Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν χειρότερης ποιότητας σπέρμα

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ / Obesity Οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν χειρότερης ποιότητας σπέρμα
Ανάμεσα στις άλλες επιπτώσεις για την υγεία τους που κάθε λίγο και λιγάκι μαθαίνουν οι παχύσαρκοι, έρχεται να προστεθεί άλλη μια, που έχει να κάνει με την ποιότητα του σπέρματος των ανδρών.
Σύμφωνα με μια νέα Αργεντινή επιστημονική έρευνα...

η παχυσαρκία ενός άνδρα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματός του.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι οι παχύσαρκοι τείνουν να έχουν λιγότερο κινητικό σπέρμα και συνεπώς σχετικά μικρότερη γονιμότητα σε σχέση με τους λεπτούς άνδρες.
Προηγούμενες μελέτες είχαν καταλήξει σε αντικρουόμενα συμπεράσματα για την επίπτωση του πάχους στη γονιμότητα του άνδρα.
Η νέα μελέτη, που έγινε από ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Κόρντομπα στην Αργεντινή, υπό τη δρα Άννα Καρολίνα Μαρτίνι και η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Fertility and Sterility" (Γονιμότητα και Στειρότητα), έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το πάχος επηρεάζει αρνητικά την κινητικότητα του σπέρματος.
Επίσης οι παχύσαρκοι βρέθηκαν να εκκρίνουν χαμηλότερες ποσότητεςενός ενζύμου (NAG), η συγκέντρωση του οποίου στο σπέρμα θεωρείταισημαντικός δείκτης για το πόσο καλά λειτουργεί η επιδιδυμίδα. Είναι η πρώτη μελέτη διεθνώς που διαπιστώνει τέτοια αρνητική επίπτωση τηςπαχυσαρκίας στην επιδιδυμίδα.
Παρόλα αυτά, η Μαρτίνι επεσήμανε ότι η μείωση της ποιότητας τουσπέρματος δεν σημαίνει ότι ο παχύσαρκος άνδρας δεν είναι γόνιμος. "Ένας άνδρας δεν γίνεται στείρος, επειδή αυξάνεται το βάρος του", τόνισε.
Εκτός από την κινητικότητα, η παχυσαρκία δεν φαίνεται να επηρεάζειάλλους παράγοντες της ποιότητας του σπέρματος, όπως την ποσότητα τωνσπερματοζωαρίων, το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνη κ.α.
Πάντως, σύμφωνα με τους αργεντινούς ερευνητές, είναι δυνατό έναςάνδρας, χάνοντας κιλά, να βελτιώσει την κινητικότητα του σπέρματός τουκαι άρα τη γονιμότητά του. Οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι χρειάζονταικαι άλλες έρευνες πάνω στο ζήτημα της σχέσης παχυσαρκίας-ποιότηταςσπέρματος-γονιμότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια