Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το πιο βρώμικο σημείο στο σώμα

Πώς να το καθαρίσετε
Μπορεί να κάνετε ντους κάθε μέρα και να φροντίζετε να καθαρίζετε προσεκτικά κάθε σημείο στο σώμα μας, αλλά το πιθανότερο είναι πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο που όχι μόνο δεν το καθαρίζετε όσο καλά νομίζετε, αλλά είναι πιθανό να μην το καθαρίζετε και καθόλου.
Είναι ένα σημείο στο οποίο το νερό και το σαπούνι δεν φτάνουν εύκολα και ως εκ τούτου πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, για να μην συσσωρεύονται εκεί μικροοργανισμοί, βρομιές, νεκρά κύτταρα, βακτήρια κλπ.

Αυτό το σημείο δεν είναι άλλο από τον ομφαλό σας (ή αλλιώς αφαλός). Επειδή το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο έχει πολύ πυκνές πτυχώσεις, είναι δύσκολο να καθαριστούν τα σημεία ανάμεσα σε αυτές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται λοιμώξεις, ερεθισμοί και δυσοσμία από εκείνο το σημείο.

Πώς να καθαρίσετε τον αφαλό σας

Αν ο ομφαλός σας στρέφεται προς τα μέσα:
Πριν από κάθε ντους, μουλιάστε λίγο βαμβάκι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπατονέτα) σε οινόπνευμα και καθαρίστε τον ομφαλό σας προσεκτικά με αυτό.
Κατά τη διάρκεια του ντους, με μια διαφορετική μπατονέτα βάλτε λίγο σαπούνι σώματος και καθαρίστε τον ομφαλό σας πολύ καλά, όπως ακριβώς και με το οινόπνευμα.
Στη συνέχεια, πλύνετε τον ομφαλό σας με χλιαρό νερό και στεγνώστε το καλά με μια βαμβακερή πετσέτα.

Αν ο ομφαλός σας προεξέχει:
Μουλιάστε ένα κομμάτι μιας βαμβακερής πετσέτας και εφαρμόστε σε αυτό λίγο σαπούνι σώματος.
Καθαρίστε τον αφαλό σας με αυτό και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Στεγνώστε καλά τον αφαλό σας με μια καθαρή πετσέτα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια