Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σκορπιός 23/10 - 22/11

Χαρακτηριστικά
Ο Σκορπιός είναι το 8ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το δεύτερο από τα ζώδια του φθινοπώρου και αντιπροσωπεύει την καρδιά του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Σκορπιού από τις 23 Οκτωβρίου ως τις 22 Νοεμβρίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Σταθερή. Στοιχείο του είναι το Νερό. Κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο Πλούτωνας (μοντέρνα) και ο Αρης (παραδοσιακή αστρολογία). Εδώ, η Σελήνη βρίσκεται σε πτώση, η Αφροδίτη σε αδυναμία (μαζί με τον Κριό), ο Αρης σε κυριαρχία (μαζί με τον Κριό) και ο Ουρανός βρίσκεται σε έξαρση και ο Πλούτωνας σε κυριαρχία
Στοιχείο: Νερό
Προτερήματα: Ισχυρός, παθιασμένος, αποφασιστικός, μαγνητικός
Μειονεκτήματα: Ζηλιάρης, μνησίκακος, καταπιεστικός, ισχυρογνώμων
Κυρίαρχος Πλανήτης: Πλούτωνας
Σύμβολο: Σκορπιός
Απόφθεγμα: Ελέγχω
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Γεννητικά όργανα
Λίθοι: Οπαλίνα, ρουμπίνι, μαργαριτάρι
Φυτά: Ιβίσκος, γεράνια
Χρώματα: Μαύρο, σκούρο κόκκινο
Ταιριάζει με: Αιγόκερω, Λέοντα, Ιχθύες
Διάσημοι Σκορπιοί: Πάμπλο Πικάσο, Χίλαρι Κλίντον, Φρανσουά Μιτεράν, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Ντιέγκο Μαραντόνα, Χέντι Λαμάρ

Δυνατότητες Ανάπτυξης
Έχει την ικανότητα να συγχωνεύει τον εαυτό του και τις πηγές του με άλλους, ανοίγοντας το δρόμο για την αλληλεξάρτηση και το μοίρασμα.
Γενικά χαρακτηριστικά και Ψυχολογικές τάσεις
Κύρια χαρακτηριστικά του Σκορπιού είναι η ισχυρή θέληση, η επιμονή, η αποφασιστικότητα, τα έντονα και πολύ βαθιά συναισθήματα που αναπτύσσει, το πάθος του, ο μαγνητισμός του, η μυστικοπάθεια που τρέφει τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους άλλους, τα τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης και ο πόλεμος που συχνά κηρύσσει με τον ίδιο του τον εαυτό. Μυστήριος και απόμακρος, κρατάει πολλά πράγματα για τον εαυτό του και μόνο, απολαμβάνει ιδιαίτερα την απομόνωση και δεν αισθάνεται ιδιαίτερα όμορφα όταν είναι με πολύ κόσμο. Εχει ένα ιδιαίτερο πείσμα να μένει αμετάβλητος και σταθερός στις πεποιθήσεις και τους τρόπους του και παθιάζεται με οτιδήποτε και αν καταπιαστεί.
Παλεύει μέχρι τελικής πτώσης για τα κεκτημένα του και δεν ανήκει στους ανθρώπους που ανέχεται εύκολα την ήττα, ιδιαίτερα σε δραστηριότητες τέτοιες που μπορεί να προέλθει ή να χαθεί μεγάλο κέρδος. Το μεγάλο βάθος και η τεράστια δύναμη των συναισθημάτων του πολλές φορές τον οδηγούν σε προσκόλληση προς κάποιο άτομο, που μπορεί να καταλήξει είτε σε ολοκληρωτική αφοσίωση, είτε σε ακραίες συμπεριφορές. Τα χτυπήματα που δέχεται από μικρή ηλικία τον δυναμώνουν και μεγαλώνουν την δύναμη που έχει ήδη έμφυτη μέσα του. Πεισματάρης και εγωιστής καθώς είναι, υποτιμάει τον τρόπο που ενεργούν και σκέφτονται οι άνθρωποι γύρω του και έτσι χάνει πολλές ευκαιρίες να κερδίσει πολλά από αυτούς.
Στην συναισθηματική του ζωή παθιάζεται, διακατέχεται από έντονη σεξουαλικότητα, θεωρείται κατά βάση πιστός και σε περίπτωση άτυχης επιλογής ·ιδιαίτερα στον γάμο- είναι αρκετά δύσκολο να χωρίσει. Το ερωτικό του ένστικτο είναι αυτό που συχνά τον οδηγεί να διαλέξει το μονοπάτι που θα ακολουθήσει. Αυτό της δημιουργικότητας ή της αυτοκαταστροφής. Πολλές φορές τα ίδια του τα συναισθήματα είναι τέτοια που μπορούν να τον οδηγήσουν σε καταστάσεις μεγάλης και ανεξέλεγκτης ζήλιας και κτητικότητας ακόμα και με τους φίλους τους. Όλα αυτά τα πάθη που του δημιουργούνται, είναι προϊόντα της βαθύτατης εσωτερικής του μοναξιάς, αφού τελικά ποτέ δεν επιτρέπει και σε κανένα να μάθει και να συμμεριστεί τις ευαισθησίες του.
Ακροβατώντας συχνά ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, με την ίδια ένταση και με συνένοχο την έντονη καχυποψία που τον διακατέχει, πλάθει συχνά μύθους στο γεμάτο φαντασία μυαλό του, που μπορούν να τον οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα και σε επικίνδυνες καταστάσεις. Το πολύ δυνατό του ένστικτο μπορεί να τον βοηθήσει πολλές φορές είτε για να προχωρήσει μπροστά, είτε για να αποφύγει τις κακοτοπιές. Μην ξεχνάτε ότι ο Σκορπιός αντιπροσωπεύει όλες τις μυστικές και κρυφές δυνάμεις του σύμπαντος και είναι εντελώς φυσικές οι συνεχείς αναζητήσεις του για απαντήσεις. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο και οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο, ακολουθούνται από ένα ισχυρό κάρμα.
100 χαρακτηριστικά των Σκορπιών

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια