Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΓΑΛΑΖΙΑ μάτια...


Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα του Δανού γενετιστή Hans Eiberg τα άτομα που διαθέτουν μπλε μάτια έχουν έναν ενιαίο, κοινό πρόγονο.
Συνεπώς είναι όλοι συγγενείς μεταξύ τους!
Το σχετικό έγγραφο έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό ....
Ανθρώπινης Γενετικής και παρουσιάζει με λεπτομέρειες τα αντίστοιχα στοιχεία.
Το μπλε χρώμα των ματιών οφείλεται σε γενετική μετάλλαξη η οποία παρατηρήθηκε περίπου 6.000 με 10.000 χρόνια πριν.
Δηλαδή πριν από τότε, δεν υπήρχαν τέτοιου είδους χρώματα."Αρχικά όλοι είχαμε καστανά μάτια", δηλώνει ο καθηγητής από το τμήμα Κυτταρικής και Μοριακής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Ο ίδιος και οι συνάδελφοι του ξεκίνησαν με ένα δείγμα 500 ανθρώπων με κοινή καταγωγή από το Καύκασο και φυσικά γαλανό χρώμα στην ίριδα.

Εξέτασαν την κυτταρική δομή του γενετικού κώδικά τους.
Παρατηρήθηκε ότι μία μετάλλαξη σε συγκεκριμένο κομμάτι του DNA που επηρεάζει το γονίδιο OCA2 , το οποίο ευθύνεται για την παραγωγή της μελανίνης: του "διακόπτη" που επηρεάζει τη παραγωγή του χρώματος μπλε.
Η μετάλλαξη είναι συγκεκριμένη .
Οι άνθρωποι που διαθέτουν το υπέροχο μπλέ χρώμα , έχουν την ίδια ακριβώς γενετική παραλλαγή σε αντίθεση με εκείνους που διαθέτουν καστανά ή πράσινα.
 
Ο Hans Eiberg δήλωσε: "Από αυτή τη σοβαρή παρατήρηση διαπιστώσαμε οι γαλανoμάτηδες όλου του πλανήτη έχουν την ίδια ακολουθία DNA που συνδέετεαι με τη παραγωγή μελανίνης. Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όλοι αυτοί οι μπλέ οφθαλμοί των ατόμων προέρχονται από έναν κοινό, ενιαίο απόγονο. Έχουν κληρονομήσει όλοι τον ίδιο "διακόπτη" στο ίδιο σημείο του γενετικού κώδικα. Αυτή λοιπόν η αλλαγή με κάποιο τρόπο εξαπλώθηκε σε πολλά μέρη του κόσμου με αποτέλεσμα να είναι συγγενείς εν αγνοία..." συμπληρώνει ο υπεύθυνος της έρευνας.
Το χρώμα ματιών αποτελεί καλό παράδειγμα του πώς αυτή η μελέτη συμμετέχει στην κατανόηση της κληρονομικότητας.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που δίδονται στη δημοσιότητα, το πρώτο έμβρυο με χρώμα ματιών μπλε έζησε γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα , κοντά στη σύγχρονη Ουκρανία και οι απόγονοί του μετανάστευσαν στην Βόρεια Ευρώπη την εποχή τη λιθική.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια