Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζώδια 2016 από τον Κώστα Λεφάκη

Το 2016 είναι η χρονιά που μας  φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην χρονιά «κλειδί»  της μεγάλης αλλαγής για την ιστορία του κόσμου και η οποία δεν είναι άλλη από το 2019. Καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο προς το τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, οι δυσκολίες συνεχίζουν να μεγαλώνουν και η χαρά ή η ελπίδα να περιορίζονται. Ωστόσο το 2016 δίνει ευκαιρίες ξεκαθαρίσματος, για όσους έχουν το κουράγιο να τις κάνουν...
Η κρίση συνεχίζεται όμως το αισιόδοξο είναι ότι πλέον αποτελεί ένα εξαιρετικό μάθημα μόνο σε όσους είναι από την φύση τους ιδιαίτερα έξυπνοι. Ο προβληματισμός θα συνεχιστεί, οι ευκαιρίες  όμως δεν θα λείψουν, η διάρκεια  τους όμως θα είναι περιορισμένη!
Το 2016 θα τα καταφέρουν όσοι έχουν ξεπεράσει τους φόβους και τις ελπίδες και έχουν βάλει  πραγματικούς σκοπούς χωρίς να υπολογίσουν το χρόνο και το κόστος που θα απαιτηθεί μέχρι να τους ολοκληρώσουν.
Το στοιχείο που θα βοηθήσει είναι η λογική και πόσο σωστά θα αξιοποιηθεί σε καθημερινή βάση και άλλο τόσο το πόσο το συναίσθημα δεν θα αποτελεί τον ρυθμιστή της καθημερινής πράξης της συμπεριφοράς.

Δείτε αναλυτικά τα Ζώδια 2016 και μάθετε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα επιφυλάσει η νέα χρονιά για το ζώδιο σας
Κριός 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Το 2016 είναι έτος κατάκτησης στόχων για τους Κριούς

Το 2016 είναι μια σημαντική χρονιά για εσάς τους Κριούς, κατά την οποία θα βάλετε καινούργιους στόχους και θα επεκταθείτε στις κοινωνικές σας δραστηριότητες. Παρά το γεγονός ότι οι δυσκολίες σε μεγαλύτερη κλίμακα θα συνεχιστούν, θα μπορέσετε να διαχειριστείτε καλύτερα τα οικονομικά σας. Έχετε ξεπεράσει βέβαια τον υποκειμενισμό σας και διδαχτήκατε πολλά από τα λάθη που κάνατε αλλά και από την αλλαγή του κλίματος της εποχής η οποία συχνά σας έφερε σε αδιέξοδο.

Η διέλευση του Κρόνου από τον Τοξότη σας αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια να κινηθείτε και να πετύχετε τις περισσότερες φορές τις προσπάθειες που θα καταβάλετε.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ο Δίας στην Παρθένο, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις συνθήκες στην εργασία σας, θα εξυγιάνει το περιβάλλον σας από διάφορα παράσιτα και θα βελτιώσει την διάθεση σας. Ευκαιρίες στην εργασία σας δεν θα λείψουν όπως επίσης προτάσεις ή και προσφορές. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορέσετε να υπερασπιστείτε καλύτερα το αντικείμενο σας και να επιβιώσετε.

Ο Άρης που είναι και κυρίαρχος πλανήτης σας, θα έχει ιδιότυπη ζωδιακή διαδρομή αυτή τη χρονιά. Παρατηρείται από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου να πραγματοποιεί παλίνδρομη κίνηση μεταξύ Σκορπιού – Τοξότη και τανάπαλιν. Αυτό σημαίνει ότι η ψυχολογία σας και οι επιδιώξεις σας θα παίξουν σημαντικό ρόλο και θα επηρεάσουν τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σας.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα συντηρήσει τα όνειρα και τις ελπίδες σας για το μέλλον ενώ ο Ουρανός στο ζώδιο σας θα σας βομβαρδίσει ακόμα μια φορά με αιφνίδια γεγονότα που πρέπει να αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία. Βασική προϋπόθεση για να πετύχετε αυτά που θέλετε είναι ο ρεαλισμός, η προσαρμογή στο κυρίαρχο κλίμα και η ευελιξία στις συναλλαγές και στις συνεργασίες.

Για μια ακόμα χρονιά πρέπει να δουλέψετε σκληρά τόσο εσωτερικά όσο και πραγματικά. Πρέπει να δείτε με καλή διάθεση τις αντιξοότητες, να μην τις φοβηθείτε ή να μην σας εκνευρίσουν. Να διατηρήσετε την τάξη, να μην είστε βιαστικοί σε σημαντικές αποφάσεις και να καλλιεργήσετε την υπομονή και την επιμονή στους στόχους σας.

Η χρονιά προβλέπεται σημαντική για όσους από εσάς ασχολείστε με την δικαιοσύνη, την παιδεία, τις επιχειρήσεις και τις σχέσεις με το εξωτερικό. Το 2016 θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε τις συναναστροφές σας, να ενισχύσετε τις επιδόσεις σας και να αναθεωρήσετε πολλές από τις συνήθειες του παρελθόντος.

Στον έρωτα θα παίξει σημαντικό ρόλο όχι τόσο ο εαυτό σας όσο ο παράγοντας της τύχης και της σύμπτωσης. Η καριέρα θα συνεχίσει να αποτελεί την προτεραιότητα της καθημερινής σας πορείας. Τέλος στα οικονομικά σας οφείλετε να συνεχίσετε την πρόνοια και την προσοχή. Υπερασπιστείτε την ασφάλεια των περιουσιακών σας δεδομένων, συνηθίστε την λιτότητα και αξιοποιήστε μια ωραία ιδέα που θα συνέβαλε στην πρόοδο σας.
Ταύρος 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Το 2016 οι Ταύροι κάνετε σταθερά βήματα για μία καλύτερη ζωή!
Το 2016 είναι για εσάς τους Ταύρους μια καλύτερη χρονιά μέσα σε ένα γενικότερα συνεχιζόμενο δύσκολο κλίμα. Σας υποχρεώνει να κάνετε αναδιοργάνωση στη ζωή σας και αναθεωρήσεις στις σχέσεις σας. Η προσωπική σας ζωή και η καριέρα ή ο επαγγελματικός τομέας είναι τομείς που πρέπει να προσέξετε. Να αποφύγετε λάθη που μπορούν να γίνουν εκεί διότι θα έχουν συνέπεια στην προσωπική σας ζωή και στην αίσθηση της οικονομικής σας ασφάλειας.

Ο Κρόνος στον Τοξότη θα σας βοηθήσει να εξυπηρετηθείτε από άλλους ή από το σύστημα. Θα μπορέσετε να κλείσετε εκκρεμότητες όσοι κινηθείτε προνοητικά και οργανωμένα. Στην οικογενειακή ζωή σας θα υπάρξει αλλαγή και κατά περιόδους αναστάτωση. Μια περιουσιακή τακτοποίηση ή μια επαγγελματική πρόταση, θα σας βοηθήσουν να νιώσετε ξεκούραστοι και πιο ασφαλείς για το μέλλον.

Προσπαθήστε να επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που υπάρχουν ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές. Αποφύγετε να προκαλέσετε τους αντιπάλους σας και γενικά να στρέψετε τα πράγματα εναντίων σας. Ελέγχετε το πείσμα, το θυμό και την ανυπομονησία σας και περιορίστε στο έπακρο την εκδοχή σπασμωδικών αντιδράσεων.

Ο Δίας στην Παρθένο θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε μια καινούργια ερωτική σχέση με προοπτικές ενώ άλλοι θα κάνετε μια καινούργια επένδυση αξιοποιώντας ένα ταλέντο ή τις γνώσεις που έχετε αποκομίσει από το παρελθόν. Η υπομονή είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το διατηρήσετε σε μόνιμη επιστράτευση.

Το 2016 παρά τον επεισοδιακό του χαρακτήρα σας ευνοεί να πάρετε αποφάσεις σε νευραλγικούς τομείς της ζωής σας, οι οποίες θα διευκολύνουν την πορεία σας έως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Αισθητή θα είναι η βελτίωση στα αισθηματικά σας αν και η παλίνδρομη διέλευση του Άρη από τον Σκορπιό θα φέρει αναταράξεις, εντάσεις και αιφνίδια περιστατικά. Να ξέρετε ότι ένας χωρισμός ή ένα εμπόδιο εξυπηρετεί το δικό σας καλό και αυτό θα φανεί μελλοντικά.

Προσαρμοστείτε στις μεγάλες αλλαγές που συνεχίζονται για όλο τον κόσμο. Πολλοί από εσάς αποκτάτε απόγονο ή δημιουργείτε καινούργιες βάσεις δραστηριοτήτων οι όποιες θα δείξουν το εύρος των ικανοτήτων σας στο εγγύς μέλλον. Για όσους τα διλλήματα είναι πρακτικά ή επαγγελματικά χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Μην αφήνετε κάτι σίγουρο όσο ταπεινό και αν σας φαίνεται αν δεν είστε σίγουροι για τα καινούργια πεδία μάχης που ανοίγονται. Αποδεχτείτε ψύχραιμα τις καθυστερήσεις που δεν θα λείψουν. Μην περνάτε τα όρια της αντοχής σας και καταπολεμήστε τους φόβους από την επιρροή των εντυπώσεων και των εξωτερικών επιδράσεων που δέχεστε.

Το 2016 σας βοηθά να προχωρήσετε μερικά σταθερά βήματα μπροστά και σας εξοπλίζει κατάλληλα για να φτάσετε στο 2018 στην χρονιά δηλαδή που ξεκινά μια καλύτερη φάση ζωής για εσάς.
Δίδυμος 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Μία νέα εποχή για τις σχέσεις των Διδύμων ξεκινά το 2016
Το 2016 είναι πολύ σημαντικό για όλους τους Διδύμους. Η διέλευση του Κρόνου από τον Τοξότη ορίζει μια νέα εποχή που θα κρατήσει έως το τέλος του 2017 και στην διάρκεια της οποίας οι σχέσεις σας με τους άλλους θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή σας. Θα πρέπει να κάνετε σωστές επιλογές και βασικές αναθεωρήσεις. Θα πρέπει να μην επεκτείνετε την ανασφάλεια σας αλλά να την λειτουργήσετε πρακτικά στην ζώνη πάντα της δικής σας δύναμης και ποτέ στις ελπίδες για τους άλλους.

Ο Δίας στην Παρθένο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα ενισχύσει την βάση της ζωής σας και θα βοηθήσει την βελτίωση των συνθηκών σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα σας παρασύρει αλλά και θα σας ανταμείψει στον επαγγελματικό τομέα. Προφυλαχτείτε από ψευδαισθήσεις που μπορεί εσείς οι ίδιοι να αναπτύξετε, κάντε τις απαραίτητες θυσίες που κρίνονται αναπόφευκτες για την ενίσχυση της καριέρας σας, αλλά αποφύγετε τους «πονηρούς» και τους «επικίνδυνους» ανθρώπους σε επίπεδο επαγγελματικής συνεργασίας, παρασυρόμενοι από την δική σας φιλοδοξία. Βρείτε τον τρόπο να βάλετε τις προοδευτικές ιδέες σας εφαρμογή, γίνετε πιο οργανωμένοι και πιο εργατικοί.

Οι προσδοκίες και οι φίλοι θα παίξουν σημαντικότερο ρόλο, καινούργιοι άνθρωποι θα βγουν αιφνίδια στην ζωή σας και θα σας συνεπάρουν, αλλά και άλλες τόσες στιγμές θα πικραθείτε ή θα απογοητευτείτε συναισθηματικά από ανθρώπους του παρελθόντος. Αποφύγετε να θυματοποιήσετε τον εαυτό σας, προλάβετε την εκδοχή του να νιώσετε απογοητευμένοι και κυρίως καλλιεργήστε εναλλακτικές σε όλους τους βασικούς τομείς της ζωής σας.

Τα οικογενειακά προβλήματα δεν θα λείψουν και θα απαιτήσουν έξοδα και ψυχική κούραση. Στο επαγγελματικό σας περιβάλλον παρόλο που όλα μιλούν για πρόοδο, μην βιαστείτε να επιβεβαιώσετε την ισχύ σας. Μην προκαλείτε τους αντιπάλους ή τους επικριτές σας, μην παρασύρεστε από ανέφικτους έρωτες και μην αναμιγνύεστε σε συζητήσεις και σχόλια.

Ενδιαφέρον αλλά και αρκετά επεισοδιακό προβλέπεται το πρώτο εννιάμηνο του 2016, καθώς ο Άρης θα παραμείνει σε παλίνδρομη τροχιά μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη. Τις μεγάλες αλλαγές και επαναστάσεις αφήστε τις για το 2017. Στον έρωτα πολλά θα παιχτούν, κυρίως για τους νεότερους του ζωδίου σας και εκείνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι άλλοι ενώ οι παρτίδες στο σκάκι της ερωτικής αναμέτρησης θα είναι πάντα δύσκολες.

Όσοι χωρίσετε από ένα δεσμό ή ένα γάμο, κρίνεται σκόπιμο καθώς σας περιμένει κάτι καινούργιο και πιο σημαντικό ίσως να αρχίσει στο εγγύς μέλλον. Από πλευράς υγείας προσέξτε το πεπτικό σας σύστημα, τις ισχιακές ενοχλήσεις και τα εποχιακά κρυολογήματα.
Καρκίνος 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Ο Καρκίνος το 2016 κατακτά το έπαθλο της διάκρισης!
Το 2016 σας βρίσκει εσάς τους Καρκίνους ευχαριστημένους από τον εαυτό σας αλλά όχι και τόσο ευτυχισμένους από το περιβάλλον σας.

Η αγωνία και τα άγχη σας για την συνέχεια της πορείας σας θα είναι αισθητά σε όλο το μήκος αυτής της μεταβατικής χρονιάς. Τα αισθηματικά σας όπως και τα οικονομικά σας, θα διαταραχτούν αλλά και θα διανθήσουν πολλές φορές.

Ωστόσο ο Κρόνος στον Τοξότη παρόλο που θα αυξήσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις σας, θα σας βοηθήσει να δικαιώσετε τον εαυτό σας ενώ ο Δίας στην Παρθένο θα σας ωθήσει να αναζητήσετε πρόσκαιρες χαρές και να αυξήσετε τις καθημερινές σας ανέσεις.

Τα οικονομικά σας προβλήματα μπορεί να μην λυθούν αλλά η οικονομική σας καθημερινότητα θα είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη. Κάποια σημαντικά σας σχέδια θα καθυστερήσουν να πραγματοποιηθούν, όχι γιατί θα λείπουν τα χρήματα αλλά γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι γενικότερες συνθήκες. Επαγγελματικά άλλοι θα ζήσετε αλλαγές και άλλοι θα ανασυγκροτήσετε τις συνθήκες της δουλειάς σας.

Καθυστερήσεις και εμπόδια δεν θα λείψουν αλλά θα μπορέσετε ευκολότερα να τα ξεπεράσετε. Η σημαντικότερη όψη της χρονιάς για εσάς είναι του Δία από την Παρθένο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω η οποία θα βοηθήσει στην αξιοποίηση των εκφραστικών σας μεσών και αισθηματικών σας ενδιαφερόντων, όσοι ταλαιπωρηθήκατε σε αυτόν τον τομέα. Μετακινήσεις, αλλαγή τόπου διαμονής ή καινούργιες προτάσεις, θα αποτελέσουν τα καλά της χρονιάς αυτής.

Δεν θα λείψουν όμως και οι στιγμές που θα πρέπει να ανεχτείτε τους άλλους, να συνειδητοποιήσετε κάποιες αλλαγές δυσάρεστες και να κοπιάσετε προκειμένου να πετύχετε κάποιους στόχους που θα σας επιβάλουν κάποιοι πιο ισχυροί παράγοντες της ζωής σας. Αυξάνονται οι δυνατότητες επικοινωνίας, οι σχέσεις με γείτονες και με συγγενείς βελτιώνονται και κάποιοι θα πραγματοποιήσετε ένα συμβατικό γάμο που θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί γύρω σας.

Ας είστε προσεκτικοί σε ότι λέτε ώστε να αποφύγετε παρεξηγήσεις, να μην εκτίθεστε σε κινδύνους και να σκάφτεστε πολύ πριν υπογράφετε συμφωνίες ή ότι άλλο δεσμευτικό για εσάς. Οι σπουδαστές μην παραμελείτε το διάβασμα σας, οι οικογενειάρχες μην αφήνετε το χρόνο να λύσει ένα σχετικό πρόβλημα, ή μια διαφορά όπου είναι αναμεμιγμένοι και άλλοι ανθρώπινοι παράγοντες.

Οι πρώτοι μήνες θα είναι κουραστικοί και οι τελευταίοι πολύ σημαντικοί για μια διάκριση ή ένα «έπαθλο» που θέλετε να αποκτήσετε. Όσοι έχετε προβλήματα υγείας μην τα αμελείτε και αποφύγετε ατυχήματα κάθε είδους από βιασύνη ή αφηρημάδα.
Λέων 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Ο Λέων το 2016 καταρρίπτει δυναμικά κάθε εμπόδιο!
Το 2016 υποχρεώνει εσάς τους Λέοντες να γίνετε πιο ρεαλιστές και άλλο τόσο πρακτικοί. Ο Δίας στην Παρθένο σε σχέση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, θα σας βοηθήσουν να βάλετε σε πρακτική εφαρμογή όλα αυτά που ξεκινήσατε την προηγούμενη χρονιά. Το χρήμα και οποιαδήποτε σχέση σας μαζί του, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Πρέπει να φανείτε προνοητικοί και προσεκτικοί με την διαχείριση των χρημάτων και πόσο αυτά μπορούν να επηρεάσουν ή και να συμβάλλουν στην πρόοδο κάποιων νευραλγικών τομέων της ζωής σας.

Παρά την δύσκολη εποχή οι περισσότεροι θα σημειώσετε επαγγελματική πρόοδο ή θα εκσυγχρονίσετε τις συνθήκες εργασίας σας. Το κυριότερο όμως είναι να συνειδητοποιήσετε ότι μεγάλες προσωπικές δυσκολίες έχουν λήξει και ότι αυτά που συμβαίνουν γύρω σας, δεν είναι υποχρεωτικό να επηρεάζουν την πορεία της ζωής και των συμφερόντων σας. Αποφύγετε λοιπόν να επηρεαστείτε από φήμες, ειδήσεις, προπαγάνδες και φόβους του στενού και του ευρύτερου περιβάλλοντος. Ότι πετύχετε στην διάρκεια αυτής της χρονιάς, θα αποτελέσει βάση η οποία θα στηρίξει τα επόμενα χρόνια εσάς και τις επιδιώξεις σας.

Στα επαγγελματικά σας, συνεχίζετε ή αρχίζετε το κυνήγι της επιτυχίας. Η επιτυχία σε αυτόν τον τομέα θα φανεί σαν βελτίωση εισοδήματος το οποίο θα συμβάλει στον να κλείσουν χρόνιες εκκρεμότητες.

Για τον αισθηματικός σας τομέα το 2016 είναι περισσότερο μία περίοδος μεταβατική παρά καθοριστική. Η χρονιά αυτή θα φανεί η ικανότητα σας να συντηρήσετε ή να υπερασπιστείτε μια σχέση που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά. Όσοι παραμένετε μόνοι μην βιαστείτε να κάνετε μεγάλα σχέδια στην εκδοχή μιας νέας γνωριμίας.

Ο Ουρανός στον Κριό, συνεχίζει να διατηρεί αντιδραστικό και επαναστάτη το χαρακτήρα σας πολλές φορές. Από την άλλη όμως σας βοηθά να πρωτοτυπήσετε δημιουργικά ή επαγγελματικά. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς σε σχέση με τον Κρόνο στον Τοξότη παραμένει μια διακριτική απειλή με ενδεχόμενες λανθασμένες εκτιμήσεις που μπορεί να σας κοστίσουν ηθικά και οικονομικά. Όσοι αρχίζετε κάτι καινούργιο στην ζωή σας, αισθηματικό ή επαγγελματικό, μην ξεχνάτε πως έκτος από το να καταπιέζετε ή να κακομαθαίνετε τους άλλους υπάρχει και η μέση οδός.

Το τρίγωνο της φωτιάς με τον Κρόνο από τον Τοξότη και τον Ουρανό από τον Κριό θα τονίσει την δίψα σας για γνώση, περιπέτεια και βελτίωση των γνώσεων σας. Η υγεία σας σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε καλή φόρμα και όσοι έχετε ένα χρόνιο προβλήματα στην διάρκεια αυτής της χρονιάς μπορείτε να το περιορίσετε ή και να το θεραπεύεστε.

Μετά από τρία χρόνια γεμάτα δυσκολίες, είστε έτοιμοι να βγείτε δυναμικά προς τα έξω και να καταρρίψετε τα εμπόδια που θα φράξουν το δρόμο σας. Παράλληλα είστε πιο ικανοί φέτος να καθοδηγήσετε ή να προστατέψετε άλλους οι οποίοι θα χρειαστούν την βοήθεια σας.
Παρθένος 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Το 2016 είναι το σκαλοπάτι για μία νέα ζωή της Παρθένου
Το 2016 θα είναι πολύ σημαντική αλλά και δύσκολη χρονιά για εσάς που ανήκετε στο ζώδιο της Παρθένου. Ο Κρόνος είναι εγκατεστημένος στον Τοξότη και ο Άρης θα μπει και να βγει αρκετές φορές στο χώρο αυτό. Οι τομείς που θα επηρεαστούν είναι ο οικογενειακός και ο επαγγελματικός και πρέπει να επιστρατεύσετε την υπομονή και την φρόνηση. Ωστόσο βρίσκεστε κάτω από την προστασία του Δία που έχει εγκατασταθεί στο ζώδιο σας από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου. Χάρη σε αυτόν πολλοί από εσάς θα κάνετε καινούργια ξεκινήματα και δεν θα είναι λίγες οι στιγμές που θα αποδειχτείτε ευνοημένοι ή προστατευμένοι.

Το κυριότερο μάθημα που θα σας δώσει ο συνδυασμός των τεσσάρων πλανήτων, Δία, Κρόνου, Άρη και Ποσειδώνα, είναι να συνειδητοποιήσετε ότι οι δυσκολίες είναι απαραίτητες στην ζωή για να σας δώσουν το μέτρο της δύναμης και μέσα από αυτό ενισχύετε την αυτοπεποίθηση και την εκτίμηση για τον εαυτό σας. Εννοείται ότι τα επαγγελματικά σας θα σας απασχολήσουν αρκετά αλλά εδώ παρουσιάζεστε πιο τυχεροί και πετυχαίνετε την υλοποίηση σχεδίων που εξασφαλίζουν το μέλλον σας, αντίθετα προβλέπεται ότι θα είστε πιο ευάλωτοι στα οικογενειακά σας και εδώ θα πρέπει να διαχειριστείτε έξυπνα τις διαφορές με τους δικούς σας και να αποφύγετε αντιθέσεις που δεν εξυπηρετούν τίποτα και κανέναν.

Όσοι για τα αισθηματικά, είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Πολλοί θα κάνετε μια νέα γνωριμία η οποία θα έχει ευθύνες ή την υποχρέωση να αναθεωρήσετε πολλές από τις σχέσεις σας. Και άλλοι θα αναγκαστείτε να τερματίσετε μια σχέση η οποία στην διάρκεια αυτής της χρονιάς θα αποδείξει στο έπακρο ότι δεν αντέχεται άλλο. Οι αδέσμευτοι διατηρήστε όσο μπορείτε την ελευθερία σας, οι φιλόδοξοι προσθέστε ώρες εργασίας και μαχητικότητας και οι νεότεροι συνειδητοποιήστε ότι μπαίνετε σε μια φάση η οποία θα σας οδηγήσει σε μια σημαντική αφετηρία στο τέλος αυτής της δύσκολης χρονικής περιόδου που όλοι διανύουμε.

Οικονομικά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ειδικά το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς, ενώ περισσότερο τυχεροί ή ανακουφισμένοι παρουσιάζεστε στο φθινόπωρο. Ο Δίας θα σας εμπνεύσει να κάνετε καινούργια ξεκινήματα, ενώ βοήθειες και υποστηρίξεις δεν θα λείψουν από τρίτους. Την περίοδο των εκλείψεων να προσέξετε ιδιαίτερα την διαχείριση των χρημάτων σας.

Το πρώτο εννιάμηνο του 2016 ο Άρης θα κάνει παλίνδρομη κίνηση μεταξύ Σκορπιού Τοξότη και τανάπαλιν. Αυτή η ιδιότυπη διέλευση θα σας ταλαιπωρήσει άλλοτε στην επικοινωνία σας με το περιβάλλον και άλλοτε στις σχέσεις με τους δικούς σας. Αν λοιπόν αποφύγετε λάθη σε αποφάσεις, επαφές και επιλογές από την μια και κατά δεύτερο λόγο δεν εξαρτηθείτε από τους δικούς σας ανθρώπους ή δεν τους αφήσετε να παρέμβουν στην ζωή σας, τότε θα έχετε κερδίσει το στοίχημα και θα έχετε περιορίσει τις πιθανότητες για ασύμφορες συνέπειες στην ψυχή και στο πορτοφόλι σας.
Ζυγός 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Το 2016 ο Ζυγός προετοιμάζεται για ένα νέο ξεκίνημα!
Το 2016 είναι η χρονιά που θα ενισχύσει το ψυχικό σας σθένος, θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε τα όρια των δραστηριοτήτων σας και να συμβάλει για ανακούφιση των οικονομικών σας. Είναι επίσης η χρονιά που θα συνειδητοποιήσετε την δύναμη που έχετε και δεν το γνωρίζατε, ενώ θα σας προετοιμάσει για ένα σημαντικό ξεκίνημα ή για μια μεγάλη ανανέωση με αφετηρία την περίοδο των γενεθλίων σας σε αυτή την χρονιά. Ανεξάρτητα το τι συμβαίνει γύρω σας, θα πρέπει να καλλιεργήσετε την αισιοδοξία και να περιφρουρήσετε τον εαυτό σας από την επιρροή δυσάρεστων ειδήσεων και δραματικών εικόνων.

Είναι η χρονιά που θα βρείτε καινούργια ενδιαφέροντα, θα βάλετε καινούργιους στόχους και θα πρέπει να στηρίξετε τις προσπάθειες σας για επέκταση και για δημιουργία σε νέα πλάνα ιδεών που μέχρι τώρα διστάζατε. Ο Κρόνος στον Τοξότη, σας βοηθά να μπείτε σε ένα καινούργιο πλαίσιο και να συναρμολογήσετε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και καθημερινότητας. Σε καλή γωνία με τον Ουρανό που βρίσκεται απέναντι στον Κριό, θα μπορέσετε να διατηρήσετε τις σχέσεις που σας αφορούν και τις οποίες χρειάζεστε.

Ο Δίας στην Παρθένο αποτελεί μια ασπίδα που καλύπτει τα νώτα σας, και παράλληλα γίνεται μέσον ανακίνησης των ταλέντων σας ώστε αυτά να αξιοποιηθούν. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω συνεχίζει τις μικρές ή τις μεγάλες πιέσεις από τους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος ή του οικογενειακού τομέα. Τα χρόνια που πέρασαν όμως σας άφησαν μια πολύτιμη πείρα με αποτέλεσμα να μπορέσετε να χειριστείτε καλύτερα τις υποθέσεις σας αυτή την χρονιά αξιοποιώντας τις δικλείδες ασφάλειας και την πείρα του παρελθόντος.

Ο Άρης στην διέλευση από το Σκορπιό στον Τοξότη και τανάπαλιν, θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε σωστά το ένστικτο σας όχι μόνο για την επιβίωση σας αλλά και για τις επιλογές που θα κάνετε. Παρά το γεγονός ότι η γενικότερη κατάσταση δεν βελτιώνεται στα οικονομικά, εσείς θα μπορέσετε να διαχειριστείτε καλύτερα τις οικονομικές σας υποθέσεις και να καλύπτετε ευκολότερα τις τρέχουσες ανάγκες σας.

Μην είστε αγχώδεις και σπασμωδικοί, όταν τα μετρητά περιορίζονται και όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας καταπιέσουν με τις απαιτήσεις τους. Προσπαθήστε να απεξαρτηθείτε από ανθρώπους που δεν σας ωφελούν ή θεωρούνται επιβλαβείς για εσάς. Αξιοποιήστε τις επικοινωνιακές σας δυνατότητες και φανείτε προνοητικοί σε αγοραπωλησίες, σε υπογραφή συμφωνιών, ή σε δαπάνες που έχουν επενδυτικό χαρακτήρα για το μέλλον. Στα αισθηματικά σας, υπάρχει άνεμος ανανέωσης κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ότι ζήσετε είναι προπαρασκευαστικό καθώς προετοιμάζει την μεγάλη αποκατάσταση που θα βιώσετε το 2017. Προς το παρόν λοιπόν, φροντίστε να κάνετε σωστή επιλογή των ανθρώπων με τους οποίους θα μοιράζεστε τις χαρές και τις λύπες σας. Το 2016 πρέπει να τερματίσετε περιττές ασχολίες και ανώφελες επιδιώξεις. Ο χρόνος θα κυλήσει πολύ γρήγορα και δεν πρέπει να χάσετε τις πραγματικές ευκαιρίες.

Για μια ακόμα χρονιά μην στηρίζεστε στις υποσχέσεις των άλλων, κάντε βίωμα σας ότι υπάρχουν άνθρωποι που λένε ψέματα και ότι δεν πρέπει να πιστεύετε σε ότι ακούτε. Αυτό θα περιορίσει πολύ τους φόβους και την ανασφάλεια σας.
Σκορπιός 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Το 2016 είναι ένα σημαντικό πέρασμα για τη ζωή του Σκορπιού
Το 2016 θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πολύ την πίεση που εξάσκησαν επάνω σας τα ψυχολογικά προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς! Θα ξεπεράσετε τις ανασφάλειες και τους φόβους σας και θα πείσετε τον εαυτό σας έστω και σταδιακά, ότι είστε δυνατοί αλλά άλλο τόσο είστε και αυτάρκεις.

Είναι η χρονιά που σας δίνει την ευκαιρία να εξαιρεθείτε αρκετά από την γενικότερη επιρροή που θα υποστούν πολλοί άνθρωποι και θα χρησιμοποιήσετε καλύτερα την δύναμη και τις δυνατότητες που έχετε. Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς σας βρίσκει πάντα πεισματάρηδες να σχεδιάζετε και να αγωνίζεστε για την κοινωνική και την επαγγελματική σας δικαίωση.

Ο Κρόνος έχοντας επιστρέψει στον Τοξότη όπου θα μείνει για μεγάλο διάστημα, σας βάζει σε επιφυλακή προσοχής των οικονομικών σας. Ο Δίας προχωρά στην Παρθένο εξυπηρετώντας πρακτικές σας δραστηριότητες, ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μπαίνει στο Ζυγό για να ενισχύσει τα ταλέντα και την δύναμη της ψυχής σας. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα σας ωθήσουν να προσπαθήσετε συνειδητά για την εσωτερική σας λύτρωση γιατί αυτή είναι πραγματικά η επιτυχία στη ζωή.

Στην δική σας περίπτωση είναι να τα βρείτε καλύτερα με τους άλλους προσωπικά και επαγγελματικά, να προσαρμοστείτε στους κανόνες που είναι κυρίαρχοι και μη αναστρέψιμοι και να ανοιχτείτε σε εκείνους που το αξίζουν καταλύοντας μια ασφυκτική εσωστρέφεια που σας χαρακτηρίζει την τελευταία δεκαετία. Δουλέψτε λοιπόν όχι μόνο βιοποριστικά αλλά και για ένα σωστό αποτέλεσμα ή και για ένα καινούργιο σκοπό.

Η αντίθεση του Δία με τον Ποσειδώνα και η καλή γωνία του Δία με τον κυρίαρχο πλανήτης σας τον Πλούτωνα, θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τα όνειρα σας, τα ταλέντα σας, έστω και στην εποχή της κρίσης και μέσα από την αξιοποίηση αυτή να ανταμειφτείτε ηθικά και οικονομικά.

Στα αισθηματικά, θα σας πρέπει να αλλάξετε λίγο τις απόψεις και τις συνήθειες σας. Πρέπει να μεταρρυθμίσετε την τακτική σας και να αναθεωρήσετε αρκετές από τις απόψεις σας. Σας αρέσει να προστατεύετε, να είστε χρήσιμοι, και να παίρνετε αποφάσεις για εσάς και για τους φίλους σας. Μπορείτε να τα κάνετε αυτά προστατεύοντας τον εύθραυστο ρομαντισμό σας. Για αυτό πρέπει να βρείτε το κουράγιο να πείτε όχι στις ιδέες των άλλων από την αρχή για να μην απογοητευτείτε μια φορά ακόμα στο τέλος.

Τα οικονομικά σας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Δώστε την σωστή θέση στο κάθε ζήτημα και μην εξαντλείστε προσπαθώντας να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Το 2016 είναι ένα σημαντικό πέρασμα για εσάς. Σας κάνει περισσότερο πρακτικούς στη σκέψη αλλά και την συμπεριφορά. Σας υποχρεώνει να βάλετε σαφείς στόχους για το μέλλον και να τους υπερασπιστείτε. Μέσα σε όλη αυτή την διαδικασία, αναζητήστε ανθρώπους που θα σας συναρπάσουν, εμπειρίες που θα σας εκφράσουν και ασφαλιστικές δικλείδες που θα σας προφυλάξουν από την ορμή και την δίνη μιας μεγάλης θύελλας που, αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει στην διάρκεια αυτής της χρονιάς.
Τοξότης 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Οι δοκιμασίες του 2016 είναι για το συμφέρον του Τοξότη
Το 2016 είναι μια χρονιά μεγάλων αποφάσεων και ραγδαίων αλλαγών για το ζώδιο του Τοξότη.

Σε γενικές γραμμές προβλέπεται μία δύσκολη χρονιά για εσάς, καθώς ο Κρόνος είναι ήδη εγκατεστημένος στο ζώδιο σας και θα σας συντροφεύει μέχρι το τέλος του 2017. Η σταδιακά καλή όψη που θα αναπτύξει με τον Ουρανό θα σας ανοίξει νέες διεξόδους και θα αποδείξει ότι οι δυσκολίες στην ζωή και οι αλλαγές που θα βιώσετε και θα αντιμετωπίσετε είναι για το μελλοντικό σας συμφέρον.

Από το Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο σε δυο περιόδους μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού ο Άρης θα συνυπάρξει με τον Κρόνο στο ζώδιο σας. Αυτές ίσως να είναι οι πιο δύσκολες στιγμές για εσάς. Απαραίτητες όμως για να σας δώσουν το μέτρο της αντοχής σας και μέσα από την διαχείριση και την διεκπεραίωση των υποθέσεων σας κάτω από αυτή την διπλή επιρροή, να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και καλύτερη εκτίμηση για τον εαυτό σας. Ωστόσο η παρουσία του Δία στην Παρθένο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει εγγύηση για επαγγελματική επιτυχία ή διαβεβαίωση της επαγγελματικής σας επιβίωσης.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς σε σχέση με τον Κρόνο, τον Άρη και με τον Δία θα δοκιμάσει άλλοτε το οικογενειακό περιβάλλον και άλλοτε την προσωπική σας ζωή. Εδώ πρέπει να προσέξετε τις συναναστροφές σας, κυρίως τις κοινωνικές, τις σχέσεις με τους δικούς σας ανθρώπους σε οικογενειακό επίπεδο και τις καινούργιες ερωτικές σας επιλογές. Και στους τρεις τομείς υπάρχει πιθανότητα να διαψευστείτε ή να προδοθείτε. Προσοχή λοιπόν και προνοητικότητα απαιτείται σε όλη την διάρκεια της χρονιάς στον τομέα των αισθηματικών σχέσεων, των επαφών και κατ επέκταση και των επαγγελματικών συνεργασιών. Πάντως έχετε την ευκαιρία να δείξετε τι αξίζετε μέσα σε αυτή την χρονιά.

Ο παράγοντας της τύχης δεν θα λείψει θα εκδηλώνεται όμως με ιδιόρρυθμο τρόπο. Η φρόνηση, η ψυχραιμία και η σκληρή δουλειά είναι τα στοιχεία με τα οποία μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τον Κρόνο. Αυτά πρέπει να τα ενστερνιστείτε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Προσέξτε το παρασκήνιο που θα είναι λίγο επικίνδυνο κατά περιόδους, οργανωθείτε καλύτερα στα οικονομικά από τα οποία δεν θα λείψουν στενοχώριες και δυσκολίες οι όποιες με την σειρά τους θα εκπορευτούν από απρόβλεπτες αναποδιές και από την γενικότερη κατάσταση γύρω σας. Φανείτε προνοητικοί και προσεκτικοί σε συμφωνίες και φειδωλοί στα έξοδα.

Στον επαγγελματικό τομέα υπάρχει κούραση αλλά υπάρχει και ανταμοιβή. Όσοι Τοξότες έχετε κάτι σίγουρο μην το αφήνετε για κάτι πρόσκαιρο και όσοι βάλετε νέους στόχους στον τομέα της καριέρας μην υπολογίσετε τον κόπο, το χρόνο και το κόστος που θα συνεπάγονται για την ολοκλήρωση τους.

Τέλος στα αισθηματικά σας η χρονιά είναι εμπειρική και μεταβατική. Εκείνο που θα εισπράξετε δεν είναι η έλλειψη της αγάπης αλλά κυρίως η έλλειψη της κατανόησης. Αυτό είναι δηλητήριο για ένα Τοξότη και μην αφήσετε να σας ποτίσει. Υπερασπιστείτε την ιδέα της συντροφικότητας, δείξτε μεγαλύτερη κατανόηση στα δρώμενα και έτσι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα για εσάς τους ίδιους.
Αιγόκερως 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Το 2016 είναι ένα παραγωγικό έτος για τον Αιγόκερω
Η χρονιά που έρχεται μπορεί να μην εύκολη αλλά είναι περισσότερο παραγωγική και δημιουργική σε σύγκριση με τις προηγούμενες για εσάς τους Αιγόκερους. Ο Κρόνος στον Τοξότη θα σας βοηθήσει να αλλάξετε σχέδια και ο Δίας στην Παρθένο πλαταίνει τους ορίζοντες σας. Ο Ποσειδώνας όμως στους Ιχθείς μπορεί να σας παγιδεύσει σε λανθασμένες εκτιμήσεις επηρεαζόμενοι από εντυπώσεις. Αυτή την εκδοχή θα πρέπει να την προσέξετε σε όλο το μήκος αυτής της χρονιάς.

Οι πλανητικοί συνδυασμοί και διελεύσεις που είναι περίπλοκες και συχνά δυσαρμονικές σας υποχρεώνουν να συνεχίζετε τις προσπάθειες αλλά σας αφήνουν περισσότερα περιθώρια να αφήνετε κάποιες στιγμές τον εαυτό σας να χαίρετε αυτά που με κόπο έχει αποκτήσει. Ένα κοινωνικό ζήτημα ή ένα περιουσιακό θα ταχτοποιηθεί οριστικά έως το τέλος του χρόνου.

Οι πρώτοι εννέα μήνες θα έχουν αρκετό άγχος αλλά σίγουρα θα βρεθούν οι τρόποι για την διεκπεραίωση τρων υποχρεώσεων και για την κάλυψη των αναγκών. Τα καθαρά πρακτικά προβλήματα μπορούν να λυθούν, με τις απαραίτητες δικές σας όχι μόνο προσπάθειες αλλά και αναθεωρήσεις της τακτικής του παρελθόντος. Το στενό περιβάλλον θα συνεχίσει να σας ταλαιπωρεί ή να σας εκνευρίζει. Μια ριζική επανάσταση που θέλετε να κάνετε προς το παρόν καθυστερεί.

Αισθητή είναι η βελτίωση στον αισθηματικό τομέα και θα παίξει μεγάλο ρόλο και η δική σας συμπεριφορά για αυτό το αποτέλεσμα. Όσοι πρέπει να κόψετε τις γέφυρες με το παρελθόν, βρείτε το κουράγιο να το κάνετε. Όσοι επιμένετε να υπερασπίζεστε μια σχέση, συνεχίστε την προσπάθεια. Όσοι νιώσετε τέλος ερωτευμένοι μην βιαστείτε αν δεν φτάσει το φθινόπωρο να προβείτε στην επισημοποίηση ενδεχομένως αυτής της σχέσης. Οι αδήμευτοι που μάλλον δεν είστε πολλοί, φανείτε επιφυλακτικοί για κάτι καινούργιο γιατί μπορεί να μην είναι αυτό που θα θέλατε.

Στα επαγγελματικά σας, υπερασπίστε το αντικείμενο που αγαπάτε και που διατηρείτε χρόνια. Όσοι είστε άνεργοι μπορείτε να έχετε λύσεις και έναρξη απασχόλησης σύντομα. Όσοι είστε πολύ φιλόδοξοι δουλέψτε οργανωμένα την άνοιξη για να κερδίσετε αυτό που θέλετε το φθινόπωρο. Υπάρχει και η εκδοχή αρκετοί από εσάς να ασχοληθείτε με κάτι σαν πάρεργο γιατί η εργασία σας δεν θα σας ευχαριστεί πλέον όπως πριν. Ο Κρόνος στον Τοξότη ανακινεί το ρεζερβουάρ των ταλέντων σας αλλά φέρνει και κάποιες στιγμές εφιαλτικές στις σκέψεις σας. Αξιοποιήστε την πρώτη εκδοχή και καταπολεμήστε την δεύτερη.

Στα οικονομικά υπερασπιστείτε τα κεκτημένα σας και βρείτε τρόπο συνεννόησης με τον νόμο και τους πιστωτικούς οργανισμούς προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια ενός περιουσιακού σας στοιχείου. Τέλος προσέξτε την υγεία σας και μην καταπονείτε την γερή σας κράση καταπιεζόμενοι από το περιβάλλον και ανεχόμενοι καταστάσεις που σας ενοχλούν.
Υδροχόος 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Το 2016 ο Υδροχόος θα πραγματοποιήσει μεγάλες προσδοκίες
Το 2016 έρχεται για να βοηθήσει εσάς τους Υδροχόους να αξιοποιήσετε τα καλά που σας έτυχαν την προηγούμενη χρονιά, να πραγματοποιήσετε μεγάλες προσδοκίες αλλά και άλλο τόσο να ξεκαθαρίσετε μερικά μπερδεμένα ζητήματα ειδικά στον τομέα των σχέσεων ή στον τομέα των συνεργασιών.

Είναι μια χρονιά που θα απαιτήσει ηρωική συμπεριφορά, αποφασιστικότητα στις δύσκολες στιγμές αλλά κατανόηση και ευελιξία στις σχέσεις και στις συνεργασίες με δύστροπους και δύσκολους ανθρώπους.

Έχετε πια συνειδητοποιήσει τι θέλετε από τους ανθρώπους, από την ζωή, από τον εαυτό σας και πόσο μπορείτε να πετύχετε σήμερα κάτι σημαντικό, σε ένα κόσμο που μεταμορφώνεται και που συνεχίζει να ζει κάτω από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο Κρόνος στον Τοξότη θα σας βοηθήσει να αλλάξετε σχέδια, να πλαγιοκοπήσετε εμπόδια, να υπερασπίσετε τα πιστεύω σας και να βρείτε καινούργιους συμμάχους και υποστηριχτές του έργου σας. Ο Ουρανός στον Κριό, σας βοηθά να αξιοποιήσετε ακόμα μια φορά τα εκφραστικά σας μέσα αλλά θα συνεχίσει να σας ταλαιπωρεί με αιφνιδιασμούς και αλλαγές καταστάσεων.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς παραμονεύει πάντα να σας παρασύρει οικονομικά σε λάθη ή σε καινούρια χρέη. Αυτό θα πρέπει να το αποφύγετε με κάθε τρόπο. Οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και οι αλλαγές θα διαδέχονται η μια την άλλη σε βασικούς τομείς της ζωής σας. Εσείς δυσκολεύεστε λίγο να συγχρονιστείτε με αυτά αλλά στο τέλος τα ακολουθείτε. Φροντίστε αυτή την δυσκολία στην προσαρμογή να την ξεπεράσετε. Πολλοί θα ξεκινήσετε φέτος καινούργιες δουλείες ή επεκτάσεις που θα συμβάλουν στην ικανοποίηση της ψυχής σας ή στην καλύτερη επιβίωση.

Παραμείνετε ρεαλιστές και οργανωμένοι στην διαχείριση των χρημάτων σας. Αποφύγετε δάνεια, πωλήσεις ή ανάληψη υποχρεώσεων γιατί αν και θα τα καταφέρετε στο τέλος, η κούραση και το άγχος που θα σας δημιουργήσουν, μπορεί να επηρεάσουν δυσάρεστα την ψυχολογική σας κατάσταση. Στα αισθηματικά σας η κινητικότητα και η επιτυχία δεν θα λείψει, αλλά εσείς οι ίδιοι θα αμφιταλαντευτείτε αρκετές φορές είτε γιατί πρέπει να διαλέξετε είτε για το πώς πρέπει να διαχειριστείτε κάτι που σας αφορά σαν σχέση προτού αυτή οδηγηθεί σε ένα γάμο.

Διάφορες οικογενειακές στενοχώριες μπορεί να σας θορυβήσουν αυτές όμως είναι παροδικές και χωρίς μεγάλες επιπτώσεις. Οι πικρίες και οι απογοητεύσεις δεν θα λείψουν αλλά προβλέπονται σκόπιμες γιατί μέσα από αυτές γίνεστε περισσότερο έξυπνοι και περισσότερο επιδέξιοι από τώρα και μετά.

Προσέξτε επίσης την φυσική σας κατάσταση, ελέγχετε την διατροφή σας, το νευρικό σας σύστημα και επιμεληθείτε τον ύπνο, την άσκηση του σώματος και την τροφή του πνεύματος σας.

Αλλαγές τόπου διαμονής ή αντικειμένου εργασίας κρίνονται σκόπιμες για όσους τις επιχειρήσετε. Θα χρειαστεί όμως χρόνος μέχρι να μπορέσετε να είστε εξοικειωμένοι με τις καινούργιες σας επιλογές.
Ιχθύς 2016 από τον Κώστα Λεφάκη
Το 2016 είναι το έτος των δυναμικών εξελίξεων για τον Ιχθύ
Το 2016 είναι η χρονιά που θα ρίξει φως στον τομέα των αισθηματικών σας αλλά θα σας επιστρατεύσει δυναμικά και στον επαγγελματικό τομέα. Αυτοί οι δυο τομείς θα βρίσκονται σε σύγκρουση ή σε δυσαρμονία στο μεγαλύτερο μήκος αυτής της χρονιάς.

Τα αισθηματικά σας, που είναι πιο ευνοημένα κατά την διάρκεια του 2016, απαιτούν από εσάς αξιοποίηση, ενώ τα επαγγελματικά σας χρειάζονται πειθαρχία και αφοσίωση. Αυτή η κατάσταση θα σας αναγκάσει να γίνετε πιο οργανωμένοι, εργατικοί, αναμφίβολα διαισθητικοί και προνοητικοί και αναγκαστικά ευέλικτοι προκειμένου να μην μπερδεύεται ο ένας με τον άλλο.

Οι πρώτοι εννέα μήνες του 2016 προβλέπονται σύνθετοι, περίπλοκοι και επεισοδιακοί. Η παλίνδρομη πορεία του Άρη μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη και η δυσαρμονία του Κρόνου με τον Ποσειδώνα και η αντίθεση του Δία από την Παρθένο θα σας μπερδεύει αρκετές φορές και θα σας οδηγεί να αμφισβητείτε τα επιτεύγματα σας ή να αμφιταλαντεύεστε προκειμένου να πάρετε μια απόφαση. Οι αντιξοότητες θα είναι πολλές και αναπόφευκτες. Εσείς όμως πρέπει να αποδείξετε ότι είστε μαχητικοί. Να διαλέγετε κάθε φορά το σωστό δρόμο και να μην αφήνετε το γενικότερο κλίμα να μειώνει την επίδοση και την δημιουργικότητα σας.

Κούραση ένταση και σκληρή δουλειά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι εύκολα ξεχνάτε την κούραση όταν ένας σκοπός σας εμπνέει. Το μόνο που μπορεί να σας αναχαιτίζει κατά περιόδους αυτή την χρονιά είναι ο συναισθηματισμός σας. Και αυτό μόνο αν λειτουργήσει σε λάθος δρόμο παρασυρόμενος από την επιείκεια και τον αλτρουισμό που συνηθίζετε να δείχνετε για τους άλλους. Ευτυχώς οι ταλαιπωρίες του παρελθόντος σας έχουν κάνει περισσότερο ρεαλιστές και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ενεργοποιούμενο θα σας βοηθήσει να μην μειώσετε την φροντίδα για τον εαυτό σας και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας.

Ο αισθηματικός τομέας θέλει προσοχή καθώς θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα και το τονίζω αυτό διότι θα υπάρχει πάντα η ευκαιρία μπερδεμένη με την εξαπάτηση. Η χρονιά αυτή θα κρίνει πολλά πράγματα, καθοριστική θα είναι η διέλευση του Δία από την Παρθένο, ενώ οι εκλείψεις όμως του Μαρτίου και του Σεπτεμβρίου θα επιβαρύνουν τόσο τα αισθηματικά σας όσο και θα διαταράξουν τα επαγγελματικά σας συμφέροντα.

Μια επιτυχία που θα κάνετε αυτή την χρονιά θα κρατήσει πολύ, αλλά μια λανθασμένη επιλογή ή πράξη μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες.

Αναμφίβολα το 2016 είναι η χρονιά που δίνετε τις δικές σας εξετάσεις αντίληψης και αντοχής απέναντι στο περιβάλλον αλλά και απέναντι στον εαυτό σας και στην ίδια την ζωή. Κάντε τις σωστές σχέσεις, προσαρμοστείτε σε οτιδήποτε είναι μη αναστρέψιμο, αλλά αποδεχτείτε χωρίς παράπονα ή κλάματα την αντικειμενική αλήθεια. Οικονομικά οι αναταράξεις συνεχίζονται, στα επαγγελματικά η πειθαρχία κρίνεται απαραίτητη και στις κοινωνικές σας σχέσεις μια ανανέωση ή μια αναθεώρηση δεν θα είναι καθόλου άσκοπη.



ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια