Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζώδια Δεκεμβρίου 2015

Παραδοσιακά ο Δεκέμβριος, έχοντας στο μεγαλύτερο μέρος του τον ήλιο να ανατέλλει από το ζώδιο του Τοξότη, είναι συνδεδεμένος και με τις φιλοσοφικές τάσεις του ζωδίου αυτού. Φέτος είναι διαφορετικός..!
Τα βασικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος , Ζυγός και Αιγόκερως) πρέπει να κρατηθούν ήρεμα, συνετά, διπλωματικά και ανοιχτά στην όποια συνεργασία. Τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης , Ιχθείς) καλό θα τους κάνει να παραμείνουν ρεαλιστές, ειλικρινείς, πειθαρχημένοι και μετρημένοι. Τα σταθερά ζώδια τώρα (Υδροχόος, Ταύρος, Λέων και Σκορπιός) δεν φαίνεται να έχουν να αντιμετωπίσουν κάποια ιδιαίτερα προβλήματα,: πιθανότατα να παίξουν το ρόλο του καθοδηγητή, τους παράγοντες σταθερότητας ή την πηγή έμπνευσης για τους υπολοίπους.
Όμως παρά τον «χαμό» που γίνεται στον κόσμο μας, από τη φύση με τη χειμωνιάτικη εικόνα της, έως και τη λιτή ατμόσφαιρα των εορτών, όλα καλούν τον άνθρωπο να φιλοσοφήσει τη ζωή και τα προβλήματα της. Να αναζητήσει μέσα του τρόπους να βρει λίγη γαλήνη, βιώνοντας το θρησκευτικό μέρος της ύπαρξης.!
 Βιώνουμε ακόμα τον Δεκέμβριο ως μήνα γνώσης, άπλετης ταξιδιάρας σκέψης θρησκευτικού στοχασμού και αισιοδοξίας. Φέτος, ό άνθρωπος της εποχής μας, μέσα στον πικρό προβληματισμό του, σε ατμόσφαιρα φόβου για το αύριο και αμφισβήτησης της ελπίδας για ειρήνη, ψάχνει περισσότερο τους νέους δρόμους ωρίμανσης, παρηγοριάς κι αφύπνισης επιδιώκοντας φιλίες και σχέσεις. Ανιχνεύουμε την επικοινωνία και τη γνώση, ρουφώντας κάθε πληροφορία για τα παγκόσμια δρώμενα, ελπίζοντας μια καλύτερη εξέλιξη, αλλά και μια νέα ιδέα, μια νέα οπτική, που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα μας..!
Η πλανητική εικόνα, περισσότερο από άλλες χρονιές, «σπρώχνει» τη σκέψη μας στην αλλαγή και την αναθεώρηση της στάσης μας στη ζωή. Το πρώτο μισό του μήνα, περιέχει παράλληλα και ώρες με τάσεις για ξαφνικές εκρήξεις θυμού, αλλά και τάσεις ατυχημάτων, για αυτό ας προσέχουμε περισσότερο! Μετά το πρώτο εικοσαήμερο, θα έλεγα ότι ο νους λειτουργεί πιο ρεαλιστικά, αναλύοντας λογικά και πρακτικά τα δεδομένα, διεγερμένος από τις τάσεις του πλανητικού ορίζοντα να εμβαθύνει λίγο πιο αυστηρά στις λάθος τακτικές του παρελθόντος, να τις αναλύσει και να βρει τα λάθος σημεία τους, για να τα τακτοποιήσει στη σωστή θέση με σοβαρότητα. Αυτό δεν θα γίνει άμεσα, ούτε αυτό το μήνα, αλλά μέσα στο χειμώνα και σιγά-σιγά, η πρακτική λογική μπορεί να επιτευχθεί. Μπορεί και πρέπει, μέσα σε αυτήν την πολύ ταραγμένη κατάσταση του κόσμου, (όπου κι αυτό το μήνα το ξαφνικό και δυσάρεστο είναι στα αναμενόμενα, είτε σαν μεμονωμένο γεγονός, αεροπλάνα κλπ, είτε σαν μαζικές διεκδικήσεις ελευθερίας, βλέπε μεταναστευτικό..) ο άνθρωπος σαν μονάδα να αποδεχθεί, έστω πικρά, ότι κάποια πράγματα «ήταν πολύ καλά για να είναι αληθινά..» και να νιώσει ότι υποχρεούται να «ξεχρεώσει» έστω με φόβο και στέρηση τα παρελθόντα λάθη του. Ίσως να πιέζεται βασανιστικά να «βαφτιστεί» στην υπαρκτή πραγματικότητα του για να βρει, φιλοσοφικά, θεωρητικά και πρακτικά, νέους τρόπους καθημερινής λειτουργίας, ώστε να περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα στην κατανόηση του περιβάλλοντος και του εαυτού του. Έτσι όμως, μέσα από ώριμη σκέψη (αποφεύγοντας συνειδητά τα φανταστικά σενάρια, που επίσης υπάρχουν στις πλανητικές προδιαθέσεις..) θα βρει και τη δύναμη, ο απλός πολίτης, να παλέψει για θετική αλλαγή, κρατημένος από την προσωπική λογική, τη δική του διαφάνεια και τον αγώνα του.! Θα βρει νέους δρόμους έκφρασης, νέες ιδέες για να κρατήσει κάποια κεκτημένα του, αφού πρώτα παραδεχθεί, πιεσμένος στις συμπληγάδες των καιρών, ότι στις λογικές κοινωνίες, χωρίς τις νόμιμες υποχρεώσεις και τη συνέπεια μας σε αυτές, δεν μπορούν να υπάρξουν ούτε τα δικαιώματα..!!! Αφού δει, ότι με «τόσες φωλιές λερωμένες..» στη διεθνή πολιτική σκηνή, ουδείς έχει άντερα να τα διεκδικήσει.!

Το πρώτο μισό του μήνα δεν είναι κατάλληλο για να λύσουμε διαφορές σε προσωπικές σχέσεις και συνεργασίες μας! Καλό είναι να προστατεύουμε περισσότερο την υγεία μας, σωματική και ψυχική και να ασχοληθούμε με το πως να συμβιβάσουμε και να βάλουμε σε σειρά, με θετική σκέψη, οικονομικές υποχρεώσεις που χρονίζουν, για να μπορέσουμε να χαρούμε τις γιορτές, προσέχοντας ιδιαιτέρως τη διατροφή και τα λόγια μας.!

Όσο για τα παγκόσμια, οι εξελίξεις, οι αποκαλύψεις και οι επιθέσεις, που θα είναι ξαφνικές και σκληρές, τόσο στα μέτωπα των μαχών όσο και στο διπλωματικό πεδίο, θα μας τρομάζουν περισσότερο στο πρώτο μισό του μήνα. Μετά, ή θα «μαλακώσουν» ή, έτσι θα φτάνουν έως εμάς..! Και, βέβαια, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά διεθνή «άπλυτα» να αποκαλυφθούν μέσα στο χειμώνα, που θα αφορούν όλο τον κόσμο, τόσο στα οικονομικά, όσο και στα μέτωπα της βίας, και στον τομέα διπλωματικές, πολιτικές κι επιχειρηματικές συμφωνίες, επενδύσεις, ενέργεια, ακίνητα, χρηματιστήρια, κλπ. Θα υπάρχουν συνεχώς ειδήσεις και στο προσφυγικό, άλλοτε με δυσάρεστες πληροφορίες και άλλοτε με βάση τον ανθρωπισμό, αφού και σε αυτό, όπως και στα άλλα, δεν έχουμε ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα των προθέσεων διεθνώς, αφού τώρα μαζί με τους κινδύνους μπερδεύονται και πολλές προπαγάνδες και πολλά συμφέροντα, από πολλές πλευρές, πολλές διαφορετικές αιτίες, διεκδικήσεις, ξαφνικές αλλαγές απόψεων κλπ.

Στην Πατρίδα μας , όσο πλησιάζουμε στις γιορτές, ελάχιστα πιο «μαλακά» τα οικονομικά και λίγη υποστήριξη, αλλά και οι κίνδυνοι από τη βία στη γειτονιά μας, ορατοί..!!!


ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ
(Διαβάστε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας)

★ΚΡΙΟΣ
Φυσικά «δεν είδες δεν άκουσες δεν ξέρεις». Διότι αν είδες και ξέρεις πρέπει να πεις, κι αν πεις για αφεντικό ή συνεργάτη που σου χρωστάει, θα πει κι αυτός, και θα μπλέξεις σε λόγια που θα φάνε μήνες να ξεμπερδέψεις, αν ξεμπερδέψεις. Ενώ, αν δεν πεις από θυμό, όσα σχεδόν σίγουρα θα μάθεις, κάποιος άλλος θα αποκαλύψει το θέμα προσεχώς, κι εσύ θα βγεις νικητής χωρίς ρίσκο και χωρίς Χριστουγεννιάτικη πίεση.! Τώρα που εξασφαλίσαμε ηρεμία, πάμε στα καλά του μήνα. Κόσμος όμορφος και αγαπητός έρχεται σπίτι σου για τις γιορτές! Και αγορές για το σπίτι «βλέπω» και οικονομικά πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Από 15 του μήνα παθιασμένος ή και λίγο ζηλιάρης έρωτας, και από 22 νέες επαφές σε δουλειές!
Κριέ, καλύτερα να μη μιλάς και πολύ αυτό το μήνα, αν θέλεις να διατηρήσεις τις σχέσεις σου..

★ΤΑΥΡΟΣ
Επαγγελματικές έννοιες, αλλά και ευκαιρίες βελτίωσης σχεδόν παντού, με λογική και εξυπνάδα. Σχεδόν κάθε μέρα, όλο και κάτι θετικό θα έρχεται, σαν είδηση, ή και σαν φλερτ από θαυμαστή, κι αυτό σου βελτιώνει τη διάθεση. Η υγεία, τη θέλει την προσοχή της, και, μην πιέζεις για τη λύση επαγγελματικών συνέχεια, και μην επιμένεις σε παλιά παράπονα,εστιάζοντας στη βελτίωση σχέσεων του παρόντος.Φόβοι και ανασφάλειες στα οικονομικά; Μια συμβουλή θα σου δώσω μόνο, όσο πιο δημιουργικά και πιο ανέξοδα κινήσεις το θέμα, τόσο περισσότερο μπορείς να ελπίζεις σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό το μήνα μπορείς να βελτιώσεις και οικογενειακές σχέσεις χωρίς ζήλιες ή πιέσεις!

★ΔΙΔΥΜΟΙ
Θα είσαι (και πρέπει να είσαι..) πιο συνεργάσιμος και πιο δοτικός σε όλες στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Το να περιμένεις «πολλά» τώρα, από όπου κι αν τα περιμένεις, σύντομα θα αποδειχθεί ουτοπία! Αν κάτι ήδη τέλειωσε στον έρωτα, για κάποιους πιθανόν ανάμεσα σε φίλους και για άλλους μέσα από το χώρο εργασίας, κάτι νέο να υπάρξει που θα έχει πάθος! Αν η σχέση στην εργασία μπορεί να επηρεάζει και τα οικονομικά σου σκέψου το, γιατί να μπλέξεις τον έρωτα με τα οικονομικά δεν σε συμφέρει. Θέμα υγείας (δικό σου ή δικού σου..) βελτιώνεται, αρκεί να θυμάσαι ότι ο φόβος δεν θεραπεύει, ο ειδικός θεραπεύει! Όλοι, φυλάξτε τα μυστικά σας σε εργασία και σχέσεις.!Δίδυμε, ο Δεκέμβριος ζητά από εσένα μεγάλη προσοχή στις κινήσεις σου γιατί εύκολα θα γίνεις αντικείμενο σχολίων.

★ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μήνας όπου ασάφειες και αναμονές σε κάθε τομέα, περιμένουν να τραβήξεις την κουρτίνα, αποκαλύπτοντας τόσο τα όποια προβλήματα όσο και τους στόχους, τους δικούς σου και άλλων, κι αυτό αφορά και εργασία και οικογένεια.! Να εκφράσεις συναισθήματα και προσδοκίες, βοηθά τις επαφές να πάρουν θετικότερη πορεία και σε αποφορτίζουν ψυχολογικά, αρκεί να μιλάς για προσδοκίες και όχι για απαιτήσεις, και ειδικά, αν η όποια κουβέντα στην οικογένεια ή με τους ανώτερους σου,γίνει στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου! Αυξητικές τάσεις σε οικονομικά και έρωτα! Κάνε έλεγχο σε υγεία και σε οικονομικά και βάλε σταθερό πρόγραμμα και στα δύο. Φύλαξε τα μυστικά!
Καρκίνε, χρειάζεται να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που εκφράζεις τα θέλω αλλά και τα πρέπει σου...

★ΛΕΩΝ
Στο πρώτο μισό του μήνα, (σε καλό μήνα για εσάς..) επιλέξτε συνειδητά, ή δεχτείτε διάλογο, κρατώντας χαμηλούς τόνους, ακόμα κι αν δεχθείτε μικρή κριτική. Εκτιμώντας την αλήθεια αυτών που αποδεδειγμένα σας στήριξαν, κι όχι αντιδρώντας εγωιστικά κερδίζετε και πρακτικά χρήσιμες συμβουλές και βοήθεια για αυτό-βελτίωση που πριμοδοτεί τους στόχους σας, επαγγελματικούς και προσωπικούς! Τώρα που μάθατε ότι ο αυτό-θαυμασμός δεν βοηθά, καιρός να «σπουδάσετε» και το ότι οι στόχοι,-και μάλιστα σε τέτοιες εποχές, θα επιτευχθούν μόνον με συνεχή προσπάθεια κι όχι με «εύκολους» τρόπους. Αν ταξιδέψετε προσοχή στο τιμόνι και αποφύγετε τα ρίσκα, διότι «ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθάει.».
Λέοντα, ήρθε η ώρα να ..προσγειωθείς στη πεζή πραγματικότητα που λέει ότι για να κερδίσεις στο παιχνίδι θα πρέπει και να αγωνιστείς..

★ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το πρώτο μισό του μήνα πρόσεχε τα οικονομικά σου ,και προ πάντων μην διαφωνείς στην εργασία και μην απαιτείς πολλά από άλλους.! Αυτό αφορά και χρήμα και γενικότερη υποστήριξη, τόσο στην εργασία όσο και στο σπίτι, όπου ναι μεν «όλα» μπορούν να γίνουν όπως τα θέλεις, αλλά πάντα και μόνον με λογική, σωστή κρίση και προσωπική προσπάθεια.! Στον έρωτα, καλύτερες μέρες από τους προηγούμενους μήνες, αλλά κι εδώ, πάντα στη λογική ότι, «περισσότερο ψωμί τρώγεται με το μέλι παρά με το ξύδι.»! Αν είσαι νέος κι αναρωτιέσαι, να γίνω ή να μη «γίνω μάνα»; Να γίνεις μάνα ή πατέρας! Διότι το παιδί δεν φέρνει μόνο τις ευθύνες, φέρνει προπάντων χαρές, και τώρα φέρνει και τύχη!
Παρθένε, μήπως να αντιμετωπίζεις τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία και λιγότερο μέτρο; Η ευτυχία ανήκει σε αυτούς που την διεκδικούν!

★ΖΥΓΟΣ
Στο πρώτο μισό του μήνα, αντί να αντιδράς με κρυμμένα νευράκια και μουτριλίνια με συναδέλφους στη δουλειά, ή για αυτά που βαρέθηκες να περιμένεις από σχέση ή συνεργάτες, δες πιο καθαρά, ότι με λίγη ευελιξία, έχεις ευκαιρίες να αυξήσεις τα οικονομικά, να περάσεις τη γραμμή σου και να έχεις χαρούμενες, φλογερές νύχτες, σε περίοδο που άλλοι «νηστεύουν», σε όλα..! Στις ίδιες μέρες, σε τιμόνι και ηλεκτρονικά, ολίγον προσοχή! Αν μπορείς να τακτοποιήσεις οικονομικές υποχρεώσεις με οικογένεια ή ακίνητα ή ίσως κληρονομικά, φορολογικά κλπ, θα έχεις καλές ευκαιρίες ρυθμίσεων. Βάλε σειρά, για να μπορέσεις να ξεκουραστείς στις γιορτές, αφού ξέρεις ότι το έχεις ανάγκη.!
Ζυγέ, τα οικονομικά σου σε απασχολούν έντονα αλλά μπορείς να τα τακτοποιήσεις να κινηθείς μεθοδικά!

★ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το παρασκήνιο συνεχίζεται, και στο πρώτο μισό του μήνα μπορεί να κάνει ενοχλητικές επεμβάσεις στην εργασία σου. Σε συμφέρει να αντιδράσεις τώρα; Όχι.! Τώρα, απλά μαζεύεις όσα στοιχεία υπάρχουν, που είναι και λίγα και σκόρπια, και περιμένεις τον επόμενο μήνα, όπου μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, θα αρχίσεις να μαθαίνεις πολλά και να διασταυρώνεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, για να πάρεις αποφάσεις που συμφέρουν.! Φρόντισε την υγεία σου, με ηρεμία και διατροφή χωρίς υπερβολές, ειδικά αν είσαι σε ηλικία που υποψιάζεσαι λίγο υπέρταση, και φρόντισε να χαρείς τη ερωτική σου γοητεία που αυξάνεται και την οικονομική βελτίωση του μήνα, έχοντας μέτρο στα έξοδα.!
Σκορπιέ με την Αφροδίτη στο δικό σου ζώδιο οι ερωτικές νύχτες δεν θα λείψουν..

★ΤΟΞΟΤΗΣ
Χρόνια σας πολλά !!!Μπορείτε και αξίζει αυτό το μήνα, να ορίσετε νέα γραμμή φιλοσοφίας ζωής, και να υποσχεθείτε σε εσάς, να την ακολουθήσετε σε εργασία και προσωπική ζωή.! Αξίζει να κρατήσετε γερά την αισιοδοξία σας, αλλά και να αποδεχθείτε την χρησιμότητα ορίων, κόπου, προσφορών, ευγένειας κι υπομονής.! Σεβασμό των πάντων, έως «μυρμήγκι», χωρίς εσωτερικά «παζάρια», υπεκφυγές, ή υποτίμηση νοημοσύνης. Συμβιβασμοί θα σας πάνε εκτός πορείας χωρίς ευκαιρίες, θα κουράσουν, κι ίσως σας εκθέσουν. Με αυτή την οπτική, ο μήνας αλλά κι όλη η χρονιά σας έχει ευκαιρίες εργασίας, φιλίες, ήσυχα δημιουργικές-ερωτικές μέρες, και πιθανή επιστροφή αγαπημένου σύντομα!

★ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Στο πρώτο μισό του Δεκεμβρίου, σε επαφές με ανώτερους κρατήστε χαμηλούς τόνους, κι αν χρειαστεί υποχωρήστε σε ανεκτές απαιτήσεις, στο όνομα της επαγγελματικής σταθερότητας! Παράλληλα συνεχίστε να εργάζεστε ήρεμα για τους δικούς σας στόχους, διαθέτοντας και κάποιο από το λίγο χρόνο σας για ξεκούραση, αφού το έχετε ανάγκη! Η περισυλλογή των ημερών, βοηθάει να προετοιμάσετε σημαντικά όνειρα, για να τα κάνετε πράξη μετά τα γενέθλια σας. Να φυλάγεστε από πιθανό παρασκήνιο, προσέχοντας τι λέτε και σε ποιόν είναι σημαντικό, τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές, που μάλλον θα τις περάσετε ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς. Οικονομική σταθερότητα, με λογικές ανοδικές διαθέσεις.
Αιγόκερε, κινήσου ευέλικτα, αλλά και προσεκτικά.

★ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Μετά το πρώτο τρίτο του μήνα, οι ανησυχίες σας στην καριέρα καταλαγιάζουν, και για κάποιους που έχετε εργαστεί για καιρό σκληρά και με διαφάνεια, η εποχή θα σημάνει και το ξεκίνημα πορείας προς αναγνώριση. Δε βλέπετε άμεσα ζεστό χρήμα, όμως η βελτίωση είναι κοντά. Όσοι μπορείτε, κλείστε παλιές υποθέσεις που αφορούν δάνεια, ασφαλιστικά,φορολογικά, κλπ, όπου ίσως πετύχετε πιο βατούς νομικούς όρους, που αναλογούν στις δυνατότητες. Στο πρώτο μισό του μήνα, μην απαντάτε σε προκλήσεις πουθενά, με ανώτερους, με, ή για πεθερικά, κλπ. Μη συζητάτε «όρους» με ανθρώπους, που δεν έχετε ακόμα αποφασίσει κοινή πορεία . Από 22, φυλάξτε τα ερωτικά μυστικά..!
Υδροχόε, ήρθε η ώρα να οπλιστείς με διπλωματία και ευελιξία, ειιδκά στις επαφές σου με ανωτέρους..

★ΙΧΘYEΣ
Γνωρίζετε καλά την τακτική που λέγεται «παθητική αντίσταση..» κρατήστε την, είτε μπορείτε να αποφύγετε κατάσταση να χρησιμοποιούν εσάς ή το έργο σας, εμποδίζοντας παράλληλα τους στόχους σας είτε όχι, τουλάχιστον στο πρώτο μισό του μήνα! Η υγεία, παρά το κουραστικό κυνήγι της καριέρας, απαιτεί ξεκούραση και υγιεινή διατροφή, ενώ τα οικονομικά με τις δυσκολίες και τους άπειρους υπολογισμούς, «έχουν σκοπό» να σας μετατρέψουν σε «ειδικό» για οικονομικά Χριστούγεννα! Μη «σκάτε» η λιτότητα είναι για εσάς το τελευταίο.! Το πρώτο, η αγάπη, έχει θετικές προδιαθέσεις, κοινωνικά κι ερωτικά, και μετά τις 22 θα το δείτε, αν είστε ρεαλιστές, εκλεκτικοί, και δεν περιμένετε πολλά..!
Ιχθύ, αγωνίζεσαι με όλες σου τις δυνάμεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου, έστω και αν ο Δεκέμβριος σε περιορίζει αρκετά.
Να έχουμε έναν ειρηνικό και καλό μήνα!!
Σοφία Μπαλδζή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια