Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σε βακτήριο 3.500.000 ετών το μυστικό της νεότητας

Ενα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία του ελιξιρίου της ζωής βρίσκονται Ρώσοι επιστήμονες.
Ο επικεφαλής ερευνητής του Tyumen Scientifi c Center Σεργκέι Πετρόφ και η ομάδα του ανακοίνωσαν ότι έχουν σημειώσει πρόοδο στην αποκωδικοποίηση του DNA ενός αρχαίου βακτηρίου, ηλικίας 3.500.000 ετών, το οποίο....

θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ανθρώπων.
Οι πρώτες δοκιμές του Βάκιλου F, όπως ονομάζεται, σε ζώντες οργανισμούς, όπως τα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία, τα ποντίκια και οι μύγες, έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα.
«Σε όλα αυτά τα πειράματα ο Βάκιλος F ενίσχυσε την ανάπτυξη και ενδυνάμωσε το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα πειράματα στα ανθρώπινα ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια ήταν επίσης πολύ αισιόδοξα» εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής του Tyumen Scientifi c Center, Σεργκέι Πετρόφ.
Το εν λόγω βακτήριο ανακαλύφθηκε το 2009 από τον δρα Ανατόλι Μπρουκόφ, επικεφαλής του τμήματος Γεωκρυολογίας του πανεπιστημίου της Μόσχας, ενσωματωμένο σε κατεψυγμένο πέτρωμα στην περιοχή Γιακουτία της Σιβηρίας.

Πειράματα
«Πραγματοποιήσαμε πολλά πειράματα και διαπιστώσαμε σημαντική επίδραση του βακτηρίου στη μακροζωία και τη γονιμότητα, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα τον μηχανισμό δράσης του» πρόσθεσε ο Μπρουκόφ, επισημαίνοντας ότι στόχος τους είναι να κατανοήσουν τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά των γονιδίων που επέτρεψαν στον Βάκιλο F να επιζήσει στο παγωμένο υπέδαφος της Σιβηρίας.
Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο Βίκτορ Τσερνιάφσκι, το βακτήριο θα μπορούσε μελλοντικά να βελτιώσει την υγεία των ανθρώπων, οδηγώντας στην ανακάλυψη ενός «ελιξιρίου νεότητας», αφού τα γηραιά ποντίκια στα οποία ήδη δοκιμάστηκε «όχι μόνο άρχισαν να χορεύουν, αλλά απέκτησαν και απογόνους».
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια