Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΕΝΤΑΣΗ στην πορεία των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Βροχή από μολότοφ, δακρυγόνα και πύρινα οδοφράγματα
Και ενώ όλα κυλούσαν φυσιολογικά στην πορεία διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, το μεσημέρι της Πέμπτης, φρόντισαν οι γνωστοί- άγνωστοι να έλθει… το χάος.
Λίγο μετά τις 13:00 στο Σύνταγμα, περίπου 200 άτομα ηλικίας 19 με 20 ετών μπούκαραν στην ουρά της πορείας και αφού έσπειραν τον πανικό ανέμεσα στους διαδηλωτές, άρχισαν να καταστρέφουν στάσεις Μέσων Μεταφοράς, να προκαλούν φθορές σε καταστήματα και να στήνουν οδοφράγματα.
Φορώντας κουκούλες και γάντια πέταγαν ανεξέλεγκτα πέτρες και ξύλα, ενώ στην συνέχεια, κάποιοι από αυτούς εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, ενώ έβαλαν και φωτιά σε ένα αυτοκίνητο.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα, ενώ οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια σπάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους.
Επεισόδια σημειώθηκαν, επίσης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων, ενώ πέταξαν μολότοφ στο υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα ο πρώτος όροφος να πιάσει φωτιά. Μάλιστα, την ώρα της έντασης όσα καταστήματα ήταν ανοιχτά άρχισαν να κατεβάζουν ρολά ενώ οι υπάλληλοι ταμπουρώθηκαν μέσα.
Λίγο πριν τις 14:30 τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ η μεγάλη πορεία ολοκληρώθηκε παρά το ότι οι κουκουλοφόροι προσπάθησαν να την αμαυρώσουν!
Μάλιστα, κατά τις 15:00 άνοιξαν και οι δρόμοι του κέντρου που έίχαν κλείσει για τις πορείες, με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια