Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

3 γυναίκες με αναπηρία μιλούν για τη σεξουαλική ζωή τους

Για τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στην κοινωνία γύρω από τη σεξουαλική ζωή τους, μίλησαν τρεις γυναίκες με αναπηρίες.
Η 24χρονη Emily Yates γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο από την ηλικία των 9 ετών.
Διατηρεί ερωτική σχέση με τον 24χρονο Ρομπ Χιους, εδώ και τρία χρόνια.
«Το να πραγματοποιείς συγκεκριμένες στάσεις ήταν στην αρχή πραγματικά δύσκολο, αλλά τώρα έχω συνηθίσει να κάνω σεξ και γνωρίζουμε τι είναι καλύτερο. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο κάποια πράγματα παίρνουν λίγο χρόνο μέχρι να τα συνηθίσουμε» δήλωσε η Γέιτς και επεσήμανε ότι πιστεύει πως η επικοινωνία είναι το κλειδί για την ολοκλήρωση της σεξουαλικής ζωής.
Η 26χρονη Kelly Perks-Bevington από το Μίντλαντς πάσχει από νωτιαία μυϊκή δυστροφία τύπου Γ’ και χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο από την ηλικία των 11 ετών.
Εργάζεται σε μια εταιρεία management για ποδοσφαιριστές και είναι παντρεμένη εδώ και έξι μήνες με τον 26χρονο γραφίστα Τζεζ. Ήταν φίλοι από το κολλέγιο και ξεκίνησαν την σχέση τους από την ηλικία των 20 ετών.
Η 26χρονη δήλωσε: «Όταν ήμασταν μαζί στην αρχή, συνήθιζα να του ζητάω να με περιμένει έξω από το υπνοδωμάτιο για να ξεντυθώ και να ξαπλώσω στο κρεβάτι – απλά για να αισθάνομαι ανεξάρτητη, κάτι που ήταν εξαιρετικά αστείο γιατί περίμενε εκεί για αρκετή ώρα. Μια μέρα, ο Τζεζ γύρισε και μου είπε: Δεν θα ήταν απλώς ευκολότερο αν σε βοηθούσα; Τώρα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Έμαθα πώς να αγκαλιάζω αυτό που είμαι και να κάνω πράγματα όπως χρειάζομαι να τα κάνω».
Η 34χρονη Sam Cleasby από το Σίφιλντ είναι παντρεμένη με τον 46χρονο φωτογράφο Τιμ και πάσχει από σοβαρή ασθένεια του εντέρου. Εξαιτίας της ασθένειας αυτής, η 34χρονην έπρεπε να κυκλοφορεί με μια παρά φύση έδρα για ένα χρόνο, πράγμα που μείωσε την αυτοπεποίθησή της.
«Έπρεπε να με φροντίζει και πιστεύω ότι όταν είσαι στην θέση ενός αρρώστου, είναι δύσκολο να αισθανθείς σέξι. Οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες. Είπα στον Τιμ ότι αν επιθυμούσε να με αφήσει, μπορούσε να το κάνει. Ήθελα να του δώσω μια διέξοδο» εξήγησε η Κλίσμπι και πρόσθεσε ότι ο Τιμ της πρότεινε να κάνουν μια φωτογράφιση, η οποία τελικά ανέβασε πολύ την αυτοπεποίθησή της.
Τέλος, κατέληξε: «Προηγουμένως πίστευα ότι ήμουν μια τεράστια σακούλα με ένα μικρό άτομο από πίσω και τότε είδα τις φωτογραφίες και συνειδητοποίησα ότι η σακούλα είναι ένα τόσο μικρό κομμάτι του εαυτού σου».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια