Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Elvis Presley RIP 1977

8 Ιανουαρίου 1935 - 16 Αυγούστου 1977
Εκατοντάδες χιλιάδες φαν αναμένεται να συρρεύσουν στη Γκρέισλαντ –το σπίτι που έχτισε για τη μητέρα του και του έδωσε το όνομά της- για να τον τιμήσουν με ποικίλες εκδηλώσεις:
συναυλίες, εκθέσεις, προβολές ταινιών του.
Και όπως κάθε χρόνο, στις 15 Αυγούστου, χιλιάδες κεριά θα ανάψουν στο λόφο του Γκρέισλαντ, στη μνήμη του πιο δημοφιλούς καλλιτέχνη όλων των εποχών.
Παρόλο που οι δυνατοί προβολείς της δημοσιότητας δεν έχουν αφήσει σχεδόν καμία πτυχή της ζωής –προσωπικής κι επαγγελματικής- του Presley αφώτιστη, υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία αξίζει να θυμόμαστε:
Ήταν 14 φορές υποψήφιος για βραβείο Grammy. Τιμήθηκε τελικά με τρία βραβεία, το ένα εκ των οποίων ήταν για τη συνολική του προσφορά στη μουσική, μόλις στα 36 του χρόνια.
Οι αυθεντικές master ηχογραφήσεις του φτάνουν τις 711 περίπου, έχει κυκλοφορήσει 75 συνολικά άλμπουμ ως το 1977 και μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον καλλιτέχνη.
Πρωταγωνίστησε σε 33 κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες.
Το 1973, η συναυλία του με τίτλο Aloha from Hawaii μεταδόθηκε για πρώτη φορά δορυφορικά σε όλο τον κόσμο. Την παρακολούθησαν 1,5 δισεκατομμύριο τηλεθεατές.
Από το διαζύγιό του με την Priscilla Presley, τον Οκτώβριο του 1973, κι έπειτα άρχισε να χάνει τον έλεγχο με τη χρήση χαπιών –ισχυρών ηρεμιστικών- τα οποία έπαιρνε πάντα με ιατρική συνταγή. Ο ελληνικής καταγωγής γιατρός του Τζορτζ Νικόπουλος είχε πει χαρακτηριστικά «ένιωθε ότι παίρνοντας φάρμακα με ιατρική συνταγή δεν ήταν το junkie που συναντούμε στην άκρη του δρόμου».
18.000 δολάρια πήρε ένας εξάδελφος του Presley για να φωτογραφίσει τη σορό του. Η φωτογραφία του νεκρού βασιλιά έγινε εξώφυλλο στο National Enquirer και το συγκεκριμένο τεύχος είχε κάνει ρεκόρ πωλήσεων.
Η Graceland προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 500.000 επισκέπτες και είναι το δεύτερο σημείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, μετά τον Λευκό Οίκο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια