Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Feng Shui -παιδιά και εκπαίδευση

Όσοι έχουμε παιδιά αγωνιούμε για την πορεία τους  και συχνά το άγχος μας διακατέχει, όταν νομίζουμε πως δεν μελετούν αρκετά, ή δεν θυμούνται εύκολα όσα διδάχθηκαν. Θα μπορούσαμε άραγε να βελτιώσουμε την εκπαιδευτική ικανότητα των παιδιών μας, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές του Feng Shui?
Οι Κινέζοι έδιναν έμφαση και ιδιαίτερη προσοχή πάντα στην εκπαίδευση. Για αυτούς, η εκπαίδευση είναι κρίσιμη δεδομένου ότι αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία διαφυγής προς ένα καλύτερο μέλλον. Ο χώρος του παιδικού υπνοδωματίου ή του χώρου μελέτης του παιδιού, είναι μια σημαντική πτυχή της ανάπτυξης των παιδιών, για να αποδίδουν καλύτερα και να είναι περισσότερο συγκεντρωμένα. Το Feng Shui έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες έτη για την εκπαίδευση, και εάν ακολουθήσετε κάποιες απλές συμβουλές, δεν είναι απίθανο να παρατηρήσετε μια βελτίωση στη μελέτη και τη συγκέντρωση.
Θέση του γραφείου
Σιγουρευτείτε το παιδί ότι σας δεν κάθεται με την πλάτη τους απέναντι στην πόρτα. Εάν αυτό είναι η μόνη δυνατή θέση στο δωμάτιό τους, θα ήταν καλό να τοποθετήσετε ένα καθρέφτη έτσι μπορούν να δουν την πόρτα που είναι από πίσω τους.
Θέση της καρέκλας μελέτης
Σιγουρευτείτε ότι τίποτα αιχμηρό ή που διαπερνά δεν κατευθύνεται προς την καρέκλα, δεδομένου ότι αυτό θα δημιουργήσει περισσότερη κακή ενέργεια. Ακόμη και μια αφίσα με  βέλη ή αεροπλάνα με  όπλα που δείχνουν προς το δωμάτιο, προκαλεί την κακή ενέργεια.
Γύρω από το γραφείο μελέτης
Βάλτε το παιδί σας να καθίσει με το κεφάλι του/της προς την καλύτερη κατεύθυνση μελέτης (αν και γι’ αυτό χρειάζεται μία μελέτη του Feng Shui, μπορείτε να δείτε τον προσωπικό αριθμό Ba Gua του παιδιού σας και να βρείτε την κατάλληλη κατεύθυνση γι’ αυτό). Επιπλέον, καλό είναι πίσω του να υπάρχει κάτι στέρεο (π.χ. ένας τοίχος) ή μια ζωγραφική με θέμα βουνά, για να δώσει υποστήριξη. Τοποθετήστε μια σφαίρα κρυστάλλου στο κύριο παράθυρο για να επιβραδύνετε ή να ενεργοποιήσετε chi.  (ενέργεια θετική, πράνα, ουσία).
Προσπαθήστε να μην έχετε το παιδί σας καθισμένο κατ” ευθείαν μπροστά από ένα παράθυρο. Θα παρουσιάσει πιθανότατα πρόβλημα στη συγκέντρωση.
Παρατηρήστε την περιοχή μελέτης του παιδιού σας και το γραφείο. Μήπως υπάρχουν εκτεθειμένες υπερυψωμένες  άκρες, ή αιχμηρές γωνίες των επίπλων, μία κολώνα ή προεξέχουσα γωνία  κοντά;
Να είστε παρατηρητικοί για τέτοιους παράγοντες,  καθώς φέρνουν  κακή ενέργεια στον χώρο. Κρατήστε την περιοχή του γραφείου χωρίς ακαταστασία και τοποθετήστε το Βούδα στο γραφείο (ή μία εικόνα προστασίας) ή μια σφαίρα κρυστάλλου.
Το δωμάτιο του παιδιού
Όταν έχουμε παιδιά, δεν είναι εύκολο να κρατηθούν τα δωμάτιά τους καθαρά,  είναι σκληρή εργασία. Δοκιμάστε και κρατήστε τα δωμάτια τακτοποιημένα και χωρίς σκόνη ή σκουπιδάκια, και θα μείνετε κατάπληκτοι με το πόσο θα σας βοηθούν, όταν αυτό γίνει μέρος της ρουτίνας τους. Πρέπει να το θεωρήσουν, σαν ένα τρόπο ζωής, να κρατούν μία όμορφη εικόνα στο δωμάτιό τους. Να ξέρετε πως όταν το Feng Shui λειτουργεί, αποκτάτε μια ισορροπία στη ζωή σας, κι έχει επίδραση  στους ανθρώπους γύρω από σας. Θα δείτε πως οι οικογενειακές σχέσεις   θα γίνουν ισχυρότερες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια