Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

13% και 6% για ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Δύο κατηγορίες ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποφάσισε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, επιβάλλεται ΦΠΑ 13% σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, 6% σε φροντιστήρια και ΙΕΚ, ενώ απαλλάσσονται τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.
Το Μαξίμου φαίνεται πως....
κατέληξε στις συγκεκριμένες αποφάσεις, καθώς υπήρξε δυστοκία στην εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων.
Στην κυβέρνηση, άλλωστε, φαίνεται πως επικράτησαν σκέψεις, ότι η φοίτηση ενός παιδιού σε ιδιωτικό σχολείο είναι αποτέλεσμα επιλογής των γονέων, κάτι που σημαίνει ότι οι γονείς είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις, σε αντίθεση με τα φροντιστήρια, τα οποία αφορούν τη μέση οικογένεια.
Παράλληλα, αναγνωρίζεται πως υπάρχει πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς, ειδικά φέτος που έμειναν εκτός δημόσιων παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά.

Παν. Ρήγας: Το μέτρο του 23% χτυπά τα λαϊκά στρώματα

Νωρίτερα και πριν γίνουν γνωστές οι τελικές αποφάσεις, την αντίθεσή του με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, διατύπωσε μιλώντας στο Mega, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Ρήγας.

Μίλησε για λάθος μέτρο και διευκρίνισε ότι «το 23% στην εκπαίδευση χτυπάει τα παιδιά κυρίως των λαϊκών τάξεων. Αυτά πάνε φροντιστήριο, που δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα. Έτσι όπως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα αυτή τη στιγμή δεν μπορούν αυτά τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα για τις εισαγωγικές εξετάσεις».

Το σημαντικότερο, όπως είπε ο γγ της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «το 23% δεν θα έχει οικονομικά αποτελέσματα. Θα υπάρξει φοροδιαφυγή, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οι επιχειρήσεις, θα κλείσουν, θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων και ταυτόχρονα θα αρχίσει το μαύρο χρήμα. Άρα φοροδιαφυγή, κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης, είναι μια πίεση» και γι' αυτό αναζητούνται ισοδύναμα.

Ερωτηθείς, μάλιστα, για το αν υπάρχει διχασμός μέσα στο κόμμα, απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά με τη βοήθεια του ελληνικού λαού», επισημαίνοντας ότι ήταν «δύσκολες επιλογές, δεν είναι η συμφωνία το πρόγραμμά μας».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια