Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ασθενείς με αρθρίτιδα κρύβουν την πάθηση στην εργασία

Ο φόβος της ανεργίας, αλλά και οι πολλές ώρες εργασίας, ακόμη και σε περίοδο ασθένειας, βλάπτουν σοβαρά την υγεία των κατοίκων της χώρας μας...
΄Ερευνα στη χώρα μας έδειξε ότι έως και 30% των ατόμων με αρθρίτιδες διστάζουν να αναφέρουν την πάθησή τους στους συναδέλφους και στους εργοδότες τους από το φόβο της ....

διάκρισης και της απώλειας της εργασίας.
Όπως αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Αρθρίτιδα, όπως έχει οριστεί η σημερινή, οι ρευματικές και οι μυοσκελετικές παθήσεις, όπως η οσφυαλγία, το αυχενικό σύνδρομο και οι φλεγμονώδεις αρθρίτιδες (ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική, ψωριασική αρθρίτιδα) καθώς και η οστεοαρθρίτιδα επηρεάζουν τους Έλληνες περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Υπολογίζεται ότι σήμερα στην Ελλάδα ζουν περίπου 100.000 ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα με το 25% να σταματά να εργάζεται σε διάστημα 5 ετών. Επίσης υπάρχουν 25.000 ασθενείς, στην πλειονότητά τους νεαροί άνδρες, με αγκυλοποιητική σπονδυλοαθρίτιδα ενώ περισσότερα από 2.000.000 άτομα της τρίτης ηλικίας υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας Πέτρος Σφηκάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η έγκαιρη και ακριβής διάγνωση της παθήσεως από ειδικό ρευματολόγο και η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση αποτελούν προϋπόθεση για την καλή ποιότητα ζωής των ασθενών και την παραμονή τους στην εργρασία.

Σημειώνεται ότι λειτουργεί από την Εταιρεία τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους ασθενείς με ρευματολογικά νοσήματα.
Τηλ: 210 82 37 302 helpline@arthritis.org.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια