Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μακιγιάζ για κοκκινομάλλες

Το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά με τις ποικίλες αποχρώσεις του, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη τάση και στην Ελλάδα και οι κοκκινομάλλες γύρω μας πληθαίνουν. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, είτε είσαι φυσική κοκκινομάλλα είτε βαμμένη, θα πρέπει να γνωρίζεις πως οι συνήθειες στο μακιγιάζ είναι διαφορετικές από ότι ....

σε μια γυναίκα με άλλο χρώμα μαλλιών.
Αυτό συμβαίνει γιατί το κόκκινο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα για τα μαλλιά και περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και τόνους. Το μακιγιάζ για κοκκινομάλλες δεν είναι δύσκολη υπόθεση όπως κάποιες νομίζουν, απλά πρέπει να ξέρεις ποια χρώματα ταιριάζουν στη δική σου απόχρωση μαλλιών αλλά και στην επιδερμίδα του προσώπου σου.
Αν βρεις τις κατάλληλες αποχρώσεις καλλυντικών ώστε να ταιριάζουν στο χρώμα των μαλλιών αλλά και στο δέρμα σου, θα μπορέσεις να τονίσεις και να αναδείξεις ακόμα περισσότερο το χρώμα των μαλλιών σου.
Εμείς θα σου δώσουμε κάποιες γενικές συμβουλές μακιγιάζ για κοκκινομάλλες κι εσύ μπορείς να τις προσαρμόσεις στο δικό σου στιλ.
  • Συμβουλές μακιγιάζ για τα χείλη
Παρότι έχει επικρατήσει ως άποψη ότι τα έντονα και κυρίως κόκκινα χείλη δεν ταιριάζουν στις κοκκινομάλλες, εμείς θα το διαψεύσουμε. Αποτελεί μύθο και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μην το φοβηθείς το κόκκινο. Το γεγονός ότι έχεις φωτεινό χρώμα στα μαλλιά δε σημαίνει ότι το έντονο μακιγιάζ είναι απαγορευτικό. Αντιθέτως, αν βρεις το σωστό τόνο το κόκκινο κραγιόν με τα κόκκινα μαλλιά είναι ένας ιδανικός συνδυασμός.
Καλό είναι να επιλέξεις αποχρώσεις κραγιόν πιο σκούρες σε ένταση από ότι το χρώμα των μαλλιών αλλά πρόσεξε να λάβεις επίσης υπόψη σου στην επιλογή και το χρώμα της επιδερμίδας που είναι ακόμα πιο βασικό. Εάν δηλαδή έχεις ψυχρό τόνο δέρματος (λευκό ή ροζ δέρμα) τότε επέλεξε τα κόκκινα που κρύβουν λίγο μπλε στην απόχρωσή τους. Όταν όμως ο τόνος του δέρματος είναι ζεστός (σταρένιο ή κίτρινο δέρμα) μπορείς να επιλέξεις αποχρώσεις που περιέχουν πορτοκαλί ή κίτρινο.
Το κόκκινο της παπαρούνας είναι ένα ιδανικό χρώμα κραγιόν για κοκκινομάλλες, όπως επίσης και κάποιες αποχρώσεις του ροζ ταιριάζουν πάρα πολύ και δίνουν μια girly λάμψη σε όσες έχουν κόκκινα μαλλιά. Ακόμη και ένα φούξια όσο κι αν δεν το φαντάζεσαι μπορεί να δώσει το χρώμα που χρειάζεσαι. Τέλος, τα δαμασκηνί/μοβ κραγιόν επίσης μπορεί να φορεθούν από κοκκινομάλλες αναλόγως την απόχρωση του μαλλιού.
Τα χρώματα που δε θεωρούνται καθόλου κολακευτικά και δεν είναι καλή επιλογή για κοκκινομάλλα, είναι τα καφέ, τα ανοιχτά τύπου nude και τα πορτοκαλί. Ένας τέτοιος συνδυασμός «σκοτώνει» το πρόσωπο και κάνει την επιδερμίδα θαμπή και άτονη.
  • Συμβουλές μακιγιάζ για τα μάτια
Ως προς το μακιγιάζ των ματιών, το ιδανικό για μια κοκκινομάλλα είναι μια έντονη γραμμή μαύρου eye liner που δημιουργεί την τάση «cat eyes» και ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και μια γερή δόση από μαύρη μάσκαρα. Η έντονη γραμμή από το eye liner τονίζει τα μάτια, κάνει το βλέμμα γατίσιο και έντονο και με τη βοήθεια από γερή δόση μάσκαρας το μάτι μεγαλώνει και το βλέμμα γίνεται ακόμα πιο ακαταμάχητο και εντυπωσιακό.
Κανονικά το eye liner και η μάσκαρα αρκούν για μια κοκκινομάλλα, αλλά εναλλακτικά αν θέλετε να εντάξετε στο μακιγιάζ των ματιών και κάποια σκιά, θα προτιμήσετε το φάσμα των γήινων αποχρώσεων και σκιές με shimmer (μεταλλικές).
Τα μπρονζέ και τα χρυσά χρώματα είναι πιο κολακευτικά όπως επίσης και το ροδακινί και το μπεζ. Ειδικά αν έχετε λευκή επιδερμίδα. Αν είστε πιο σκουρόχρωμη δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο καφέ ή πράσινο στην εξωτερική γωνία. Επίσης αποχρώσεις του μοβ -σκούρες για βράδυ ή πιο λιλά για απαλό look-, ταιριάζουν μια χαρά στις κοκκινομάλλες. Οι σκιές σε μπλε ή έντονο πράσινο, αντιθέτω, καλό είναι να αποφεύγονται.
  • Συμβουλές μακιγιάζ για τα μάγουλα
Μία κοκκινομάλλα για να δώσει λίγο φως και ζωή στο πρόσωπό της, αναλόγως και το χρώμα της επιδερμίδας της, ίσως δεν μπορέσει με μεγάλη επιτυχία να βρει την κατάλληλη απόχρωση σε ρουζ, αλλά θα μπορούσε για ασφάλεια να δοκιμάσει ένα σε κοραλί ή ροδακινί απόχρωση και να πειραματιστεί αναμιγνύοντάς το με ένα άλλο ρουζ σε πιο nude απόχρωση ώστε να καταλήξει στο ιδανικό αποτέλεσμα.
  • Συμβουλές μακιγιάζ για την επιδερμίδα (make up, πούδρα, κονσίλερ, κλπ)
Όπως και στις υπόλοιπες γυναίκες, το πολύ βαρύ make up δε συστήνεται ούτε στις κοκκινομάλλες γιατί συνήθως είναι και σε διαφορετική απόχρωση από το δέρμα μας και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό.
Για τις φυσικές κοκκινομάλλες που η επιδερμίδα είναι πολύ ανοιχτή και ενδεχομένως έχουν κάποιες ατέλειες που θέλουν να καλύψουν, δε χρειάζονται πούδρες και βαριά make up αλλά ένα υγρό ματ make up στη σωστή απόχρωση και ένα κονσίλερ για τους μαύρους κύκλους αλλά και για να φωτίσει το πρόσωπο είναι υπέρ αρκετό.
Είτε είσαι φυσική κοκκινομάλλα είτε όχι, αν δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη ατέλεια ή σπυράκια δε χρειάζεται καθόλου βαρύ μακιγιάζ στην επιδερμίδα. Μια καλή κρέμα και λίγο κονσίλερ φτάνει. Καλύτερα η επιδερμίδα σου να έχει φυσική όψη και να αποφεύγεται το make up που μόνο επιβαρύνει το δέρμα σου. Αν έχεις γυαλάδες το πολύ πολύ χρησιμοποιείς μια πολύ ελαφριά πούδρα και τίποτα παρά πάνω.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια