Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

100 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τους Λέοντες

1. Καλησπέρα! Είμαι Λέοντας... Αλλά αυτό πρέπει ήδη να το κατάλαβες αφού μόλις μπήκα στο χώρο όλα τα βλέμματα στράφηκαν πάνω μου.

2. Ναι, ξέρω τι σκέφτεσαι. Ότι έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου και τα σχετικά. Λυπάμαι που δεν θα μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ με τα σχόλια σου... Χάσιμο χρόνου...
3. Άλλωστε αυτό που θέλω το πετυχαίνω. Ασχολείσαι μαζί μου. Και η ζωή μου έμαθε από μικρή ηλικία ένα μάθημα: Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν είναι αυτοί που προξενούν εντύπωση.

4. Δεν παίζει ρόλο αν είναι θετική ή αρνητική. Άλλωστε και οι εχθροί είναι το ίδιο απαραίτητοι με τους φίλους (και έχω πολλούς κι από τις δύο κατηγορίες): Καθορίζουν ποιος είσαι.

5. Να και το δεύτερο μάθημα που πήρα από τη ζωή: πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, πρέπει να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

6. Εντάξει, το παραδέχομαι (χαμηλόφωνα και να μην βγει παραέξω, εντάξει?) ... Μερικές φορές με κουράζει να με ανακαλύπτω και θέλω απλά να με αγαπούν άνευ όρων.

7. Σιχαίνομαι να με αγνοούν. Για να μου δώσεις σημασία μπορώ να φτάσω σε ακραίες αντιδράσεις, όπως να σε προσβάλλω ή να τσακωθώ μαζί σου.

8. Εντάξει, με το πάρεις κι εσύ τοις μετρητοίς... Μόλις ασχοληθείς λίγο μαζί μου θα μου περάσει.

9. Αυτή είναι και μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μου: μόλις με περιλούσεις με το ενδιαφέρον σου και με κομπλιμέντα, μπορώ να γίνω χαλί να με πατήσεις.

10. Κάπως έτσι με τσαλαπάτησαν τελικά όλοι/ες οι πρώην μου. Έκαναν στην αρχή τα πάντα για να με κατακτήσουν και μετά με έκαναν κομμάτι της ρουτίνας τους...

11. Λοιπόν για να τα ξεκαθαρίσουμε μία κι έξω! Αν θες να με κρατήσεις κοντά σου πρέπει συνεχώς να μου δείχνεις, με κάθε πιθανό τρόπο (με λόγια, με δώρα, με χειρονομίες) πως έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου.

12. Με απλά λόγια: Το δύσκολο δεν είναι να μπεις στην καρδιά μου. Το δύσκολο είναι να καταφέρεις να μείνεις μέσα.

13. Λίγοι το κατάφεραν. Μετρημένοι στα δάχτυλα. Του ενός χεριού.

14. Για να με ελκύεις πρέπει να είσαι ξεχωριστός/ή και δυνατός χαρακτήρας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχεις συγκεκριμένο στυλ, να υποστηρίζεις τις απόψεις σου, να είσαι αυτόνομος/η και να μην συμβιβάζεσαι.

15. Κι ένα μυστικό: με τρελαίνει να δείχνεις πως δεν έχεις ανάγκη από μια σχέση. Αυτό μου δείχνει πως (α) δεν έχεις ανασφάλειες, άρα δεν θα με εγκλωβίσεις (δες και το νούμερο 40 της λίστας) και (β) πρέπει να βάλω τα δυνατά μου για να σε κατακτήσω. Μου αρέσουν οι υψηλοί στόχοι!

16. Αρκετά ασχοληθήκαμε με εσένα όμως, δεν νομίζεις;.......... Αστειεύομαι ρε χαζό! Αλλά δράττομαι της ευκαιρίας για να σου μιλήσω λίγο περισσότερο για μένα...

17. Είμαι πολύ ενθουσιώδης. Και γι' αυτό το λόγο πολύ δημοφιλής. Ακόμη κι αν έχω λίγες παρέες (σπάνιο) θα είμαι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής.

18. Άλλωστε η ζωή είναι ενθουσιασμός, παιχνίδι, διασκέδαση, έρωτας, ζεστασιά, καλοκαίρι! Αν δεν καταφέρεις να το δεις έτσι, δεν θα πετύχεις ποτέ τίποτα!

19. Γι' αυτό το λόγο δεν αντέχω τους Σκορπιούς (πολύ μαυρίλα), τους Ταύρους (πολύ σοβαροί) και τους Υδροχόους (πολύ θεωρητικοί)...

20. Τώρα γιατί δεν μπορώ να αποφύγω να ερωτεύομαι συνέχεια ανθρώπους που έχουν ζώδιο ή ωροσκόπο ή Σελήνη σ' αυτά τα ζώδια, δεν μπορώ να το εξηγήσω...

21. Για τους Κριούς δεν το συζητώ. Κάποια μέρα θα καταφέρω να βρω έναν/μια που θα παραδεχτεί πως είμαι ότι πιο σημαντικό έχει συμβεί στη ζωή του/της. Αυτή θα είναι η εκδίκηση μου για τον εγωισμό τους!

22. Ακούς εκεί να με λένε παρτάκια, υπερόπτη και ματαιόδοξο! Ποιοι? Οι Κριοί! Ας γελάσω δις! Χα! Χα!

23. Αρκετά ασχολήθηκα μαζί τους! Δεν μου αρέσει να μιλάω έτσι. Είμαι ανώτερος άνθρωπος εγώ!

24. Και μεγαλόψυχος! Αν παραδεχτούν το λάθος τους, θα τους συγχωρήσω.

25. Να ακόμη μια μεγάλη αδυναμία μου, που ευτυχώς αντιμετωπίζω μεγαλώνοντας: συγχωρούσα πολύ εύκολα. Ένα συγνώμη, ένα δώρο, μια αγκαλιά και μια καυτή βραδιά make up sex και κυλούσα πάλι...

26. Εντάξει και τώρα συγχωρώ εύκολα. Απλά το σκέφτομαι λίγο περισσότερο και το παίζω λίγο πιο δύσκολος/η. (Κι αυτό να μείνει μεταξύ μας και στο λέω χαμηλόφωνα τώρα...).

27. Μέχρι ενός ορίου πάντα. Βάζω και εγώ κάποια όρια. Πρώτα από όλα: δεν συγχωρώ την απιστία! Δεν γίνεται να προτιμάς κάποιον/α άλλη από εμένα! Ή είμαι νούμερο ένα ή δεν είμαι τίποτα για εσένα.

28. Δεν συγχωρώ την αμέλεια. Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι (όπως πχ να είσαι στην ώρα σου στο ραντεβού, να βγούμε σήμερα το βράδυ ή να πάμε διακοπές μαζί) να μην μου το υποσχεθείς!

29. Επίσης δεν συγχωρώ την ειρωνεία. Αν έχεις ένα πρόβλημα, πες του μου στα ίσα. Όταν με ειρωνεύεσαι, με υποτιμάς. Κι εγώ δεν είμαι από εκείνα τα παιδιά που ανέχονται προσβολές!

30. Αρκετά με τα ασυγχώρητα αμαρτήματα! Μου ρίχνει τη διάθεση αυτή η κουβέντα. Και απεχθάνομαι οτιδήποτε αποπνέει έναν αέρα θλίψης, μιζέριας, προβληματισμού, απελπισίας...

31. Προσπαθώ να εστιάζω σε ότι είναι θετικό, φωτεινό, ζωηρό, ηχηρό, πολύχρωμο, πρωτότυπο, δημιουργικό!

32. Ναι, γιατί έτσι ακριβώς βλέπω τον εαυτό μου! Μην επαναλάβω όλα αυτά τα επίθετα τώρα!

33. Μερικές φορές με κατηγορούν ότι κινούμαι εκτός πραγματικότητας ακριβώς γιατί είμαι έτσι (συνήθως αυτοί οι απαίσιοι Κρόνιοι τύποι, Αιγόκεροι και Υδροχόοι). Εγώ τους απαντάω πως την
πραγματικότητα τη φτιάχνεις, δεν την αποδέχεσαι.
34. Είμαι δραματικός/η. Αντιδρώ έντονα στη χαρά και τη λύπη. Γελάω δυνατά, μιλάω δυνατά, κλαίω δυνατά κι όταν τσακώνομαι είμαι σαν φουρτουνιασμένη θάλασσα. Αν είναι να κάνεις κάτι, βάλε το 101% του εαυτού σου μέσα σ' αυτό. Αυτό είναι το μότο μου!

35. Ναι και στο κρεβάτι είμαι δραματικός/ή... Με την καλή έννοια...

36. Το σεξ είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Το πιο τρελό, αναζωογονητικό, ενθουσιώδες παιχνίδι που υπάρχει!

37. Και το καλύτερο από όλα; Δεν πιστεύω στο GAME OVER! Δεν υπάρχει τέλος σ' αυτό το παιχνίδι! Για πόσες ζωές αντέχεις;

38. Επίσης να ξέρεις πως μου αρέσουν πολύ τα χάδια. Με ανάβουν πριν και με χαλαρώνουν μετά...


39. Γενικά να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι κρύβω μέσα μου ένα γάτο/μια γάτα. Γουργουρίζω με τα χάδια, αλλά μόνο όταν σου τα ζητήσω.

40. Σαν αιλουροειδές, μου αρέσει η ελευθερία μου. Γι' αυτό αν προσπαθήσεις να με ελέγχεις ή να με καταπιέσεις, να ξέρεις πως θα με χάσεις.

41. Μου αρέσει και το κυνήγι. Πότε γίνομαι θήραμα, πότε κυνηγός.Get used to it!

42. Επίσης μπλοφάρω μετά μανίας! Μπορώ να στήσω μια σκηνή ζήλιας ή θυμού από το πουθενά για να τεστάρω την εμπιστοσύνη σου, το ενδιαφέρον σου, την αγάπη σου.

43. Όταν χάφτεις το δόλωμα με κάνεις ευτυχισμένος/η όπως καταλαβαίνεις (αλλά θα σου το δείξω πιο μετά... Πρέπει να παίξω τον ρόλο μου μέχρι τέλους.)

44. Ναι, έχω φάει το κεφάλι μου πολλές φορές με τη δραματικότητα και τα παιχνιδάκια μου. Σχέσεις έχουν ψυχρανθεί, συνεργάτες έχουν φύγει, κοντινοί μου άνθρωποι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους...

45. Δεν μου είναι εύκολο να αποδεχτώ ότι δεν θέλουν όλοι να μου κάνουν τα χατίρια και να με τοποθετούν στην κεντρική σκηνή της ζωής τους.

46. Κι όσο κι αν προσπαθώ να το εκλογικεύσω, με πιάνει το παράπονο που μεγαλώνω και δεν είμαι πια μόνο το ξεχωριστό παιδί που ήρθε ν' αλλάξει τον κόσμο.

47. Ευτυχώς που κατάλαβα γρήγορα ότι μεγαλώνοντας πρέπει να κερδίσεις με το σπαθί σου την αναγνώριση. Έχω φίλους Λέοντες που δεν τα κατάφεραν και, είτε μπήκαν σε έναν αποτυχημένο γάμο και συμβιβάζονται με ψίχουλα ευτυχίας, είτε έχουν μεγαλώσει ψάχνοντας τον ιδανικό σύντροφο που θα ζει και θ' αναπνέει μόνο γι' αυτούς.

48. Πάνω από όλα έχω πίστη. Πίστη στον εαυτό μου και στις δυνατότητες μου. Πίστη πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα και πως η επόμενη ευκαιρία στρίβει τώρα στη γωνία.

49. Γι' αυτό και είναι ελάχιστα τα πράγματα που μπορούν να με καταβάλλουν σ' αυτή τη ζωή. Η πίστη μου με ωθεί μπροστά, στο μέλλον.

50. Επίσης έχω γνωρίσει και Λέοντες που έχουν χάσει την πίστη στον εαυτό τους. Είναι αυτοί που ξοδεύουν τη ζωή τους περιμένοντας μια λύτρωση ή ένα σύντροφο σωτήρα. Ένας Λέοντας δεν πρέπει ποτέ να περιμένει! Ενεργεί!

51. Που είχα μείνει; Α, ναι! Στην πίστη που έχω στον εαυτό μου! Αυτή είναι και η σημαντικότερη όψη της υπερηφάνειας μου. Και ναι, είμαι περήφανος που είμαι εγώ! Και σε όποιον αρέσει!

52. Βέβαια όταν κλονίζεται η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, η υπερηφάνεια μου όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά γιγαντώνεται κι αναλαμβάνει τον έλεγχο! Ναι, τότε είναι που με ενοχλούν όλα, κατηγορώ τους άλλους για τη μιζέρια της ζωής και συμπεριφέρομαι σαν έκπτωτος πρίγκιπας/πριγκίπισσα. Έλα... Μη μου θυμώνεις... Κι αυτό μέρος της γοητείας μου είναι... Σωστά;

53. Η υπερηφάνεια μου είναι και το κουμπί για να με κάνουν ότι θέλουν. Αυτοί που με πρόδωσαν πιο σκληρά στη ζωή μου ήταν εκείνοι που μου φούσκωναν το μυαλό με τρυφερά λόγια, υποσχέσεις πίστης και όρκους ευτυχίας.

54. Και αυτοί που εγώ άφησα πίσω ήταν όσοι μου έδειχναν κατάματα την τετράγωνη, σκληρή αλήθεια για την ζωή και τον εαυτό μου: κανείς δεν γεννιέται ξεχωριστός για να απολαμβάνει μόνο την αναγνώριση.

55. Ναι, για πολλούς από αυτούς το έχω μετανιώσει που τους έχασα. Αλλά να προχωράω μπροστά μου ήταν πάντα πιο εύκολο παρά να ριψοκινδυνεύω μια πιθανή απόρριψη...

56. Ωρίμανση για εμένα σημαίνει να μην αποζητώ μόνο κόλακες για να με τοποθετούν στο επίκεντρο, αλλά ούτε κι όσους αντιμετωπίζουν τη ζωή με κυνική, ψυχρή, υπολογιστική λογική. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση...

57. Δυστυχώς ένας γνωστός μου Λέοντας ακόμη αναζητά απελπισμένα ανθρώπους να του προσφέρουν την επιβεβαίωση που χρειάζεται... Γι’ αυτό δεν έχει τίποτα σταθερό στη ζωή του ακόμη: ούτε εργασία, ούτε παρέες, ούτε σύντροφο. Και ναι, τουλάχιστον ένα από αυτά χρειάζομαι να είναι σταθερό στη ζωή μου.

58. Είναι ζήτημα αξιοπιστίας. Επιθυμώ να είμαι αξιόπιστος. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι αξιόπιστοι, γιατί είναι αληθινοί.

59. Πάντα αναζητώ τον έρωτα. Πάντα! Πάντα! Πάντα!

60. Όταν είμαι ερωτευμένος/η αισθάνομαι ελαφρύς/ελαφριά σαν πούπουλο, ο Ήλιος λάμπει ακόμη κι αν είναι η πιο βροχερή μέρα του χρόνου, οι άνθρωποι γύρω μου δεν περπατούν αλλά χορεύουν, από παντού βγαίνει μουσική, τα κτίρια είναι πιο φωτεινά, οι δρόμοι πιο καθαροί και... εντάξει πιάνεις το νόημα, δεν θα γράψω και έκθεση τώρα!

61. Γι’ αυτό λατρεύω τα τραγούδια που υμνούν τον έρωτα και τον ρομαντισμό αλλά και τις ταινίες και τα βιβλία που ο έρωτας στο τέλος θριαμβεύει!

62. Βέβαια ο/η κολλητός/η μου Παρθένος (που τα έχουμε σπάσει μερικές δεκάδες φορές, αλλά στο τέλος κάπως τα ξαναβρίσκουμε) συνεχίζει να μου υπενθυμίζει ότι κανένα βιβλίο και καμία ταινία δεν σου δείχνουν τι συμβαίνει μετά το happy end!

63. Ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει πως δεν είμαι τόσο control freak για να με ενδιαφέρει η ζωή μου σε 30 χρόνια από σήμερα...

64. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχω καταφέρει να αποβάλλω από μέσα μου το φόβο ότι και σε 30 χρόνια δεν θα έχω καταφέρει να βγάλω μια άκρη με τον εαυτό μου...

65. 30 χρόνια??? Θεέ μου! Θα έχω γεράσει! Πως θα κυκλοφορώ έξω?? Πρέπει να νικήσω το χρόνο!

66. Και κάπως έτσι φαντάζομαι ξεκίνησαν να σκέφτονται όλοι οι ομοζώδιοι μου που έχουν πατήσει τα εξήντα και συμπεριφέρονται λες και είναι ακόμη είκοσι... Ah! Life is a bitch!
67. Αλλά μπορώ να τους δικαιολογήσω... Εμείς οι Λέοντες δεν θα πάψουμε ποτέ να είμαστε παιδιά. Όχι, σαν τους γείτονες μας τους Καρκίνους όμως, που θέλουν συνέχεια συναισθηματική τροφή και ασφάλεια. Εμείς οι Λέοντες είμαστε από τα άλλα, τα σκανταλιάρικα παιδιά...

68. Είμαι το μεγάλο παιδί που θέλει να παίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Που ενθουσιάζεται με ένα καινούργιο δώρο, όσο μικρό κι αν είναι αυτό. Που γουστάρει να πηγαίνει στο Λούνα Παρκ και να παίζει συγκρουόμενα με πιτσιρίκια. Που τρελαίνεται για βόλτες και ανοιχτούς χώρους για να τρέχει. Που συναρπάζεται από τα φώτα και τους ήχους της πόλης! Που θέλει να κάνει ζαβολιές, να σε πειράζει, να σε τσιγκλάει, να σε παρενοχλεί...

69. Πρακτικά ένα κομμάτι μου θα βρίσκεται πάντα σε πόλεμο με τη σοβαροφάνεια, την ενηλικίωση, τη ρουτίνα και τις σκοτούρες! Άρα αν σε βλέπω συνοφρυωμένο, θέλω να σπάσω με τα πειράγματα μου τη μουτρωμένη σου φάτσα...

70. Και μη κάνεις παράπονα γιατί αν είχες ένα/μια Κριό δίπλα σου θα σου έσπαγε τα μούτρα με μια μπουνιά αν ήσουν συνεχώς έτσι!

71. Είπα Κριός πάλι,ε? Απεταξάμην!

72. Χμ... Τι άλλο έχω ξεχάσει να αναφέρω... Α, ναι! Έχω πάθος με ότι είναι αναγνωρισμένο, ακριβό, επιτυχημένο.

73. Γι’ αυτό πρόσεξε τι ρούχα φοράς, τι αυτοκίνητο οδηγείς, σε ποια μαγαζιά πηγαίνουμε για φαγητό και ποτό, τι δώρα θα μου πάρεις... Απομιμήσεις και επιλογές Β’ Κατηγορίας απαγορεύονται δια ροπάλου!

74. Μόνο η γκαρνταρόμπα μου κοστίζει όσο οι μισθοί ενός χρόνου...

75. Μισθοί μεγαλοστελέχους...

76. Για να μην μιλήσω για τη συλλογή μου από υποδήματα...

77. Ναι, έχω υπερχρεωθεί για να τα αποκτήσω όλα αυτά... Καταραμένοι λογαριασμοί!

78. Και μη βιαστείς πάλι να με κρίνεις και να πεις ότι δεν εκτιμώ όσα έχουν αληθινή αξία, όπως τα συναισθήματα, η ηθική και οι αξίες του χαρακτήρα. Καμία σχέση δεν έχουν η ηθική και οι αξίες την ποιότητα των επιλογών που κάνεις για εμένα (κι εμάς κατ’ επέκταση). Το μόνο που δείχνει είναι ότι προσπαθείς να με ξεπετάξεις. Θυμήσου τι σου έχω πει; Μην με υποτιμάς!

79. Ειδικά αν θέλεις να είσαι σύντροφος μου πρέπει και στην παραμικρή σου λεπτομέρεια να αισθάνομαι υπερήφανος/η που σε διάλεξα!

80. Και αυτό είναι αμφίδρομο! Έχω κι εγώ την ανάγκη να νιώθεις υπερήφανος/η για εμένα.

81. Άλλωστε στο τέλος, ακόμη κι αν αυτό που έχουμε δεν κρατήσει, θα έχεις κερδίσει την πιο υψηλή θέση στην υπόληψη μου. Και πίστεψε με, δεν υπάρχουν και πολλές δυσκολίες εκεί έξω που μπορούν να συγκριθούν μ’ αυτή την κατάκτηση!

82. Λατρεύω τον Ήλιο. Έχω σχέση πάθους μαζί του. Και είναι μια σχέση στην οποία δεν χωράει τρίτος. Λυπάμαι...

83. Γι’ αυτό όταν ξημερώνει μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα, θέλω να σπάσω το γραφείο μου, να παραιτηθώ και να βγω έξω για βόλτες μέχρι τη δύση... Καταραμένοι λογαριασμοί!

84. Γι’ αυτό και μόλις ζεστάνει ο καιρός από το Μάιο ξεκινάω τις επισκέψεις στην παραλία. Μακάρι να μπορούσα να πηγαίνω κάθε μέρα... Καταραμένοι λογαριασμοί!

85. Και εννοείται πως το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου εποχή και αν μπορούσα θα είχα διακοπές μέχρι τέλη Σεπτέμβρη... Καταραμένοι λογαριασμοί!

86. Γι’ αυτό και οι μισές φωτογραφίες του προφίλ μου στο facebook περιλαμβάνουν εμένα με μαγιό στην παραλία, με παρεό στην παραλία, με φόρεμα παραλίας, εμένα να παίζω ρακέτες στην παραλία, εμένα να κάνω ηλιοθεραπεία στην παραλία...

87. Φυσικά και οι υπόλοιπες φωτογραφίες που έχω αφορούν εμένα(μόνος/η ή με παρέα). Όχι και άσχετες φωτογραφίες στο προφίλ μου! Μην τα πάρω τώρα! Τι είμαι εγώ για να ποστάρω φωτογραφίες διαδηλώσεων, πίνακες αφηρημένης τέχνης και τσιτάτα περιθωριοποιημένων επαναστατών/διανοούμενων; Υδροχόος;

88. Η κόντρα μου με τους Υδροχόους επεκτείνεται και σε άλλα πεδία. Πάρε τη μουσική για παράδειγμα! Είναι δυνατόν να λες πως το καλύτερο τραγούδι του Lenon είναι το “Working Class Hero” και όχι το “All you need is love”?? Ή να λες ότι η μουσική οφείλει να περνά μηνύματα με τους στίχους της; Η μουσική δημιουργήθηκε για να χορεύουμε, γκε γκε??

89. Let’s talk about business! Για να με κρατήσει μια δουλειά πρέπει να μου παρέχει τρία βασικά στοιχεία: (1) δημιουργικότητα – σιχαίνομαι να κάνω τα ίδια πράγματα κάθε μέρα, 365 μέρες το χρόνο (2) στόχους – δεν με νοιάζει πόσο υψηλοί θα είναι, just bring it on baby και (3) ηγεσία – γιατί αν δεν υπάρχω εγώ να μεταδίδω ενθουσιασμό και να υποστηρίζω την ομάδα μου, ποιος θα το κάνει;

90. Εντάξει, εννοείται πως πρέπει να αμείβομαι και ανάλογα... Καταραμένοι λογαριασμοί!

91. Και αν κάπου κάνω λάθη, μην μου βάζετε τις φωνές. Νομίζετε πως μ’ αρέσει η αποτυχία;

92. Σιχαίνομαι την αποτυχία και είμαι ικανός/η να κάνω τα πάντα για να μην τη συναντήσω ποτέ μπροστά μου.

93. Όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα πάντα! Ακόμη και να εκμεταλλευτώ καταστάσεις, να πιέσω στα άκρα τους συνεργάτες μου, να φωνάζω υστερικά ακόμη κι αν όλοι βάζουν τα δυνατά τους, να παραβώ κανόνες και να ρισκάρω με παράτολμες αποφάσεις!

94. Όσο μεγαλύτερη η ευθύνη, όσο πιο δύσκολο το στοίχημα που έχω να κερδίσω, όσο περισσότερο πιστεύω στη δουλειά μου, τόσο πιο ακραίος/α γίνομαι στις αντιδράσεις μου.

95. Ναι, το ξέρω... Ζήτησα να μην μου βάζετε τις φωνές αν κάνω λάθος, αλλά εγώ αντιδρά ακραία στα λάθη των άλλων... Όμως μου περνάει γρήγορα! Το σώζω τώρα λίγο; (Η ερώτηση συνοδεύεται από αθώο χαμόγελο, χαμηλό βλέμμα, πετάρισμα βλεφάρων... Σου πάει η καρδιά να μου πεις όχι?)

96. Μη μου πεις πως δεν διακρίνεις το θεατρικό μου ταλέντο στην παραπάνω έκφραση;

97. Αν το σύμπαν ήταν δίκαιο και η ζωή λιγότερο σκληρή (καταραμένοι λογαριασμοί!) θα κυνηγούσα το όνειρο μου: να γίνω καλλιτέχνης, ηθοποιός, τραγουδιστής, ερμηνευτής...

98. «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή», γράφει ο Σαίξπηρ στο «Όπως σας αρέσει». Σ’ αυτή τη φράση θα μπορούσε να περικλείεται όλη μου η κοσμοθεωρία.

99. «Ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπάρχουν, και μετά λέω στον εαυτό μου, γιατί όχι;», γράφει (ο Λέοντας) Τζορτζ Μπέρναρντ Σω. Σ’ αυτή τη φράση θα μπορούσε να περικλείονται όλες μου οι φιλοδοξίες.

100. Όμως αν με ρωτήσεις ποια είναι η συμβουλή που θα έδινα στον κόσμο και που πάντα είναι επίκαιρη, θα σου απαντούσα μια φράση: «Ό, τι κι αν συμβαίνει, ψηλά το κεφάλι!».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια