Έπειτα μειώστε την θερμοκρασία στους 190 βαθμούς και ψήστε για άλλα 25 λεπτά. Έπειτα καλύψτε όλο το πυρέξ γύρω-γύρω με ένα αλουμινόχαρτο, ώστε να αποφύγετε να φουσκώσει και να στάξει η ζύμη και ψήστε για άλλα 25 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει καφέ. Αφήστε την μηλόπιτα να κρυώσει τελείως και δοκιμάστε την. Υπέροχη;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια