Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς θα πληρώσουν τα 12 ζώδια τα τέλη κυκλοφορίας;

Θα πληρώσουν, θα καθυστερήσουν ή δεν θα δώσουν ούτε... την ευχή τους;
Έφτασε η στιγμή της αλήθειας για τα τέλη κυκλοφορίας και οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού ετοιμάζονται να πάνε στο γκισέ της τράπεζας για να πληρώσουν τη «λυπητερή» για το όχημά τους.

Ποιοι από αυτούς είναι οι αρνητές, ποιοι οι «κολπατζήδες», και ποιοι οι πρόθυμοι; 
ΚΡΙΟΣ: Με το που θα λάβει το ειδοποιητήριο θα είναι ένας συνδυασμός Λυδίας Κονιόρδου στην Επίδαυρο και Στήβεν Σηγκάλ σε κινηματογραφική σκηνή που «προσφέρει» τον κακό χαμό. Από την άλλη η «ρόδα» και η «γκαζιά» είναι γλυκιά. Έτσι, προτού ο «αλέκτωρ λαλήσει τρείς» θα στηθεί να πληρώσει ενώ θα βάλει ringtone στο κινητό του τώρα «Πληρώνω, γι' αυτά που έζησα και ζω μέσα στο χρόνο».

ΤΑΥΡΟΣ: Μόλις λάβει το ειδοποιητήριο θα μείνει κόκαλο. Θα φουσκώσει, θα ξεφουσκώσει και θα φορτώσει. Έπειτα θα κατευθυνθεί να πληρώσει αφού πρώτα περάσει τον «άτυχο» ταμία από «γενεές 14». Έτσι μόλις ο Ταύρος θα έχει κάνει την ψυχοθεραπεία του, δαπάνη δημοσίου, θα σκεφτεί: «Ωραία, άλλος ένας λογαριασμός... έχει εξοφληθεί».

ΔΙΔΥΜΟΙ: Μόλις λάβει το «χαρτί» της ειδοποίησης θα πάρει τηλέφωνο στο πρωινό του Παπαδάκη να καταγγείλει και να επικοινωνήσει το πρόβλημα με το ευρύ κοινό. Ίσως προς στιγμή το βάλει σε δημοπρασία στο ebay αλλά τελικά θα πάρει τα αδέλφια του ή κάποιον συγγενή και αφού θα του έχει μιλήσει 50 λεπτά στο κινητό θα του πει «δεν κάνεις έτσι να με εξυπηρετήσεις να πληρώσω τα τέλη;».

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Μαύρη και αποφράδα ημέρα θα είναι μόλις θα έχει το «μπουγιουρντί» στα χέρια του. Διότι, θα σου πει «είχα κάνει τα κουμάντα μου» αλλά αυτό δεν ήταν σε αυτά αφού ως γνωστόν διαθέτει «επιλεκτική μνήμη» και δεν συγκράτα τριψήφια νούμερα. Τελικά, θα πάει να πληρώσει και αφού θα μουρμουράει τι είναι η πατρίδα μας, μην είναι οι κάμποι ,οι λόγγοι, τα βουνά θα πληρώσει με χαμόγελο για την Ελλάδα...

ΛΕΩΝ: Όταν έχει γεννηθεί large κάποιος, όπως ο βασιλιάς του ζωδιακού, δεν τον νοιάζουν αυτά. Μόλις έρθει το «χαρτί» θα πει «κλάιν» που λένε και στην Θεσσαλονίκη και θα το πετάξει. Από την άλλη, γιατί να αγχωθεί αφού είναι σίγουρος πως θα έχει παράταση; Έτσι, μέσα στον Γενάρη θα πάει στην τράπεζα και θα πληρώσει αλλά τα χέρια του θα τρέμουν σαν πιτσαδορου με πάρκινσον αφού θα είναι και τα τελευταία χρήματα που θα έχει στην τσέπη λόγω ότι τις γιορτές «κάηκε το πελεκούδι».

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Έχοντας στα χέρια του έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που θα ζήλευε και ο Σόιμπλε, απλά τραβάει μια γραμμή στην λίστα των υποχρεώσεων. Προτού το μελάνι από τον εκτυπωτή στεγνώσει θα είναι στο ταμείο σαν τον «Καλό στρατιώτη Σβέικ». Θα πληρώσει και θα ευχαριστήσει τον ταμία μα και τον Θεό γιατί μπορεί να έχει συνέπεια στις συναλλαγές του.

ΖΥΓΟΣ: Του έρχεται το χαρτί. Το κοιτάει και το ξανακοιτάει και σκέπτεται τα ρούχα και τις κολόνιες που είχε «μπανίσει» για τις γιορτές. Όμως το ζώδιό του αποτελεί και τη ζωδιακή έξαρση του πειθαρχημένου Κρόνου. Έτσι, μεταξύ του «θέλω» και του «καθήκοντος» επικρατεί το δεύτερο. Θα κατευθυνθεί να πληρώσει και θα υπογράψει βγάζοντας από την τσέπη του την πένα Mont blank.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Εντάξει, δεν είναι και το καλύτερό του αλλά από την στιγμή που το «χαρτί» του ήρθε ανά χείρας, θα πρέπει η κατάσταση να τελειώσει. Θα «φορέσει» το πιο ερωτικό του βλέμμα και θα πάει στον κισέ. Αν και θα μπορούσε να πληρώσει «με αντάλλαγμα το... κορμί του» ένας Σκορπιός πάντα πληρώνει, άσχετα εάν μέσα στα χαρτονομίσματα... δίνει χαρτάκι με τον αριθμό του κινητού του.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Είτε το λάβει είτε δεν το λάβει δεν τρέχει κάστανο αφού ως Τοξότης σκέπτεται πως «μια ζωή την έχουμε». Θα αφήσει να περάσουν οι γιορτές και αφού θα έχει στεγνώσει τελείως από χρήματα θα πάρει την μαμά του να της πει τα κάλαντα των Θεοφανείων ζητώντας της 200-300€ δανεικά . Έτσι θα πάει και θα πληρώσει στέλνοντας με δικά της λεφτά την μάνα του (*ή όποιον άλλο συγγενή μπορέσει να «χώσει»). Αυτό είναι που λένε με ξένα κόλλυβα... κάνει μνημόσυνο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Με κυβερνήτη τον Κρόνο μην περιμένεις πως είναι επαναστάτης χωρίς αιτία. Θα κοιτάξει με «διάφορους» τρόπους πώς θα εξοικονομήσει χρήμα προκειμένου να είναι συνεπής κατά το μέτρο του δυνατού. Μπορεί να βρίζει υπουργεία, νομαρχίες και κυβερνήσεις αλλά είναι η κλασική περίπτωση που, όπως λέει και η παροιμία, «σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει». Αντίθετα πληρώνει και σχεδόν πάντα στην ώρα του...

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Λάτρης της αντίδρασης μόλις έρθει το «χαρτί» θα κάνει την επανάστασή του. Θα το κρατήσει, θα εγείρει ενστάσεις, θα «κράξει» την κυβέρνηση αλλά τελικά δεν θα πάει στην τράπεζα να το πληρώσει. Έτσι από καπρίτσιο θα το πληρώσει μέσω web banking γιατί η επανάσταση ξεκινά από το διαδίκτυο.

ΙΧΘΥΕΣ: Ως παιδί του Ποσειδώνα θα ψάξει να σκαρφιστεί τρόπους να μην πληρώσει. Όχι πως του είναι δύσκολο αφού αν πάρει την απόδειξη από κάποιον που έχει πληρώσει «παίζει» να την σκανάρει και με λίγο photoshop να γίνουν... θαύματα . Δύσκολα θα πάει στο ταμείο. Εκτός, και αν υπάρχει φιλότιμο από κάποιον άλλο και το πληρώσει αυτός αποδεικνύοντας πως ο Άγιος Βασίλης είναι υπαρκτός.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια