Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπορεί να προβλεφθεί η αποβολή στην εγκυμοσύνη;

Η αποβολή είναι μια τραυματική εμπειρία που βιώνει μία στις τέσσερις γυναίκες.
Ως αποβολή ορίζεται η απώλεια μιας εγκυμοσύνης τις πρώτες 20 εβδομάδες.
Πάνω από το 80% των αποβολών συμβαίνουν πριν τη συμπλήρωση των 12 εβδομάδων.
Αυτά τα ποσοστά δεν περιλαμβάνουν τις περιπτώσεις όπου χάνεται ένα γονιμοποιημένο ωάριο πριν θεωρηθεί ότι....

η γυναίκα είναι έγκυος.
Οι επιστήμονες κατόρθωσαν πρόσφατα να επινοήσουν έναν τρόπο που προβλέπει με εκπληκτική ακρίβεια ποιες κυήσεις είναι πολύ υψηλού κινδύνου για αποβολή.
Σύμφωνα με την δρα Κάλτουμ Άνταμ, ερευνήτρια στο Νοσοκομείο St Mary's, στο Μάντσεστερ, το 20% των κυήσεων επιπλέκονται από συμπτώματα αποβολής.
Από αυτές τις κυήσεις, ποσοστό έως 20% καταλήγουν τελικά σε αποβολή.

Συνδυασμός εξετάσεων
Μεταξύ 2009 και 2010, παρακολούθησαν 112 γυναίκες με συμπτώματα επαπειλούμενης αποβολής, οι οποίες όταν τα πρωτοεκδήλωσαν διάνυαν την 6η έως 10η εβδομάδα της κυήσεως.
Κάθε εθελόντρια συμμετείχε στην μελέτη επί 5 εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων υποβαλλόταν σε υπερηχογραφήματα, εβδομαδιαία καταγραφή του πόνου και της αιμορραγία, και εβδομαδιαία μέτρηση των επιπέδων δύο ορμονών στο αίμα της: της προγεστερόνης και της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG).
Άλλες από τις εθελόντριες τελικά απέβαλλαν, και άλλες όχι.

Αφού οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από τις πρώτες εγκύους που εντάχθηκαν στη μελέτη τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως έξι παράγοντες ήταν αυτοί που επηρέαζαν περισσότερο τον κίνδυνο αποβολής:
-το ιστορικό υπογονιμότητας
-τα επίπεδα των δύο ορμονών
-το μήκος του εμβρύου
-η σοβαρότητα της αιμορραγίας και
-η ηλικία του εμβρύου.
Μεμονωμένοι, οι παράγοντες αυτοί δεν μπορούσαν να προβλέψουν με ακρίβεια τον κίνδυνο αποβολής, αλλά όταν οι ερευνητές συνδύασαν δύο από αυτούς –την σοβαρότητα της αιμορραγίας και τα επίπεδα της hCG– δημιούργησαν έναν Δείκτη Βιωσιμότητας της Κυήσεως (PVI), ο οποίος στις επόμενες εθελόντριες προέβλεψε με πολύ μεγάλη ακρίβεια ποιες κινδύνευαν στ' αλήθεια να χάσουν τα μωρά τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η δρ Άνταμ, ο PVI προέβλεψε με ακρίβεια 94% ποιες κυήσεις θα ολοκληρώνονταν και με ακρίβεια 77% ποιες θα κατέληγαν σε αποβολή.
www.onmed.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια