Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως αναγνωρίζει το κάθε ζώδιο μία καρμική σχέση;

Τι είναι «Καρμική σχέση»;
«Καρμική σχέση»: Πολύ συχνά τον ακούμε, τα τελευταία χρόνια, αυτόν τον όρο. Προερχόμενος από την ανατολική φιλοσοφία, σημαίνει κάτι ανάλογο με το «πεπρωμένο» κατά τους δυτικούς, το «κισμέτ» κατά τους ισλαμιστές. Μόνο που αυτός ο όρος στηρίζεται σε μία πιο επιστημονική βάση. Στηρίζεται πάνω στο νόμο του αίτιου και του αιτιατού, στο νόμο της δράσης και αντίδρασης κατά τους φυσικούς. Οτιδήποτε δηλαδή κάνεις, σε επίπεδο σκέψης, συναισθήματος, πράξης και έργου, θα το συναντήσεις κάποια στιγμή μπροστά σου. Το κάρμα, όμως, στηρίζεται και σ’ έναν άλλο νόμο, στο νόμο της ανακύκλωσης. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για να χαθεί τίποτα, η ύλη δεν είναι τίποτα παραπάνω από ενέργεια, όπου σε διάφορες φάσεις της εξέλιξής της παίρνει διαφορετική μορφή.
Κατά τους ανατολικούς, τους αρχαίους Έλληνες, αλλά και κατά τα πρώτα χριστιανικά κείμενα, η ψυχή μας έρχεται σε αυτόν τον πλανήτη με διαφορετικά σώματα κάθε φορά, για να πάρει την ανάλογη εκπαίδευση μέχρι να φτάσει στο σημείο να τελειοποιηθεί. Τα πάντα όμως είναι καταγεγραμμένα μέσα μας, στην ασυνείδητη μνήμη. Και είναι πράγματι εντυπωσιακό, συγκινητικό, το πως με τρόπους εντελώς διαφορετικούς ανταποκρινόμαστε σε κάποιους ανθρώπους που τους συναντάμε για πρώτη φορά. Αυτόματα αισθανόμαστε το αίσθημα της οικειότητας και αμέσως σχεδόν κάνουμε σχέση μαζί του. Και αυτό δεν αφορά μόνο το ερωτικό επίπεδο. Αφορά την κάθε είδους σχέση, με το ίδιο φύλο ή όχι. Μπορεί σε μία προηγούμενη ενσάρκωση οι ρόλοι να ήταν εντελώς διαφορετικοί και τα φύλα να ήταν διαφορετικά, οι συναισθηματικοί όμως δεσμοί ποτέ δε χάθηκαν και έρχεται κάποια στιγμή η ώρα που θα ξανασυναντηθούμε με αυτά τα πρόσωπα, για να ολοκληρώσουμε ότι δεν καταφέραμε στην τελευταία μας ενσάρκωση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα ξεχρεώσουμε, δίνοντας εμείς αυτό που οφείλουμε ή και το αντίθετο.
Πολλές φορές όμως η καρμική συνάντηση αφορά έναν έρωτα που δεν ολοκληρώθηκε, μια αγάπη που δεν εκφράστηκε, ίσως γιατί οι ίδιες οι συνθήκες δεν μας το επέτρεψαν πριν από 100, 500, μπορεί και κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν. Καρμική όμως σχέση δε σημαίνει απαραίτητα ότι σε αυτήν εδώ την ενσάρκωση θα κρατήσει για πάντα. Μπορεί απλά να έρθει στη ζωή μας για να κλείσει ένα κύκλος που άνοιξε πριν από πολλά-πολλά χρόνια, προκειμένου πιο ελεύθεροι να συνεχίσουμε το ατελείωτο αυτό ταξίδι της ανθρώπινης εξέλιξης.
Πως αντιμετωπίζουν τα ζώδια μία καρμική σχέση:

ΚΡΙΟΣ
Το ισχυρό του ένστικτο αμέσως θα του στείλει το σήμα ότι αυτή η σχέση δεν είναι σαν αυτές που μέχρι στιγμής βίωσε στη ζωή του. Την ίδια ώρα θα τον κυριεύσει το αίσθημα της κτητικότητας και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μπει στον κόσμο του νέου έρωτά του. Εάν όμως πρόκειται για οφειλές που ήρθε η ώρα να τακτοποιήσει, είναι πολύ πιθανόν σύντομα σχετικά να κάνει πίσω ή, μέσα από την εριστική και πολεμοχαρή ιδιοσυγκρασία του, να περάσει κατευθείαν στην αντιπαράθεση, προκειμένου όσο πιο γρήγορα γίνεται να κάψει το κάρμα του. Αυτό που θα αφήσει όμως πίσω, θα είναι στάχτες και αποκαΐδια από μία σχέση που ναι, μεν, κράτησε λίγο, αλλά με μνήμες που θα τον συνοδεύουν για αρκετά χρόνια στη ζωή του.

ΤΑΥΡΟΣ
Θα πρέπει να περάσει αρκετός χρόνος για να αναγνωρίσει ένας Ταύρος ότι αυτή η σχέση, δεν μπορεί, κάτι διαφορετικό σημαίνει γι’ αυτόν. Μέσα από την εξάρτηση που αρχίζει σιγά -σιγά να δημιουργείται, βιώνει καταστάσεις που ακόμα και η ίδια η ορθολογιστική του φύση αρχίζει να αποδέχεται ότι όλα αυτά δεν μπορεί να είναι απλές συμπτώσεις: ο τρόπος γνωριμίας και προσέγγισης, οι συνήθειες, η συγχρονικότητα σε ό, τι αφορά την επικοινωνία. Το πιο σημαντικό όμως σημείο αναφοράς για έναν Ταύρο είναι ο τρόπος μέσα από τον οποίο θα γίνει η ερωτικο-σεξουαλική ανταλλαγή. Το ισχυρό ερωτικό του ένστικτο είναι αυτό που θα του ανοίξει τα εσωτερικά κανάλια ενθύμησης, ώστε να φτάσει στην μεγάλη παραδοχή, ότι αυτός ο άνδρας ή αυτή η γυναίκα ήρθε στη ζωή μου για να παίξει καθοριστικό ρόλο.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το πιο πιθανό είναι να έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τις σχέσεις στην τελευταία του ενσάρκωση ένας Δίδυμος και να βρίσκεται τώρα εδώ για να πάρει το αίμα του πίσω. Και δεν είναι εκείνος που θα αναγνωρίσει το καρμικό χρέος, όσο αυτός που είχε την «ατυχία» να βρεθεί στο δρόμο του, αφού πρόκειται να περάσει από σκληρή εκπαίδευση, μέσα από την ανώριμη, παράλληλα όμως και χειριστική συμπεριφορά του. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που ο Δίδυμος είναι ο οφειλέτης, πάλι ο τρόπος που θα γίνει το ξεκαθάρισμα του λογαριασμού θα λειτουργήσει προς όφελός του, αφού καμία ευθύνη δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει, ασχέτως εάν τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, σε ό, τι αφορά τις καταστάσεις που θα προκύψουν στην τωρινή ενσάρκωση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τρόποι πολλοί για να αναγνωρίσει ένας Καρκίνος την καρμική του σχέση δεν υπάρχουν. Συνήθως ένας είναι, τον οποίο και θα του υπαγορεύσει η ισχυρή του διαίσθηση. Θα μπορούσα με αυτόν τον άνδρα ή αυτή την γυναίκα να κάνω οικογένεια; Εάν η απάντηση είναι «ναι», τότε θα πρέπει να γνωρίζει πως πρόκειται για το πεπρωμένο του, που ήρθε στο δρόμο το χαμένο του, για να φέρει εις πέρας τη μεγάλη του αποστολή: Να παντρευτεί και να νοικοκυρευτεί. Μπορεί αμέσως από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας να αισθανθεί βαθιά μέσα του αυτό το διαφορετικό, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, όμως, για να οικειοποιηθεί αυτό το πρόσωπο. Για να ανακαλύψει αμέσως μετά όλα αυτά που τον συνδέουν, σε ό, τι αφορά κάποιες κοινές εμπειρίες από το παρελθόν, και αυτήν την ευκολία στο να μπορούν μέσα από κοινούς κώδικες να αντιλαμβάνονται τη ζωή.

ΛΕΩΝ
Ο τρόπος που επιλέγει να βιώσει τη ζωή ένας Λέοντας δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια, ώστε να δημιουργεί σχέσεις έτσι απλά για να τις δημιουργεί. Θα σου επιτρέψει να μπεις στον κόσμο του από τη στιγμή που θα καταλάβει ότι κάποιον σημαντικό ρόλο έχεις να παίξεις, και στις περισσότερες περιπτώσεις καρμικό. Και θα πρέπει να τον υποδυθείς με τρόπο που το δικό του σενάριο υπαγορεύει. Διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνεις στη ζωή του. Αναγνωρίζει εύκολα την ανάγκη που τον φέρνει κοντά στα πρόσωπα της ζωής του. Γι’ αυτό δε θα διστάσει να δώσει αυτά που αισθάνεται ότι οφείλει, αλλά και να διεκδικήσει όμως όλα όσα θεωρεί ότι δικαιούται να εισπράξει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Για τον Παρθένο τα πράγματα είναι πολύ απλά, και συνήθως όλα συμβαίνουν στη σφαίρα του τυχαίου. Όλες τις σχέσεις τις αντιμετωπίζει σαν από σύμπτωση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δε θα δώσει ένα μεγάλο κεφάλαιο από τον εαυτό του, προκειμένου να εισπράξει κι αυτός τα περισσότερα που μπορεί. Η ορθολογική του φύση δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια να ψάξει και να αναζητήσει, σ’ ένα παρελθόν στο οποίο καμία πρόσβαση δεν θα μπορούσε να έχει. Τη στιγμή όμως του μεγάλου απολογισμού, σίγουρα θα αναγνωρίσει ότι κάποια πρόσωπα δεν μπορεί τυχαία να ήρθαν στη ζωή του, αφού του άφησαν μνήμες τέτοιες, ώστε να τον καθορίσουν σε πολλά επίπεδα. Το ερωτικο-σεξουαλικό επίπεδο είναι αυτό που θα τον βάλει σε πιο βαθιούς προβληματισμούς, παρ’ όλα αυτά όμως, θα παραμείνει πιστός στις πεποιθήσεις του, κυρίως σ’ αυτήν που τον κάνει να στέκεται μόνο στα φαινόμενα.

ΖΥΓΟΣ
Σίγουρα, ο γάμος θα λειτουργήσει σαν το πιο ισχυρό σημείο αναφοράς για ένα Ζυγό, ώστε να αναγνωρίσει αμέσως το σύντροφο που μέλλει να παίξει τον καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. Και συνήθως δεν είναι ένας. Το κάρμα που φέρει ένας Ζυγός σε αυτή την ενσάρκωση είναι να ανακαλύψει τις πολυπόθητες εκείνες ισορροπίες ανάμεσα στον εαυτό του και τους άλλους. Μέσα από αυτή τη μακροχρόνια διαδικασία, και τις επίπονες συναισθηματικές εμπειρίες, θα είναι σε θέση αμέσως να εντοπίζει, εάν κάποιος ήρθε στη ζωή του για «καλό» ή για «κακό». Δε θα διστάσει όμως να μπει στη σχέση, ακόμα και αν πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση. Σημασία γι’ αυτόν έχει να ζήσει την εμπειρία μέσα από τη συντροφικότητα, ακόμα και αν πρόκειται να έρθει η στιγμή να ανατραπούν οι ισορροπίες του, για να τις δημιουργήσει εκ νέου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το κατ’ εξοχήν μεταφυσικό ζώδιο θα αναγνωρίσει αμέσως, εάν πρόκειται για σχέση που έρχεται από το μακρινό παρελθόν, μέσα από τον τρόπο που θα αισθανθεί. Εάν αρχίσει να αναδύεται από μέσα του πρωτόγνωρο πάθος, εάν η έλξη είναι τέτοια που δε θα μπορεί ακόμα και ο ίδιος να εξηγήσει, τότε πρόκειται για μία σχέση μοιραία, για την οποία είναι διατεθειμένος να δώσει τα πάντα, ακόμα και αν το κάρμα υπαγορεύει εκείνος να πάρει από αυτή τη σχέση. Δε θα διστάσει ακόμα και αναδρομές σε προηγούμενες ζωές να κάνει, προκειμένου να αποκαλύψει το μυστήριο που τον έχει τόσο πολύ εξιτάρει στη σχέση. Ο τρόπος όμως που επιλέγει να βιώσει τις σχέσεις του ένας Σκορπιός είναι τέτοιος ώστε μόνο μοιραίες και καρμικές σχέσεις να έλκει στη ζωή του.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Φαίνεται πως στην προηγούμενη ζωή του μόνο καλά έκανε ο Τοξότης, γι’ αυτό και στην τωρινή ενσάρκωσή του, επιλέγει πρόσωπα και καταστάσεις για να πάρει, και μάλιστα το καλύτερο, χωρίς ο ίδιος να κοπιάζει ιδιαίτερα γι’ αυτό. Οι άλλοι συνήθως έχουν το πρόβλημα, μέσα από το οποίο θα του χρεώνουν αδιαφορία απέναντι στη σχέση, και ενίοτε ανευθυνότητα. Ένας Τοξότης, συνήθως, αναγνωρίζει μόνο το καλό κάρμα. Και όταν γίνει αυτό, αμέσως θα μπει στη σχέση, με ένα και μόνο αίτημα: να περάσει καλά, να συνεχίσει να ζει τα χρόνια της εφηβείας του, κυρίως μέσα από το αίσθημα της ελευθερίας, προς χάριν του οποίου σε κανένα κάρμα δε θα επιτρέψει να του σταθεί εμπόδιο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο συντηρητικός Αιγόκερως, σ’ ένα πιο υποσυνείδητο επίπεδο, θα μπορέσει να αναγνωρίσει το κάρμα μέσα σε ένα πρόσωπο. Και αυτό μέσα από τη φωνή της λογικής του, που θα του πει πως ελεύθερα μπορεί να κάνει το βήμα, αφού πρόκειται για άτομο σοβαρό, στο οποίο μπορεί να επενδύσει μία σοβαρή σχέση. Ακόμα και αν το κάρμα υπαγορεύει να πάρει εκείνος τα περισσότερα, από την αρχή ακόμα, είναι διατεθειμένος να δώσει, φτάνει μόνο το πρόσωπο που επέλεξε να ανταποκριθεί με τον τρόπο που εκείνος έχει ανάγκη. Ο χρόνος, ο καλύτερος σύμμαχος του Αιγόκερου, θα τον φέρει στη θέση εκείνη που πρέπει, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να αναγνωρίσει τη δικαιοσύνη που θέλει να επιβάλλει το κάρμα και δε θα διστάσει, ακόμα και ετεροχρονισμένα, να αναλάβει τις ευθύνες που κάποτε του αναλογούσαν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Δύσκολο για ένα ζώδιο όπως αυτό του Υδροχόου, που μπορεί να βλέπει τόσο μακριά, να μπορεί μέσα από ένα πρόσωπο να πάρει μηνύματα από το μακρινό παρελθόν. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, θα μπορέσει, αν μη τι άλλο, να αναγνωρίσει ότι κάτι δυνατό τον συνδέει με αυτό το πρόσωπο. Και ο μόνος τρόπος είναι η διέγερση που θα του προκαλέσει στις διανοητικές του χορδές, το πώς ανταποκρίνεται στην επικοινωνία, και βέβαια στο επίπεδο της δόνησης που εκείνος εκπέμπει. Δε στέκεται τόσο στα σημάδια της μοίρας, όσο στο εάν υπάρχει ένας δρόμος κοινής πλεύσης, τέτοιος ώστε να αισθάνεται δίπλα του ένα συνοδοιπόρο. Για να έρθει η στιγμή να αναγνωρίσει ότι μπορεί κάπου κάποτε να είχανε και πάλι μία κοινή πορεία.

ΙΧΘΥΣ
Παντού και πάντα, ο Ιχθύς βλέπει μοιραία πρόσωπα, μοιραίες καταστάσεις, που έρχονται στη ζωή του για να ζήσει αυτό το διαφορετικό, το εξιδανικευμένο, και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θέλει να εξετάσει και το ενδεχόμενο μήπως πρόκειται για κάρμα που αφορά τη δική του οφειλή. Είναι διατεθειμένος να περιμένει μπορεί και μια ζωή ολόκληρη, μόνο και μόνο για να δικαιωθεί, να πάρει αυτό που ζητά, ακόμα και αν όλα δείχνουν ότι μάταια πελαγοδρομεί. Ένα ταξίδι όμως είναι η ζωή για τον Ιχθύ, με απώτερο βέβαια σκοπό, το πολυπόθητο λιμάνι. Σίγουρα, όμως το ταξίδι θα μετρήσει περισσότερο γι’ αυτόν, και ακόμα και αν πρόκειται για μία σχέση βαριάς οφειλής, που του άφησε πικρές μνήμες, πάντα θα αναφέρεται σ’ αυτήν ως κάτι που έζησε σαν μοναδική εμπειρία.
Από την Λίλα Δασκαλάκη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια