Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πες μου πώς τρως, να σου πω ποιά είσαι

Τρως γρήγορα ή αργά; Σου αρέσει να τα κάνεις όλα αχταρμά ή να ξεχωρίζεις τις τροφές; Οι συνήθειες του φαγητού δείχνουν πολλά για την προσωπικότητά σου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τσέκαρε αν όσα λένε ισχύουν. Κάνε το παρακάτω τεστάκι και πές μας κατά πόσο πέφτει μέσα.

Πώς τρως;....


Μπορείς να επιλέξεις περισσότερες από 1 απαντήσεις
  1. Γρήγορα, χωρίς ανάσα
  2. Αργά και τελετουργικά
  3. Με οργάνωση, διαχωρίζοντας τις τροφές στο πιάτο να μην ακουμπά η μια την άλλη
  4. Μεμονομένα: δε μπορείς να ανακατεύεις γεύσεις, τρως ένα ένα τα τρόφιμα
  5. Τ΄ανακατεύεις όλα μαζί πριν φας
  6. Με θόρυβο! Ρουφάς τη σούπα με θόρυβο, τρως τις μπουκιές με μάσημα που ακούγεται και δε σε νοιάζει
  7. Πρώτα προετοιμάζεις το φαγητό, κόβεις κομματάκια το κρέας, ρίχνεις αλάτι κτλ και μετά ξεκινάς να τρως
  8. Θέλεις πάντα το διαφορετικό, το εξοτικό, το περίεργο
  9. Τσιμπολογάς
Τρως αργά με το πάσο σου
Αν είσαι από αυτούς που τελειώνουν τελευταίοι το γεύμα τους, τρώγοντας αργά κι απολαμβάνοντας την κάθε μπουκιά είναι από τα άτομα που θέλουν να ζουν την κάθε στιγμή ενώ λατρεύεις τη ρουτίνα και την επιζητάς. Μερικές φορές είσαι και λίγο ισχυρογνώμων.

Τρως γρήγορα, χωρίς ανάσα
Οι άνθρωποι που τρώνε λαίμαργα χωρίς να παίρνουν ανάσα είναι αυτό που θα λέγαμε πολυτεχνήτες. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα πολλά πράγματα και είσαι πάντα συνεπείς στις χρονικές προθεσμίες. Είσαι επίσης ιδιαίτερα δοτική και νοιάζεσαι περισσότερο για τις ανάγκες των άλλων παρά για τις δικές σου.

Τρως με οργάνωση διαχωρίζοντας τις τροφές στο πιάτο να μην ακουμπά η μια την άλλη
Αν πριν καν ξεκινήσεις να τρως διαχωρίζεις τις τροφές στο πιάτο έτσι ώστε να μην ακουμπά η μια την άλλη - για παράδειγμα το κρέας να μην είναι πάνω στο ρύζι ή τον πουρέ και τη σαλάτα - τότε μάλλον η οργάνωση και ο προγραμματισμός έχουν μεγάλη σημασία στην προσωπική σου ζωή. Το σπίτ σου και το γραφείο σου είναι πάντα σε τάξη ενώ συνηθίζεις να επωμίζεσαι όλες τις ευθύνες και αυτό γιατί θέλεις τα πράγματα να γίνονται πάντα με τον δικό σου τρόπο. Δεν χαρακτηρίζεσαι από ιδιαίτερη ευελιξία και δύσκολα χαλαρώνεις.

Τρως με τη σειρά ένα-ένα τα τρόφιμα. Δε μπορείς ν΄ανακατεύεις τρόφιμα και γεύσεις
Αν δεν μπορείς να μπερδεύεις τρόφιμα και γεύσεις μάλλον έχεις πρόβλημα προσαρμοστικότητας. Τα περισσότερα άτομα που τρώνε με αυτή την τακτική διακατέχονται από μεθοδισμό και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια. Από την άλλη απεχθάνονται τις αλλαγές και δεν μπορούν να αφεθούν στο "όπου τους πάει ο άνεμος και η μοίρα". Θέλουν να έχουν πάντα τον έλεγχο.

Τρως ανακατεμένο αχταρμά. Σου αρέσει να κάνεις μίξεις και ν΄ανακατεύεις τα τρόφιμα
Αν σου αρέσει να λιώνεις τα τρόφιμα ή να τ΄ανακατεύεις μεταξύ τους πριν φας την πρώτη μπουκιά είσαι ανοιχτή στο νέο αλλά και σε πειραματισμούς. Οι άνθρωποι που κάνουν μίξεις γεύσεων είναι συνήθως εξωστρεφείς, χτίζουν σχέσεις φιλικές κι ερωτικές σε γερά θεμέλια και αναλαμβάνουν ευθύνες. Από την άλλη έχουν ένα πρόβλημα στην ιεράρχηση αφού δεν μπορούν να αποφασίσουν τι να κάνουν πρώτα και τι ν΄αφήσουν γι΄αργότερα ενώ αντιμετωπίζουν θέματα συγκέντρωσης και το μυαλουδάκι συχνά ταξιδεύει. 'Άλλωστε, αυτό φαίνεται κι από τον τρόπο που τρώνε.

Τρως με θόρυβο
Αν τρως το φαγητό με θόρυβο ρουφώντας τη σούπα ή μασουλώντας τη μπουκιά είσαι ελεύθερο πνεύμα που δύσκολα μπαίνει σε καλούπια ενώ δε σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γνώμη των άλλων. Είσαι ευθύς και ειλικρινής σε σημείο που σε αρκετές περιπτώσεις δείχνεις να είσαι αγενής ή δίχως τρόπους

Τρως αφού πρώτα κόψεις το φαγητό σε κομματάκια και κάνεις την απαραίτητη προετοιμασία/τελετουργία
Πριν ξεκινήσεις θα κόψεις το κρέας σε κομμάτια, θα ρίξεις λαδάκι, αλατάκι κι ότι άλλο χρειαστεί και μόνο όταν το κάνεις θα φας. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία είσαι ιδίαιτερα ονειροπόλα, θέτεις στόχους και προσπαθείς για να τους πετύχεις. Από την άλλη δεν αφήνεις τον εαυτό σου να χαρεί τη στιγμή και το παρον.

Τρως περίεργες γεύσεις, εξωτικές και διαφορετικές
Πάντα ψάχνεις για μια διαφορετική γευστική εμπειρία και ζητάς γεύσεις ιδιαίτερες πέρα από τα συνηθισμένα; Μάλλον σου αρέσουν τα ρίσκα σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Οι άλλοι σε βλέπουν γενναία και κοινωνική ενώ δύσκολα κάποιος θα σε χαρακτήριζε βαρετή.

Τρως λίγο απ΄όλα τσιμπολογώντας
Αν τρως από λιγούρα κι όχι απο πείνα, σου αρέσει να δοκιμάζεις τα πάντα από λίγο και να τσιμπολογάς, να μαθαίνεις την ιστορία πίσω από κάθε πιάτο, τότε εκτός από εξαιρετικά επιλεκτική, γνωρίζεις απόλυτα τι θέλεις από τη ζωή σου. Είσαι περίεργημ ποθείς για γνώση και συχνά απευθύνεις ερωτήσεις ενώ είσαι έτοιμη για το νέο ανά πάσα ώρα και στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια